Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LSPA handbolistes triumfē regulārajā čempionātā

Jānis Pārums

LSPA handbolistes triumfē regulārajā čempionātā
LSPA handbolistes un treneris Dmitrijs Bražņikovs
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar uzvaru Latvijas sieviešu handbola čempionātā sev nodrošināja LSPA komanda, kas izbraukumā ar 27:25 pārspēja "Salaspils SS" un kļuva konkurentēm neaizsniedzamas.

Līdzšinējās divās savstarpējās spēlēs LSPA handbolistes bija uzvarējušas gana pārliecinoši – 31:22 un 46:31. Taču tieši LSPA komandas regulārās sezonas pēdējais mačs bija visnozīmīgākais – tikai uzvara automātiski nodrošinātu rīdziniecēm panākumu pamatturnīrā, kamēr neizšķirts vai zaudējums pavērtu labas iespējas uz triumfu Ludzas "Latgolam" (sestdien pēdējā spēle pret salaspilietēm) - savstarpējās spēlēs divreiz uzvarēja ludzānietes, kas nozīmē, ka vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būtu tieši "Latgols".

Teju divas trešdaļas pirmā puslaika tika aizvadītas punkts punktā, taču puslaika beigu daļā, pateicoties Kristīnes Kirejevas un Līgas Eihvaldes rezultatīvajam sniegumam, viešņas veica izrāvienu un panāca 15:9. Salaspils handbolistes pēdējās četrās minūtēs trīs vārtus atspēlēja, tomēr pārtraukumā LSPA devās nosacīti drošā vadībā – 15:12.

Visa otrā puslaika gaitā LSPA handbolistes iekrāto pārsvaru saglabāja, epizodiski to palielinot līdz 5-6 vārtiem. Vien spēles izskaņā mājinieces pietuvojās divu vārtu attālumā, tomēr LSPA uzvaru spēlē un līdz ar to arī regulārajā turnīrā apdraudēt viņām neizdevās – 27:25.

Kā jau minēts, panākums Dmitrija Bražņikova vadītajai komandai nodrošinājis uzvaru regulārajā čempionātā. Sestdien vēl tiks aizvadīta pēdējā regulārā čempionāta spēle (Latgols – Salaspils, 12:30, pirms Zvaigžņu spēles, kas sāksies 14:30), taču izvietojumu turnīra tabulā tas vairs neietekmēs. LSPA un "Latgols" pateicoties pirmajām divām vietām automātiski kvalificējušās pusfināliem, bet ceturtdaļfinālos vēl divas pusfinālistes tiks noskaidrotas starp Dobeles SS/REIR – Skrīveri un Stopiņu NHK - Salaspils SS pāru uzvarētājām.

Virslīga sievietēm

Salaspils SS – LSPA 25:27 (12:15)
Salaspils: Potapova 9, Salmane 8/1, Umarjova 3, Agarkova 2, Kozlova 1, Borisanova 1, Sokologorska 1.
LSPA: Kirejeva 10/3, Eihvalde 7, Kiršteine 4, Zaščerinska 2, Makņa 2, Skābarde 1, Makņa 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv