Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

LSPA un "Salaspils SS" punktus dala uz pusēm

LSPA un "Salaspils SS" punktus dala uz pusēm
Renāte Salmane (Salaspils SS). Foto: Elvijs Ozoliņš

Latvijas čempionāta handbolā sieviešu Virslīgas turnīrā fiksēts pirmais neizšķirts – ar 60 minūtēm bija par maz, lai noteiktu uzvarētājas komandu LSPA un "Salaspils SS" duelī – 22:22 (12:8). Viens izcīnītais punkts ļāva salaspilietēm izvirzīties turnīra tabulas galvgalī.

Pirms šīsdienas mača mājiniece LSPA sešas spēlēs bija guvusi vienu uzvaras un ar diviem punktiem ieņēma priekšpēdējo vietu, bet Salaspils handbolistes ar sešiem punktiem atradās otrajā pozīcijā. Maču labāk sāka viešņas, kas pēc Agritas Bērtiņas un Renātes Salmanes metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet drīz sekoja laukuma saimnieču atbilde viņu norvēģu leģionāres Idas Marī izpildījumā – 1:2. Salaspilietes gan turpināja veiksmīgi uzbrukt, 8.minūtē iegūstot triju vārtu pārsvaru – 4:1. Toties pēc tam viņu uzbrukums sāka buksēt – jau 10.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts (4:4). Viešņas vēl spēja atgūt vadību (6:4), bet līdz pātraukumam vadībā ar 12:8 jau bija izvirzījušajās LSPA handbolistes.

Otrajā puslaikā "Salaspils SS" sāka pakaļdzīšanos. Desmit minūtes pirms spēles beigām mājiniecēm vēl bija divu vārtu pārsvars (19:17), bet divas minūtes pirms finālsvilpes vadībā ar 22:20 jau atradās salaspilietes. Divus pēdējos vārtus šajā mačā guva LSPA spēlētājas Evija Daukste un Henrike Engebretsena, nofiksējot šīs spēles galarezultātu – 22:22. Katra komanda turnīra tabulā ierakstījusi pa punktam.

LSPA labā piecus punktus guva norvēģiete Henrike Engebretsena, piecus – Anna Pudovska, bet četrus – Kristīne Daņiļenko. Salaspils komandā kā parasti bija viena izteikta uzbrukuma līdere – Renāte Salmane ar 12 vārtu guvumiem. Agritas Bērtiņas kontā četri goli. "Salaspils SS" pēc šīs spēles turnīra tabulā ir septiņi punkti un kāpiens uz pirmo pozīciju, bet LSPA ar trim punktiem joprojām atrodas 5.vietā.

Virslīga sievietēm, 9. novembris

LSPA - "Salaspils SS" 22:22 (12:8)
LSPA: Engebretsena 6, Pudovska 5/1, Daņiļenko 4/1, Marī 2, Mārtiņa 2, Lapsa 2, Daukste 1.
Salaspils: Salmane 12/3, Bērtiņa 4, Potapova 3, Agarkova 2, Borisanova 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.