Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielais piedalīsies Flensburgas jauno handbola talantu nometnē

Jānis Pārums

Lielais piedalīsies Flensburgas jauno handbola talantu nometnē
Toms Lielais (#4)
Foto: Romualds Vambuts

Divkārtējais Latvijas čempions Dobeles "Tenax" rindās Toms Lielais ūnijā dosies uz Vācijas Bundeslīgas kluba "Flensburg Handewitt" jauno talantu nometni, apstiprināja pats handbolists. Tāpat viņš sniedza savu komentāru par aizvadīto SynotTip Virslīgas finālsēriju.

Par SynotTip Virslīgas finālsēriju pret Celtnieku
Jāatgādina, ka šogad, tāpat kā pērn, Dobeles "Tenax" finālsērijā ar 3-0 pieveica "Celtnieks Rīga" komandu. Vispirms ar 30:25 tika uzvarēts savā laukumā, tad ar 27:24 gūts smags panākums arī viesos, un visbeidzot aizvadītajā svētdienā pārliecinoša uzvara mājās (25:16) un dobelniekiem trešais tituls trijos gados un ceturtais kopumā.

"Varbūt vairāk gribējām uzvarēt un darbojāmies kā vienots mehānisms, kā komanda. Mēģinājām izmantot pretinieku vājās vietas, kas arī izdevās. Protams, palīdzēja arī fani. Tas, ka sezonas gaitā vairāki spēlētāji guva savainojumus, radīja grūtības, centāmies aizvietot, un darījām visu, lai tas iztrūkums nebūtu tik jūtams. Bija grūti, bet galvenais, ka titulu izcīnījām," sacīja Toms Lielais.

Finālsērijā Lielais kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, gūstot 21 vārtus, turklāt deviņas reizes izcēlās otrajā spēlē, kas pēc handbolista domām bija lūzuma punkts sērijā: "Iespējams, ka finālā vairāk gribējās sevi apliecināt, atgūt vārtu garšu, jo pirms tam pusfinālā nemaz tik daudz neiemetu. Finālā smagākā bija otrā spēle, kad mums gāja kā pa kalniem. Uzvarējām izbraukumā un, iespējams, ka tas arī salauza pretiniekus, jo savā starpā runājām, ka tā savā ziņā bija zelta spēle. Nevar zināt, kā izvērstos sērija, ja mēs otro spēli būtu zaudējuši. Pēc tam spiediens bija jau uz Celtnieku, kam obligāti bija jāuzvar."

Lai gan "Tenax ir čempioni jau trešo gadu pēc kārtas, Tomam šis ir otrais tituls, jo 2014.gadā, kad dobelnieki triumfēja pirmoreiz, viņš pārstāvēja "Celtnieks/LSPA". Viņš norāda, ka viņa karjerā pirmais tituls nācis grūtāk: "Pirmais tituls vienmēr ir īpašs. Turklāt pērn bija septiņu metru metienu sērija trešajā spēlē, tas viss nāca daudz emocionālāk. Šogad gan arī nebija viegli."

Par Flensburgas nometni
Jūnijā Lielais dosies uz Vācijas Bundeslīgas kluba "Flensburg Handewitt" jauno talantu nometni, kurā piedalīsies 1995. – 1998.gadā dzimušie handbolisti. Handbolists atzina, ka laikā, kad sūtījis pieteikumu, nebija cerējis, ka to apstiprinās, tomēr latvietis iekļuvis starp tiem 17 handbolistiem, kas izraudzīti dalībai nometnē, kuru vadīs tieši "Flensburg Handewitt" galvenais treneris Ļubomirs Vranješs.

Nometne norisināsies no 12. līdz 19. jūnijam, kas nozīmē, ka Lielais nevarēs palīdzēt valstsvienībai tik svarīgajās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošajās play off spēlēs pret Baltkrieviju, kas notiks 12. jūnijā Minskā un 15. jūnijā Valmierā.

"Ar treneri Uģi Vikštremu runājām, ka, cik vien ilgi varēšu, palīdzēšu izlasei gatavošanās posmā. Diemžēl spēlēs pret Baltkrieviju nespēlēšu," norādīja Lielais. Ceru, ka nometnē iegūšu jaunas zināšanas un mēģināšu sevi labi atrādīt. Tāpēc arī pēc finālsērijas turpinu trenēties un uzturēt sevi formā. Jau sen esmu sapņojis sev pierādīt Eiropā."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv