Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-18 handbolisti pret Slovākiju sāks Eiropas B divīzijas čempionātu

Latvijas U-18 handbolisti pret Slovākiju sāks Eiropas B divīzijas čempionātu
Latvijas U-18 handbola izlase

Arnolda Straumes vadītā Latvijas U-18 puišu valstsvienība (2000.g.dz. un jaunāki) piektdien plkst. 17:30 ar spēli pret Slovākiju uzsāks Eiropas čempionātu B divīzijā.

Turnīrs norisināsies Austrijas pilsētā Tulnā un Latvijas izlases pretinieces B apakšgrupā būs Slovākijas, Austrijas (11.08., 19:30), Kosovas (13.08., 13:30), Bulgārijas (14.08., 15:30) un Nīderlandes (16.08., 13:00) komandas.

Pēc grupu turnīra noslēguma katras grupas (A apakšgrupā sacenšas Turcija, Čehija, Īrija, Lielbritānija, Ukraina, Melnkalne) divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu, bet divas vājākās vienības cīnīsies par 9. līdz 12. vietu.

Sastāvā dalībai turnīrā iekļauti 16 spēlētāji, no kuriem četri piedalījās nesenajā Eiropas U-20 čempionātā B divīzijā – Guntis Piļpuks, Ingus Kristiāns Jonuška, Antons Šuleiko un Edgars Krieviņš, turklāt spēlējot pietiekami zīmīgu lomu. Piļpuks ar 24 vārtiem kļuva par komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju, Jonuška ar 12 vārtiem šajā elementā bija ceturtais, bet Šuleiko (8) – septītais. Savu pienesumu deva arī Krieviņš (3). Lielākā daļa spēlētāju, izņemot divus (Endijs Kušners un Ivo Čižauskis) ir ar SynotTip Virslīgas pieredzi, bet vēl divi (Piļpuks un Šuleiko) jau paspējuši debitēt arī pieaugušo izlasē.

Gatavošanās posms čempionātam notika nedaudz vairāk kā mēneša garumā, bet tā noslēgumā tika aizvadīta arī viena pārbaudes spēle, sacenšoties ar Latvijas čempionvienību Dobeles "Tenax". Lai arī juniori sāka labi (6:3), pamazām inciatīva pārgāja Latvijas spēcīgākās komandas pusē, puslaiku U-18 handbolisti noslēdza ar triju vārtu deficītu (10:13), bet visā spēlē zaudēja ar -14 (24:38).

Latvijas U-18 izlase Tulnā ieradās ceturtdien un jau aizvadījusi pirmos treniņus pirms šovakar gaidāmās spēles.

Pirms diviem gadiem Slovākija spēlēja elites divīzijā, taču, zaudējot visās spēlēs, ierindojās pēdējā vietā, izkrītot uz B divīziju. Slovākijas izlases galvenais treneris spānis Fernando Mina savu vadīto komandu pie favorītiem nepieskaita, nosaucot citas komandas: "Manuprāt, favorītes ir Čehija un Austrija, taču šādos čempionātos visādi var notikt. Ceru, ka mani spēlētāji parādīs labāko sniegumu katrā no spēlēm. Spēlējot starptautiskā līmenī ir lieliska iespēja handbolistam attīstīties."

Jāpiebilst, ka gan šīvakara spēli pret Slovākiju, gan visas pārējās spēles tiešraidē varēs vērot EHF TV.

Jūlija beigās Latvijas U-20 izlase aizkļuva līdz Eiropas B divīzijas čempionātam pusfinālam (līdz medaļām gan neizdevās aizsniegties, ierindojoties ceturtajā vietā) un nav šaubu, ka tikpat augstas un vēl augstākas ambīcijas ir arī divus gadus jaunāko handbolistu valstsvienībai. "Esam smagi strādājuši, gatavojoties čempionātam, un ceru, ka mums izdosies sasniegt pusfinālu," turnīra mājaslapā tiek citēts potenciālais komandas līderis Guntis Piļpuks.

Latvijas U-18 izlase:

Kārlis Sausnītis (Ulbroka SK, MSĢ/LAT-Hertz), Endijs Kušners (Ludza), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Kristers Plūme (HK Vaiņode), Jurģis Strēlis (HK Vaiņode), Edvīns Mekšs (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ingus Kristiāns Jonuška (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Andris Domanskis (HK Vaiņode, MSĢ/LAT-Hertz), Toms Rolands Ābelīte (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Vjačeslavs Rutka (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Deivids Nils Vaitkus (HK Vaiņode), Vladislavs Fots (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ivo Čižauskis (Tērvete), Antons Šuleiko (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Latvijas izlases spēles:

DatumsLaiksSpēle
10.08.17:30Slovākija - Latvija
11.08.19:30Latvija – Austrija
13.08.13:30Latvija - Kosova
14.08.15:30Bulgārija - Latvija
16.08.13:30Nīderlande - Latvija

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.