Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils kauss" pludmales handbolā pulcēs astoņas komandas

Jānis Pārums

"Jēkabpils kauss" pludmales handbolā pulcēs astoņas komandas
Foto: Sandra Škutāne

Latvijas atklātā pludmales handbola čempionāta 2.posms, kas sestdien norisināsies Jēkabpilī, sporta pilsētā "Dinamo", pulcēs astoņas komandas – pa četrām vīriešu un sieviešu konkurencē. Sacensības norisināsies Jēkabpils pilsētas svētku ietvaros.

Vīriešu turnīrā piedalīsies gan pirmā posma "Nemo 2014" uzvarētāji "Celtnieks", gan trešās vietas ieguvēji "Lindorff Blue Jackets". Tāpat Jēkabpils posmam pieteicies HK "Ogre" un "RVR/RīgaVagonsRadio", kas pirmajā posmā startēja zem nosaukuma "RVR".

Arī dāmu turnīrā dalību pieteikušas četras komandas – LSPA un Dobeles "REIR", kas pirmajā posmā palika, attiecīgi, otrajā un trešajā vietā, kā arī Salaspils "SSS" un "Jēkabpils SS/SC". Pirmā posma uzvarētāja "Eesti" no Igaunijas šoreiz nepiedalīsies.

Komandas izspēlēs apļa turnīru, kam sekos spēles par vietām – pirmo divu vietu ieguvējas noskaidros uzvarētāju, bet trešo un ceturto vietu īpašnieces cīnīsies par goda pjedestāla zemāko pakāpienu.

Spēļu kalendārs

Turnīrs notiks sporta pilsētā "Dinamo", Jēkabpilī, Viestura ielā 10B.

Latvijas čempionāts pludmales handbolā norisināsies pirmo reizi. Tas notiek trijos posmos Jūrmalā, Jēkabpilī un Ventspilī, bet fināls ar labāko komandu piedalīšanos norisināsies 23. augustā Rīgā. Finālposma dalībnieki tiks noteikti pēc pirmajos trijos posmos izcīnītajiem punktiem.

Latvijas čempionāta uzvarētāji iegūs tiesības pārstāvēt valsti Eiropas pludmales handbola klubu turnīrā.

Atšķirībā no parastā handbola pludmalē par atraktīvi gūtajiem vārtiem (vērtē tiesneši), tāpat, ja precīzs ir vārtsargs (spēlētāji mainās) vai viņš tiek pārspēts no soda metiena līnijas, komandas rezultātam tiek pieskaitīti divi punkti. Par pārējiem iemestajiem vārtiem piešķir vienu punktu. Laukuma izmēri ir mazāki, spēlētāju skaits sarucis līdz četriem, kā arī viens mačs ilgst tikai divreiz pa desmit minūtēm, no handbolistiem pieprasot maksimālu koncentrēšanos jau no paša spēles sākuma. Ja katrā puslaikā uzvaras tiek dalītas uz pusēm, tad mača iznākums atkarīgs no soda metienu izpildes.

2014. gada Latvijas pludmales handbola atklātais čempionāts

1. posms: 18. starptautiskais pludmales handbola turnīrs "Nemo", Jūrmala: 28.-29.jūnijs
2. posms: Jēkabpils kauss 2014, Jēkabpils: 12.jūlijs
3. posms: Ostu turnīrs 2014, Ventspils: 9.augusts
FINĀLS: Rīga, 23.augusts

Plašāk par Latvijas atklāto pludmales handbola čempionātu: Latvijas čempionāts 2014

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv