Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK iemet 57 vārtus, Jēkabpils apspēlē "Latgolu"

Rolands Eliņš

Stopiņu NHK iemet 57 vārtus, Jēkabpils apspēlē "Latgolu"
Foto: Elvijs Ozoliņš/Handball.lv

Latvijas sieviešu handbola Virslīgā šodien aizvadītas divas spēles. „Jēkabpils SS” ar 31:26 svarīgā mačā pieveica SK „Latgols”, kamēr turnīra līdere Stopiņu NHK izrēķinājās ar jaunajām „Lat-2002/Dobele” spēlētājām, uzvarot ar 57:26.

Stopiņu NHL dominēja jau no pirmajām minūtēm, ātri iekrājot pārsvaru 14:2. Pirmais puslaiks tika pabeigts ar rezultātu 30:10, bet otrajā puslaikā, lai arī dobelnieces prata uzlabot savu rezultativitāti, Stopiņu komanda turpināja savu tempu, gūstot vārtus gandrīz katrā minūtē.

Tas noveda pie graujošā rezultāta 57:26 un Stopiņu devītās uzvaras 11 spēlēs šosezon. Uzvarētāju sastāvā ar 19 vārtiem atzīmējās Elza Seržante, bet 13 reizes precīzi meta Lana Nikolajeva un Daina Sergejeva. Pretinieču sastāvā ar astoņiem vārtiem rezultatīvākā bija Letīcija Veinberga. Gan gūto vārtu skaits (57), gan iegūtais pārsvars (+31) ir šīs sezonas rekordi sieviešu Virslīgā.

Tikmēr „Latgols” un Jēkabpils SS sacentās svarīgā mačā par otro vietu kopvērtējumā. „Jēkabpilij” izdevās izcīnīt uzvaru ar 31:26, kas palīdzēja saglabāt vicelīderes godu un nu jau par trim punktiem apsteigt „Latgolu”. Tāpat kā Stopiņu NHK, Jēkabpils SS uzvarējusi deviņās spēlēs no 11, taču guvusi par punktu mazāk.

Šodienas mačā Jēkabpils komanda lielākoties turējās vadībā, neskaitot mača pirmās 15 minūtes, taču šis pārsvars ne reizi nekļuva lielāks par pieciem vārtiem, turklāt arī tad tikai pašās beigās. „Jēkabpils” mača pēdējās sešās minūtēs neļāva pretiniecēm gūt nevienus vārtus, kamēr pašām izdevās trāpīt četras reizes.

Ar desmit vārtiem rezultatīvākā Jēkabpils rindās bija Gita Kaulakane, bet pa sešiem vārtiem pievienoja Simona Ārmane un Ieva Lapsa. „Latgola” sastāvā astoņi precīzi metieni Kristīnei Daņiļenko.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv