Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"ASK/LU" trešo reizi sezonā uzvar Vaiņodi, panākums arī "RTU"

"ASK/LU" trešo reizi sezonā uzvar Vaiņodi, panākums arī "RTU"
Emīls Reniņš (ASK/LU) un Mārcis Ķergalvis (ASK/LU)
Foto: Helmuts Tihanovs

Jau trešo uzvaru pār "HK Vaiņode" handbolistiem šovakar Latvijas Virslīgas čempionātā izcīnīja "ASK/LU" vienība, savā laukumā svinot panākumu ar 29:26 (12:10). Pēc tam pirmo uzvaru desmit spēlēs izcīnīja "RTU" handbolisti, kas ar 41:29 (20:15) pieveica "RVR/Garšu darbnīca" vienību.

Spēles gaita un ritējums "ASK/LU" un "HK Vaiņode" mačā nedaudz atgādināja vakardienas spēles Ludzā un Ogrē. Maču ar 4:0 izrāvienu iesāka "ASK/LU" handbolisti, taču viesi puslaika vidū pēc četriem Normunda Pāvila precīzajiem metieniem rezultātu izlīdzināja (5:5). Uz mirkli "HK Vaiņode" handbolisti pat prata izvirzīties vadībā (7:6, 8:7), taču puslaika izskaņā atkal rezultatīvāk nospēlēja "ASK/LU" un pārtraukumā devās ar +2 (12:10).

Pēc pārtraukuma Vaiņodes handbolistiem vairākkārt izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr "ASK/LU" ar Artūru Lazdiņu priekšgalā uz neko vairāk cerēt neļāva.

Izšķirošais izrāviens notika nepilnas desmit minūtes pirms spēles beigām, kad rīdzinieki no 21:20 panāca 24:20. Atlikušajā laikā "HK Vaiņode" handbolistiem neizdevās neko kardināli mainīt un "ASK/LU" izcīnīja uzvaru ar 29:26.

Rezultatīvākais uzvarētājiem, gūstot 12 vārtus, bija Artūrs Lazdiņš, bet piecus vārtus guva Guntis Ciematnieks. Visiem sešus precīzus metienus izdarīja Normunds Pāvils, piecus - Andis Grundmanis un Oskars Pāvils.

Līdz ar to "ASK/LU" jau nodrošinājuši vismaz trešo vietu regulārajā turnīrā, bet "HK Vaiņode" finišēs ceturtajā vietā. Trešā spēcīgākā komanda tiksies ar otrās grupas otro vietu, bet ceturtā - ar pirmo. Šobrīd galvenās favorītes no otrās grupas ir "LSPA/NB SAN" un "HK Ogre" komandas. Cerības kvalificēties ceturtdaļfinālam vēl saglabā arī "RTU" un "Jūrmalas Sports" handbolisti.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
10. februāris.
ASK/LU - HK Vaiņode 29:26 (12:10)

ASK/LU: Lazdiņš 12, Ciematnieks 5/1, Naglis 4/1, Reniņš un Malahovs 3, Bārbals 2.
Vaiņode: N.Pāvils 6, O.Pāvils un Grundmanis 5, Auders un Ķergalvis 3, A.Pāvils un Tiškus 2.
RTU - RVR/Garšu darbnīca 41:29 (20:15)
RTU: Grēberis 7, Freibergs 7/1, Vilsons 6, Vadzītis un Porietis 5, Zadovskis 4, Miemis 3, Lubgāns un Akimovs 2.
RVR/Garšu darbnīca: Trojanovskis 12, Lukaševičs 5/4, Adijāns un Strautnieks 4, Smagars 3.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-10 22:53, pirms 11 gadiem
un kur Raiti detalizētais aprakst par to kā atlējāties Ogrei????
, 2013-02-11 00:20, pirms 11 gadiem
da_neshau rakstīja: un kur Raiti detalizētais aprakst par to kā atlējāties Ogrei????
Latvijas Handbola federācija - Līderu duelī...
vakardien sportacentrā handbols nebija manā pārziņā
, 2013-02-11 09:31, pirms 11 gadiem
Raitis Puriņš rakstīja: Latvijas Handbola federācija - Līderu duelī...
vakardien sportacentrā handbols nebija manā pārziņā
nu tad iedod dihalkā tam kas to neizdarīja, jo ne jau visiem interesē līderu dueļi.. jo kā zinam ka play-off spēlē sviss ir iespējams un domāju ka vaiņode un ASK/LU izkritīs jau pirmajā kārtā.... Domāju ka Raiti, tev ir tādas pašas domas..
, 2013-02-11 12:19, pirms 11 gadiem
da_neshau nav nekur teikts, bet tas ka federacija daris visu lai Vainode netiktu pusfinaalaa tur taisniba. Tur jau jabut Rigas komandai savaadaak jau nekaada interese. To jau var redzeet sajaas speelees kaa velk savejos.
, 2013-02-11 13:21, pirms 11 gadiem
vainodfan rakstīja: da_neshau nav nekur teikts, bet tas ka federacija daris visu lai Vainode netiktu pusfinaalaa tur taisniba. Tur jau jabut Rigas komandai savaadaak jau nekaada interese. To jau var redzeet sajaas speelees kaa velk savejos.
necepies par lietām kuras nevari ietekmēt... tās var ietekmēt tikai trenējoties un smagis trādājot..

P.S. tas ka vaiņode tika pēc pirmā apļa četriniekā nenozīmē, ka viņi tagad visus uzvarēs.. samierinies ar vaiņodes zāģiem un viss.. vaiņode nav nekādi mežoņi kuri tagad visus sakapās... vaiņodes vieta ir 3-6.., jo taš kuras ir 3-6 visas +/- ir līdzīgas spēkos... un muti ciet...
, 2013-02-12 00:26, pirms 11 gadiem
vainodfan rakstīja: da_neshau nav nekur teikts, bet tas ka federacija daris visu lai Vainode netiktu pusfinaalaa tur taisniba. Tur jau jabut Rigas komandai savaadaak jau nekaada interese. To jau var redzeet sajaas speelees kaa velk savejos.
es pat neatverot rakstu zināju, ka Tu šeit atkal raudāsi..
nākošreiz es Vaiņodes vīriem uzprasīšu, kurš ir tas raudātājs no Vaiņodes!!
, 2013-02-12 09:43, pirms 11 gadiem
eddybear rakstīja: es pat neatverot rakstu zināju, ka Tu šeit atkal raudāsi..
nākošreiz es Vaiņodes vīriem uzprasīšu, kurš ir tas raudātājs no Vaiņodes!!
esot aizdomas ka A.G. viņš vienmēr par kautko raud..
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.