Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas handbolisti kvalifikāciju, visticamāk, aizvadīs Gruzijā vai Lietuvā

Latvijas handbolisti kvalifikāciju, visticamāk, aizvadīs Gruzijā vai Lietuvā
Latvijas handbolisti
Foto: Raivo Sarelainens

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvijas valstsvienība aizvadīs no 2018. gada 12. līdz 14. janvārim Gruzijā, bet, ja gruzīni atteiksies, tad turnīrs notiks Lietuvā.

Kvalifikācijas 2. grupā, kur startē Latvija, Lietuva, Izraēla un Gruzija vairākas valstsvienības bija izteikušas vēlmi kvalifikācijas turnīru rīkot savā valstī, tādējādi rīkotāju nācās noteikt izlozē. Līdzīga situācija bija 4. kvalifikācijas grupā, kur sacentīsies Portugāle, Polija, Kosova un Kipra).

Pirmās rīkošanas tiesības tika ielozētas Gruzijai, kas nozīmē, ka, ja vien gruzīni neatteiksies no iegūtās iespējas, turnīrs notiks Gruzijā. Otrās rīkošanas tiesības tika ielozētas Lietuvai, trešās Latvija, bet ceturtās – Izraēlai. Kā jau iepriekš minēts, ja kāda valsts atsakās no rīkošanas tiesībām, tās tiek nākamajai valstij, balstoties uz izlozes rezultātiem.

Trijās atlikušajās grupās (1., 5. un 6.) kvalifikācija tiks izspēlēta pēc ierastā principa aizvadot pa vienai spēlei ar katru pretinieku gan savā laukumā, gan izbraukumā.

Tikai katras grupas uzvarētājas kvalificēsies izšķirošajai play off kārtai, kas norisināsies 2018.gada jūnijā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs play off kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.

Eiropu pasaules čempionātā pārstāvēs 14 komandas, no kurām trīs jau garantējušas vietu finālturnīrā – pašreizējā pasaules čempione Francija, kā arī čempionāta organizatores Dānija un Vācija. Trīs pasaules čempionāta dalībnieces tiks noskaidrotas arī gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas no 2018. gada 12. līdz 28. janvārim notiks Horvātijā.

Izloze par pasaules čempionāta kvalifikācijas grupu turnīra rīkošanas tiesībām


Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2017-08-09 12:41, pirms 7 gadiem
Skumji, ka Latvija nevienu spēli neaizvadīs savā laukumā. Paliek tikai RD kauss...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.