Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Daņiļenko gūst 14 vārtus un aizved LSPA līdz trešajai uzvarai sezonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daņiļenko gūst 14 vārtus un aizved LSPA līdz trešajai uzvarai sezonā
Kristīne Daņiļenko. Foto: Laura Grišāne

Latvijas Virslīgā handbolā sievietēm bez uzvarām turpina cīnīties "Lat-2002/Reir Dobele", kas izbraukumā ar 24:36 piekāpās LSPA. Mājinieces izšķirošo pārsvaru sakrāja jau pirmajā puslaikā.

LSPA handbolistes spēles ievadā uzbrukumā darbojās ar pārliecību un izmantoja pirmās sešas iespējas pēc kārtas, iegūstot pāris rezultatīvu metienu pārsvaru, kam sekoja Kristīnes Daņiļenko uznāciens uz skatuves – komandas līdere guva četrus vārtus pēc kārtas, divu ar pusi minūšu laikā no plus četri pārsvaru palielinot līdz plus astoņi.

Tieši pēc Daņiļenko vārtiem LSPA pārsvars sasniedza arī divciparu atzīmi, tomēr laukuma saimnieces pirmā puslaika noslēgumā noņēma kāju no pedāļa un ļāva pretiniecēm pietuvoties. Tiesa, deviņu vārtu starpība tāpat nebija drauds uzvarai, un tas izpaudās arī otrajā puslaikā. LSPA pārsvara nosargāšana nesagādāja nekādas problēmas – uzvara ar 36:24.

LSPA tas bija trešais panākums piecās spēlēs, un komanda ieņem trešo vietu turnīra tabulā, atpaliekot no Salaspils un Jēkabpils handbolistēm. Tikmēr Dobeles vienība zaudējusi visās sešās spēlēs, kurās piedalījusies.

Uzvaru ar 14 vārtu guvumiem kaldināja neapturamā Daņiļenko, bet ar pieciem rezultatīviem metieniem viņai piebalsoja Ieva Lapsa, kura pretinieču vārtiem uzbruka tikai sešas reizes. Dobeles nometnē deviņus vārtus guva Letīcija Veinberga, bet sešas reizes izcēlās Anna Aleksa Stankeviča.