Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Strēlis nokārto uzvaru Vaiņodei, Jūrmala apspēlē ASK/LSPA

Strēlis nokārto uzvaru Vaiņodei, Jūrmala apspēlē ASK/LSPA
Foto: Laura Grišāne

"SynotTip" handbola Virslīgā šodien pie panākuma tika Vaiņodes un "Jūrmalas Sports" komandas, kas pieveica, attiecīgi, "MSĢ/LAT-Hertz" un ASK/LSPA.

Sākotnēji MSĢ/LAT-Hertz un Vaiņodes spēle bija plānota Murjāņos, taču ārkārtas dēļ (plīsis centrālais ūdensvads) tika pārcelta uz Vaiņodi.

Pēc Jurģa Strēļa un Aināra Pāvila gūtajiem vārtiem Vaiņode izvirzījās vadībā ar 2:0 un dažu vārtu pārsvaru saglabāja praktiski visa pirmā puslaika gaitā. MSĢ/LAT-Hertz handbolistiem izdevās vairākkārt panākt izlīdzinājumu (4:4, 9:9, 13:13, 14:14), taču ne reizi izvirzīties vadībā. Puslaiku ar trim vārtiem pēc kārtas noslēdza Vaiņode, pārtraukumā dodoties pie rezultāta 17:14.

Otrajā puslaikā spēle ritēja pēc līdzīga scenārija, vaiņodniekiem saglabājot 2-3 vārtu pārsvaru, kas epizodiski tika neitralizēts, murjāņiešiem līdzsvarojot rezultātu. Četras minūtes līdz spēles beigām MSĢ/LAT-Hertz pēc Armanda Usāna metiena pirmo reizi izvirzījās vadībā (29:28), taču pēdējais vārds piederēja Vaiņodei – Jurģis Strēlis (attēlā) ar diviem vārtiem pēc kārtas nokārtoja uzvaru laukuma saimniekiem – 30:29.

Ainārs Pāvils uzvarētāju labā guva 11 vārtus, bet zaudētājiem rezultatīvākais ar 14 vārtiem bija Ņikita Pančenko.

Vēl vienā spēlē tikās ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports". Rezultatīvu sniegumu demonstrējot Uldim Zariņam un Rolandam Ivanovam jūrmalnieki ātri izvirzījās vadībā ar 6:2, bet puslaika vidū sasniedza jau +7 (11:4), bet līdz pārtraukumam armijnieki viesu pārsvaru nedaudz sadeldēja – 15:11.

Otrā puslaika sākumā ASK/LSPA izdevās ne tikai atspēlēt deficītu, bet arī panākt neizšķirtu pēc Emīla Reniņa metiena 39.minūtē – 16:16. Izvirzīties vadībā gan mājiniekiem neizdevās, jo "Jūrmalas Sports" atkal atrāvās, nostiprināja vadību un izcīnīja uzvaru – 30:24.

Jūrmalniekiem astoņus vārtus guva Rolands Ivanovs, bet ASK/LSPA rindās tikpat vārtu Kristeram Rihardam Ozolam.

SynotTip handbola Virslīga

MSĢ/LAT-Hertz – Vaiņode 29:30 (14:17)
MSĢ/LAT-Hertz: Pančenko 14/5, Usāns 7, Fadejevs 3, Krieviņš 2, Jonuška 1, Meikšāns 1, Šuleiko 1.
Vaiņode: Pāvils 11/3, Strēlis 5, K. Plūme 4, Vaitkus 3, Mickus 3/1, Pumpurs 2, Sproģis 1, Taujēns 1.

ASK/LSPA – Jūrmalas Sports 24:30 (11:15)
ASK/LSPA: Ozols 8, Reniņš 5, Stepuļenoks-Stukanovs 3, Latkovskis 3, Sūnaitis 2, Liepiņš 1, Grants 1, Zvejnieks 1/1.
Jūrmalas Sports: Ivanovs 8/1, Grēberis 7, Zariņš 6, Grīnbergs 3, Alberts 2, Narme 1, Rič. Frīdenbergs 1, Vilsons 1, Zvejnieks 1.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.