Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pārbaudes spēlēs mērosies spēkiem ar Lietuvas čempioniem "Dragunas"

Jānis Pārums

"Tenax" pārbaudes spēlēs mērosies spēkiem ar Lietuvas čempioniem "Dragunas"
Dobeles "Tenax"
Foto: Jānis Līgats

Iepriekšējās sezonas Latvijas vicečempioni "Tenax Dobele", gatavojoties jaunajai SynotTip handbola Virslīgas sezonas aizvadīs vairākas pārbaudes spēles.

Jau šajā nedēļas nogalē Dobeles sporta hallē "Tenax" uzņems Lietuvas spēcīgāko komandu Klaipēdas "Dragunas", ar ko mērosies spēkiem divreiz – piektdien, 11.augustā, plkst. 19:00, un sestdien, 12.augustā, plkst. 12:00.

Savukārt pēc nedēļas (18.08. – 20.08.) dobelnieki jau viesosies Klaipēdā, kur aizvadīs tradicionālo pirmssezonas turnīru, kas nosaukts par godu pulkvedim Rimantam Baltušim (1960. – 2000.). Turnīrā startēs arī mājiniece "Dragunas", Kauņas "Granitas", kā arī Igaunijas čempioni "Polva Serviti".

"Tenax" komandas vadītājs Ivars Zariņš atklāja, ka dobelnieki sezonai gatavojas jau kopš jūlija sākuma: "Lielākā daļa spēlētāju gatavojas sezonai jau no jūlija sākuma, lai arī ne visi. Šobrīd komanda aizvada treniņus Tērvetē. Līdz šim ar bumbām esam maz strādājuši, lielākoties bijuši fiziskie treniņi."

"Sastāvs ir palicis praktiski tas pats. Bijām runājuši ar vienu baltkrievu, taču šobrīd viņš ir kaut kur pazudis. Nebrīnīšos, ja viņš meklē vēl citu klubu. Viņam ar mums bija jābūt no 10.augusta, biju nokārtojis viņam ielūgumu, taču šobrīd viņa telefons ir izslēgts. Lielākā problēma ir labā ārējā spēlētāja un vārtsarga pozīcijas. Skatīsimies, varbūt vēl paspēsim pastiprināt komandu šajās pozīcijās līdz sezonai vai sezonas laikā. Ar komandu trenējas arī trīs jaunie Antons Šuleiko, Toms Rolands Ābelīte un Ingus Kristiāns Jonuška. Pēdējam bija problēmas ar potīti, taču Šuleiko un Ābelīte pusotru mēnesi ir cītīgi pastrādājuši un labi izskatās."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv