Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pret "Celtnieku", Ogres un "Latgola" duets Sportacentrs.com tiešraidē

Jānis Pārums

"Tenax" pret "Celtnieku", Ogres un "Latgola" duets Sportacentrs.com tiešraidē
Foto: Andris Pintāns / LHF

Šajā nedēļas nogalē SynotTip handbola Virslīgā savstarpējās spēles aizvadīs gan vadošā četrinieka, gan otrā četrinieka komandas. "Ogre/Miandum" un "Latgols" dueli svētdien varēs vērot Sportacentrs.com interneta tiešraidē.

Jāatgādina, ka šobrīd sācies SynotTip handbola Virslīgas otrais posms un komandas sadalītas divos četriniekos – pirmajā startē četras spēcīgākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem, otrajā – pārējās četras.

Pirmo spēli otrajā posmā sestdienas vakarā plkst. 19:00 uzsāks pēdējo divu sezonu otrā spēcīgākā komanda "Celtnieks Rīga", kas Dobelē viesosies pie vairākkārtējiem Latvijas čempioniem "Tenax". Dobelnieki otro posmu iesāka jau iepriekšējā nedēļā, kad savā laukumā pārliecinoši tika galā ar "Ogre/Miandum" (25:17). "Tenax" joprojām ir vienīgā komanda, kas šosezon Latvijas čempionātā nav zaudējusi (14 uzvaras un viens neizšķirts, tiesa, pirmajā posmā gūtie panākumi un punkti netiek pārnesti uz otro posmu) un pēc uzvaras otrā posma pirmajā spēlē spērusi pirmo soli pretī pusfinālam. Tajā iekļūs divas spēcīgākās komandas un šobrīd dobelnieki ir vislabvēlīgākajā pozīcijā – pēc vienas no sešām spēlēm, kas paredzētas šajā posmā, "Tenax" handbolistiem ir seši punkti. Tuvākā sekotāja ir tieši "Celtnieks", kam ir trīs (sīkāk par izspēlēs kārtību un garantētajiem punktiem, iesākot otro posmu, lasīt zemāk).

Šosezon komandas spēkojušās trīsreiz, divreiz panākumu gūstot pašreizējiem Latvijas čempioniem. Rīgas čempionāta finālā septembrī "Celtnieks Rīga" izcīnīja uzvaru ar 27:24, bet abās Latvijas čempionāta spēlēs pie panākumiem tika "Tenax", uzvarot ar 23:17 un 23:20. Jāpiebilst, ka SynotTip Virslīgā šosezon rīdzinieki zaudējuši tikai čempioniem. Lielākoties visi dueļi šo komandu starpā bijuši līdzīgi, kas ļauj cerēt uz tādu pašu scenāriju un intriģējošu galotni arī sestdienas vakarā.

Svētdien savukārt tiksies janvāra beigās notikušā LHF kausa divas spēcīgākās komandas "Ogre/Miandum" un Ludzas "Latgols", kas jau minētā turnīra pusfinālā izslēdza galvenos favorītus. Ogres un Ludzas komandu pēdējais duelis bija tieši LHF kausa finālā, kur ogrēnieši saspringtā cīņā tika pie panākuma ar 27:26, izcīnot pirmo trofeju kluba vēsturē. Iepriekš divās Latvijas čempionāta spēlēs pārāki gan izrādījās ludzānieši – 36:21 savu līdzjutēju priekšā un 32:31 pretinieku laukumā.

Tiesa, LHF kausā "Ogre/Miandum" bija faktiski spēcīgākajā sastāvā (ludzānieši gan arī), kamēr Latvijas čempionātā lielākoties darba dēļ jaunie LHF kausa īpašnieki reti kad spēlējuši ar visiem labākajiem spēlētājiem. Piemēram, otrā posma pirmajā spēlē ogrēniešiem nācās iztikt bez Arta Kurmēna, Jāņa Bauzes un Andra Pozņaka, savukārt viņu oponenti dobelnieki spēlēja sava rezultatīvākā spēlētāja Anda Ērmaņa, kā arī Ņikitas Pančenko un Elvija Lazdas. Arī pārējām komandām sezonas gaitā bieži vien bijušas likstas ar sastāvu, kas vairāk vai mazāk ietekmējušas arī sniegumu.

"Ogre/Miandum" un "Latgols" duelis tiešraidē būs vērojams Sportacentrs.com interneta tiešraidē. Plkst. 21:30 spēles ieraksts būs skatāms arī Sportacentrs.com televīzijas kanālā.

Divas spēles svētdien notiks arī otrajā četriniekā. Vispirms, jau plkst. 13:00 Vaiņodē tiksies divas komandas, kas otro posmu iesākušas ar uzvaru – vietējā Vaiņode un MSĢ/LAT-98. To, ka šajā duelī gaidāma interesanta spēkošanās, apliecina pirmie divi apļi, kad spēles bija līdzīgas un uzvaras tika dalītas uz pusēm – pirmajā aplī ar 27:24 pārāka bija Vaiņode, bet otrajā murjāņieši revanšējās ar 34:28. Jāpiebilst, ka arī abas spēles notika Vaiņodē, jo MSĢ sporta zāle joprojām spēlēt vēl nevar.

Savukārt pie pirmās uzvaras otrajā posmā mēģinās tikt ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports", kuru savstarpējais duelis notiks svētdien plkst. 17:00 ASK sporta zālē Rīgā. Arī šo komandu savstarpējos dueļos šosezon uzvaras dalītas uz pusēm – jūrmalnieki savā laukumā bija pārāki ar 37:20, bet otrajā aplī ASK/LSPA spēja revanšēties ar 25:22. Šis gan bijis pagaidām vienīgais armijnieku panākums šosezon SynotTip handbola Virslīgā.

Pēc divu apļu turnīra cīņu par vietu pusfinālā turpinās tikai otrā posma divas spēcīgākās komandas, kas ceturtdaļfinālos spēkosies ar pirmā četrinieka trešo un ceturto vietu. Ja starp divām labākajām komandām otrajā četriniekā būs arī MSĢ/LAT-98, tad ceturtdaļfinālam kvalificēsies komanda, kas ieņems vietu aiz tās, jo murjāņieši Latvijas čempionātā startē bez vietas izcīnīšanas tiesībām.

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Garantētie punkti, uzsākot otro posmu:
Pirmais četrinieks: Tenax 4, Celtnieks 3, Latgols 2, Ogre/Miandum 1.
Otrais četrinieks: Vaiņode 4, MSĢ/LAT-98 3, Jūrmalas Sports 2, ASK/LSPA

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv