Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Pančenko: "Pirms spēles bija uzstādījums, ka emocijām jābūt augstākajā punktā"

Pančenko: "Pirms spēles bija uzstādījums, ka emocijām jābūt augstākajā punktā"
Ņikita Pančenko.

Savu komentāru pēc Latvijas handbola izlases izcīnītās uzvaras pār Itāliju ar 31:29 Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas spēlē portālam Sportacentrs.com sniedza viens no izlases pamatsastāva spēlētājiem Ņikita Pančenko, kurš atzīmējās ar četriem iemestiem vārtiem. Diemžēl spēles beigās viņš iedzīvojās arī nelielā pleca savainojumā.

"Šī spēle bija daudz sakārtotāka gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Mēs izanalizējām savas kļūdas, izanalizējām pretinieku uzbrukumu. To visu divos treniņos mēģinājām apkopot, un tādēļ rezultāts arī ir savādāks," pēc mača atzina Latvijas izlases labās malas spēlētājs Ņikita Pančenko. "Iepriekšējā spēlē izbraukumā bijām diezgan nesaspēlējušies, jo tādā sastāvā Latvijas izlase spēlēja pirmo reizi (komandā bija pieci izlases debitanti - aut.). Šodien komandai pievienojās gan Māris Veršakovs, gan Nils Kreicbergs, kuri ir daudz pieredzējušāki, kā arī Ingars Dude, kurš šo spēli nospēlēja ar mikrotraumu. Ārējie spēlētāji, Dainis, Māris un Nils, kā arī Ingars Dude līnijā, jau daudzas spēles iepriekš ir pavadījuši kopā un viņiem nebija problēmu saspēlēties. Malējie spēlētāji bija spēlējuši kopā mazāk, taču viņiem nevajag tādu saspēli - tikai jāiet un jāmet pa vārtiem."

Pēc veiksmīgi aizvadītajām pirmajām 30 minūtēm, kurās Latvija bija ieguvusi trīs vārtu pārsvaru (17:14), otrais puslaiks tika iesākts neveiksmīgi, ielaižot divus vārtus pēc kārtas. Uzreiz pēc tam tika pieprasīts minūtes pārtraukums. "Viņi sāka daudz ciešāk segt Daini Krištopānu. Pie šāda salikuma nekad nebijām mēģinājuši spēlēt, ka Dainis aizsardzībā tiktu ņemts atsevišķi. Tieši tāpēc sākumā bija neliela panika, jo nezinājām, ko darīt. Treneris laicīgi pašā sākumā paņēma pārtraukumu, lai pastāstītu, kā šajā situācijā vajadzētu rīkoties. Un tās divas vai trīs lietas spēlējām arī visu atlikušo spēli," sacīja Pančenko.

21 gadu vecais Dobeles "Tenax" handbolists šajā spēlē guva četrus vārtus un bija viens no pamatsastāva spēlētājiem lielāko spēles daļu. Otrā puslaika vidū viņu gan nomainīja Uvis Strazdiņš, jo pēc viena no metieniem Pančenko sajuta nelielas sāpes plecā un pats pajautāja trenerim, lai tiktu nomainīts. "Es labāk nomainos nekā nesu ļaunumu komandai laukumā," viņš teica. Uz jautājumu, vai trauma ir nopietna, Pančenko atbildēja, ka vēl nav zināms, un būs jātaisa bilde, pēc kuras arī skatīsies situāciju tālāk.

EČ kvalifikācijas pirmajā mačā Latvijas izlase piedzīvoja sagrāvi, piekāpjoties itāļiem ar 11 vārtu starpību (17:28). "Tā spēle bija vairāk norakstāma uz neiemestiem vārtiem un tehniskām kļūdām, nevis uz mūsu slikto spēli. Paskatoties uz to maču kopumā, sapratām, ka neesam tik slikti. Tāpēc emocionāli nebija lielu grūtību sagatavoties šim mačam. Pirms spēles bija uzstādījums, ka emocijām jābūt augstākajā punktā, jo mēs pārstāvam Latvijas izlasi," norādīja Ņikita Pančenko.


, 2021-01-10 21:07, pirms 3 gadiem
Cerams, ka trauma nebūs nopietna. Cik viņš garš? Izskatījās pamaza auguma.
, 2021-01-11 07:43, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Cerams, ka trauma nebūs nopietna. Cik viņš garš? Izskatījās pamaza auguma.
1,71m.. LV lielākā daļa spēlētāji līdz 1,80m. Tas nav normāli,. vai LV labāki vairs nav...
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.