Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Rumānijai pirmais zaudējums, Krievija un Nīderlande - tuvāk pusfinālam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rumānijai pirmais zaudējums, Krievija un Nīderlande - tuvāk pusfinālam
Uzbrukumā viena no Nīderlandes izlases līderēm un spēles ar Rumāniju varonēm Debija Bonta.

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm svētdien tika aizvadītas četras spēles, jo uz svētdienu zināmo notikumu dēļ tika pārceltas sestdienas spēles. Pirmo zaudējumu turnīrā piedzīvoja Rumānija, bet Krievija un Nīderlande spēra soli tuvāk pusfinālam.

Pamatturnīra I grupā olimpiskā čempione Krievija ar 29:25 (16:13) pieveica Serbiju un jau nākamajā spēlē var nodrošināt sev vietu pusfinālā. Aizraujoša bija spēle starp Zviedrijas un Francijas izlasēm, ko Nantē klātienē noraudzījās vairāk nekā 7200 skatītāju. Zviedrijas izlase labāk iesāka spēlei (3:0 un 4:1) un pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 14:11. Laukuma saimnieces neizšķirtu panāca tikai 55. minūtē - 19:19, taču vadībā tā ne reizes arī neizvirzījās. Spēles beigās zviedru vārtsardze Filipa Idēna atvairīja Sirabas Dembelē Pavlovičas metienu, bet francūzietes var teikt lielu paldies savai vārtsardzei Laurai Glosārai - viņas atvairītie 41 procents metienu ļāva izglābties no zaudējuma un saglabāt izredzes tikt pusfinālā.
Šajā grupā tagad Krievijai ir 6 punkti (3 spēles), Francijai - 5 (4), Zviedrijai - 3 (4), Serbijai, Melnkalnei un Dānijia - pa 2 (3) punktiem.
Šodien savā starpā tiksies Dānija ar Krieviju un Serbija ar Melnkalni.
Pamatturnīra II grupā pirmo zaudējumu turnīrā piedzīvoja Rumānija - 24:29 (11:10) no Nīderlandes. Par lūzumu spēles gaitā kļuva otrā puslaika sākums, kurā holandietes uzvarēja ar 9:2 un panāca 19:13 savā labā. 9 vārtus 12 minūtēs guva divas Tulpju zemes izlases spēlētājas - Estevana Polmane un Debija Bonta. Vārtsardze Tessa Vestere atvairīja 42 procentus metienu. Arī Nīderlande jau nākamajā spēlē var nodrošināt vietu pusfinālā.
Citā šīs grupas spēlē Ungārija ar 26:25 (12:10) pārspēja Vāciju. Uzvaras vārtus 9 sekundes pirms mača beigām guva ungāru handbola uzlēcošā zvaigzne 20 gadus vecā Noēmi Hāfra.
Šajā grupā tagad 6 punkti (3) ir Nīderlandei, 4 (3) - Rumānijai, 4 (4) - Vācijai un Ungārijai, 2 (3) - pašreizējai titula īpašniecei Norvēģijai un nav punktu (3) Spānijai.