Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" uzņems līderus, "Celtnieks" spēkosies ar "Ogre/Miandum"

Jānis Pārums

"Latgols" uzņems līderus, "Celtnieks" spēkosies ar "Ogre/Miandum"
Ludzas "Latgols"
Foto: Ritvars Raits

Nedēļas nogalē arī trim spēlēm turpināsies SynotTip handbola Virslīgas čempionāts. Pirmajā četriniekā "Celtnieks Rīga" uzņems "Ogre/Miandum", bet Ludzas "Latgols" spēkosies ar Dobeles "Tenax".

Sestdien plkst. 16:00 Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga" uzņems "Ogre/Miandum". Pirmo posmu komandas noslēdza, attiecīgi, trešajā un ceturtajā pozīcijā, bet otro posmu iesākušas ar vienu uzvaru divās spēlēs, ieņemot otro un trešo vietu. Gan rīdzinieki, gan ogrēnieši pieveikuši Ludzas "Latgolu", bet piekāpušies "Tenax".

Divas no trim savstarpējām spēlēm šajā sezonā (ieskaitot Rīgas čempionātu) noslēgušās neizšķirti (27:27 Rīgas čempionātā, 32:32 Latvijas čempionāta otrajā aplī), bet vienā uzvaru izdevies izcīnīt rīdziniekiem (35:29).

Paredzams, ka "Celtnieka" un "Ogre/Miandum" spēlē norisināsies kāds unikāls notikums, proti, laukumā vienlaikus varētu doties divi vārtsargi, kuru kopējais vecums ir 112 gadi – Pēteris Ratnieks (Ogre/Miandum, 57 gadi) un Normunds Reips (Celtnieks, 55). Ratnieks bijis pieteikumā visās 16 Latvijas čempionāta spēlēs, kamēr Reips tikai trijās pašā čempionāta sākumā.

Jau ziņots, ka savainojumu dēļ šosezon visticamāk nevarēs palīdzēt savainotie Ričards Jablonskis un Toms Popens, savukārt saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis, kurš pirms nedēļas savainoja roku, nepiedalījās trešdien spēlē pret "Tenax" un varētu nespēlēt arī pret Ogri. Savukārt ogrēniešiem aizvien nevar palīdzēt Artis Kurmēns (šosezon nav spēlējis) un Sandis Lepers, kuri varētu atgriezties ierindā šī mēneša beigās vai nākamā sākumā.

Tikmēr sestdien plkst. 17:00 Ludzā sacentīsies vietējais "Latgols" un čempionāta līdervienība Dobeles "Tenax". Pašmāju turnīros dobelnieki šosezon iekrājuši perfektu bilanci, uzvarot visās 16 Latvijas čempionāta spēlēs, tostarp divus panākumus guvuši otrajā posmā. Kopumā šosezon "Tenax" jau 21 panākums, ieskaitot trīs uzvaras Rīgas čempionātā un divas LHF prezidenta kausā. Lai gan, līdzīgi kā oponentiem, arī dobelniekiem ir sastāva problēmas, kas saistītas ar savainotajiem spēlētājiem, būtisku nozīmi uz čempionāta līderu sniegumu tas līdz šim nav atstājis.

"Tenax" komandas vadītājs Ivars Zariņš šonedēļ apstiprināja, ka komandas uzbrukuma līderis Austris Tuminskis muguras problēmu dēļ šīs nedēļas spēlēs nepiedalīsies. Tikmēr trešdien pret "Celtnieku" ierindā pēc nepilnu četru mēnešu pauzes, atzīmējoties ar diviem vārtiem. "Latgolam" iepriekšējā mačā ierindā atgriezās tās līderis Jānis Pavlovičs, kurš kopš decembra nebija spēlējis personisku iemeslu dēļ. Viņš atgriešanās spēlē izcēlās ar četriem vārtiem.

Otrajā posmā, kā jau minēts, dobelnieki izcīnījuši divas uzvaras, apspēlējot "Ogre/Miandum" (36:30) un "Celtnieku" (40:29), kamēr "Latgols" zaudējusi tieši šīm divām komandām, attiecīgi, ar 20:22 "Celtniekam" un ar 25:35 Ogrei. Savstarpējos dueļos starp "Tenax" un "Latgolu" dobelnieki guvuši uzvaras ar 36:32 un 39:34.

Svētdien plkst. 13:00 viena spēle tiks aizvadīta arī otrajā četriniekā, kur Vaiņode savā laukumā uzņems ASK/LSPA. Abas komandas otro posmu iesākušas ar vienu uzvaru divās spēlēs. Vaiņode ar četriem punktiem ieņem trešo vietu, kamēr ASK/LSPA ar trim punktiem noslēdz otro četrinieku. Pirmajā posmā komandas uzvaras dalīja uz pusēm – vaiņodnieki pirmajā aplī bija pārāki savā laukumā (32:28), bet otrajā aplī armijnieki, aizvadot rezultatīvāko spēli šosezon, pārliecinoši revanšējās (43:34).

Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies Latvijas čempionāta pusfinālam, kamēr komandas, kuras ieņems pozīcijas no trešās līdz sestajai (pirmā četrinieka 3. un 4. vieta, otrā četrinieka 1. un 2. vieta) izslēgšanas spēles sāks no ceturtdaļfināla. Jāatgādina, ka MSĢ/LAT-Hertz Latvijas čempionātā spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās, tādējādi, ja murjāņieši otrajā četriniekā tiks divu labāko komandu pulkā, ceturtdaļfinālam kvalificēsies otrā četrinieka trešās vietas īpašniece.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par zspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-02-10 21:22, pirms 6 gadiem
Cienījamie vecāki, treneri, neatdodiet savus mazos handbolistus uz Murjāņiem, ja vēlaties tos redzēt savas pilsētas komandas sastāvā. Sporta skolas talantīgos bērnus atdot labu vēlot uz Murjāņiem, bet pēc tam paši savējos nevar dabūt atpakaļ. Jo tur prot strādāt tikai ar tiem, kuriem jau ir ielikts bērnībā, bet ja kaut ko jāiemāca tad tas nesanāk! Pašam ir bērni, kuri trenējas handbolu, bet neuzskatu, ka tur viņi pilnveidosies!!!!!!!