Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sieviešu handbola Virslīgā tiksies līderes

Jānis Pārums

Sieviešu handbola Virslīgā tiksies līderes
Foto: Jānis Slišāns

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas kārtējās spēles Latvijas čempionātā – SynotTip Virslīgā vīriešiem paredzētas trīs spēles, savukārt sieviešu Virslīga divas spēles, tostarp līderu duelis.

SynotTip Virslīgā Divas spēles nedēļas nogalē savā laukumā aizvadīs pašreizējie valsts čempioni Dobeles "Tenax", kas divās spēlēs tikuši pie diviem panākumiem un šobrīd SynotTip Virslīgā ieņem otro pozīciju aiz ASK/LSPA, kas tikusi pie trim panākumiem. Sestdien dobelnieki savu līdzjutēju priekšā mērosies spēkiem ar "Ogre/Miandum", kas pērn vairākās spēlēs pret "Tenax" nodemonstrēja sīkstu pretestību. Arī Ogre ir viena no trim komandām, kas cīnās bez zaudējumiem, bet Dobelē, visticamāk, ar nevainojamu bilanci spēlējošo komandu skaits saruks līdz divām. "Tenax" un "Ogre/Miandum" spēles sākums sestdien plkst. 17:00.

Savukārt svētdien dobelniekiem pretiniekos būs Ludzas "Latgols", kas atrodas turnīra tabulas lejasgalā un kopā ar MSĢ/LAT-98 ir vienīgās komandas, kam šajā sezonā vēl nav ticis uzvaras prieks. Ludzānieši četrās spēlēs piedzīvojuši četrus zaudējumus, tiesa, ar katru spēli spēlē arvien labāk un iepriekšējā nedēļas nogalē sagādāja grūtības gan "Ogre/Miandum", gan Vaiņodei.

Ar perfektu bilanci sezonu mēģinās turpināt arī ASK/LSPA handbolisti, kas svētdienas pievakarē plkst. 16:30 savā laukumā uzņems Vaiņodes komandu. Sezonas ievadā rīdzinieki paspējuši tikt galā ar diviem pērnās sezonas medaļniekiem – gan "Celtnieks Rīga" (23:22), gan "Jūrmalas Sportu" (25:20), kā arī apspēlējuši "Latgolu" (28:23). Arī Vaiņodei sezonas sākums bijis gana veiksmīgs – pēc zaudējuma pirmajā mačā Ogrē sekojuši divi panākumi, turklāt brāļi Oskars un Ainārs Pāvili šobrīd ir SynotTip Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ar, attiecīgi, 24 un 22 gūtajiem vārtiem. Oskars arī nupat tika atzīts par septembra labāko spēlētāju.

Sieviešu Virslīgā sestdien tiksies pēdējo divu gadu Latvijas čempiones un vienlaikus arī čempionāta līderes – "Latgols" un Stopiņu NHK. Abas komandas pirmajos trijos mačos tikušas pie trim panākumiem, bet pārliecinošākas bijušas pērno sezonu ne pārāk labi aizvadījušajām stopiņietēm (tikai ceturtā vieta), kas savas pretinieces apspēlējušas ar vismaz deviņu vārtu pārsvaru. Ludzas komandai divi no trim panākumiem nākuši krietni grūtāk, savu pārākumu apliecinot tikai spēles galotnē. "Latgols" gan būs laukuma saimnieces, bet tas bez šaubām dod viņām zināmas priekšrocības un līdzjutēju atbalstu.

Stopiņu komandai ir divas izteiktas līderes Ivita Asare un Elita Ekkerte, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem otro un trešo vietu ar 27 un 26 vārtiem (galvgalī – REIR Dobele spēlētāja Dinija Purviņa), kamēr ludzānietēm vārtu guvējas sadalījušās līdzvērtīgāk, bet sezonas ievadā rezultatīvākā ir Laura Rutkovska (21, 4.vieta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā).

Savukārt vēl vienā spēlē sestdien Jēkabpils sporta skolas komanda savā laukumā spēkosies ar Salaspils komandu. Sezonas sākums abām komandām bijis līdzīgs – trijās spēlēs izcīnīts pa vienam panākumam. Tomēr, ja salaspilietes sezonu sāka ar uzvaru, kam sekoja divi zaudējumi, tad jēkabpilietēm viss bijis otrādi un pirmais panākums izcīnīts sezonas trešajā mačā.

SynotTip Virslīga

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv