Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes olimpiādes handbola turnīros uzvar Tērvete un Ludza

Jānis Pārums

Jaunatnes olimpiādes handbola turnīros uzvar Tērvete un Ludza
Tērvetes novada handbolisti

Svētdien par Latvijas jaunatnes olimpiādes uzvarētājiem kļuva Tērvetes novada handbolisti jauniešu konkurencē un Ludzas novada komanda jaunietēm.

Jauniešu konkurencē startēja sešas komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupā itin pārliecinošu uzvaru izcīnīja Tērvetes jaunieši, apspēlējot gan Ludzas (32:25), gan Dobeles (44:18) novadus, savukārt B apakšgrupā mazliet sīvākās cīņās pie panākuma tika Vaiņode, kas Stopiņus (30:29) un Jūrmalu (27:14).

Pusfinālos Tērvetes jaunie handbolisti viegli ar 32:15 tika galā ar Stopiņu novadu, savukārt Vaiņode spraigā cīņā spēja salauzt Ludzas pretestību, uzvarot ar 29:28.

Finālspēli starp Tērvetes un Vaiņodes novadiem veiksmīgāk iesāka Tērvete, kas pirmo sešu minūšu laikā panāca 4:1, bet vēlāk, pēc Zigmunda Liljē realizētā soda metiena panāca jau piecu vārtu pārsvaru – 8:3. Taču tad tērvetnieki nopelnīja vairākus noraidījumus, ko Vaiņode veiksmīgi izmantoja, pietuvojoties vien līdz minimumam – 11:10. Puslaika izskaņu gan atkal nedaudz veiksmīgāk izdevās nospēlēt Tērvetei, kas pārtraukumā devās ar divu vārtu pārsvaru – 13:11.

Pēc diviem vārtiem otrā puslaika ievadā Tērvetes novads atjaunoja +4, bet puslaika vidū pēc Kristiāna Kelerta un Ričarda Darguža vārtiem pārsvars sasniedza jau septiņus vārtus – 21:14. Izmantojot daudzos Vaiņodes noraidījumus, kā arī vairākkārt aizskrienot ātrajos uzbrukumos Tērvete turpināja atrauties, sasniedzot +10 spēles 44.minūtē. Neilgi pirms spēles beigām tērvetnieki panāca maksimālo pārsvaru un triumfēja mačā ar 28:17, kļūstot par jaunatnes olimpiādes čempioniem. Kristiāns Kelerts uzvarētāju labā guva septiņus vārtus, bet Andris Domanskis ar pieciem bija rezultatīvākais zaudētāju rindās.

Bronzas spēlēs starp Ludzas un Stopiņu novada komandām ludzānieši jau sākumā panāca 5:0 pārsvaru, vēlāk arī 7:1. Vēlāk spēles gaita nedaudz izlīdzinājās, Stopiņi dažus vārtus atspēlēja, taču puslaika turpinājumā atkal bija izteikts Ludzas handbolistu pārākums, kas pirmo spēles daļu noslēdza ar 19:10. Otrajā puslaikā ludzāniešu pārsvars vairs būtiski nepieauga, taču arī Stopiņu handbolistiem neizdevās pietuvoties. Ludzas novads uzvarēja ar 32:23, izcīnot bronzas medaļas. Šogad jau pieaugušo izlasē veiksmīgi debitējušais Guntis Piļpuks ar 13 vārtiem bija rezultatīvākais Ludzas komandā, kā arī ar 54 vārtiem pārliecinoši kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Spēlē par piekto vietu Dobeles novads sīvā cīņā pārspēja Jūrmalu. Sākumā nokļuvuši iedzinējos (1:3), dobelnieki pēc minūtes pārtraukuma pārņēma vadību (6:3) un otrā puslaika sākumā panāca pat +6. Taču neilgi pirms spēles beigām pārsvars ne tikai tika izsēts, bet vadība arī atdota jūrmalniekiem (17:18, 18:19). Tomēr izšķirošajos brīžos Dobele nospēlēja veiksmīgāk, uzvarot ar 22:20.

Vietu sadalījums

1. Tērvetes novads
2. Vaiņodes novads
3. Ludzas novads
4. Stopiņu novads
5. Dobeles novads
6. Jūrmala

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Turnīrā jaunietēm gana pārliecinoši pie panākuma tika Ludzas jaunās handbolistes, kas panākumus guva visās trijās spēlēs, apspēlējot gan Salaspili (28:17), gan Jēkabpili (27:21) un Vaiņodi (39:23). Sīvāka izrādījās cīņa par otro vietu, kuru, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē (17:16) starp Salaspils un Jēkabpils komandām, izcīnīja salaspilietes, bronzas pozīcijās atstājot Jēkabpili. Ceturto vietu izcīnīja Vaiņode.

Turnīra rezultatīvākās spēlētājas gods tika Jēkabpils pārstāvei Jūlijai Damenauskai, kura guva 33 vārtus, turklāt lielāko daļu (18) no tiem jau turnīra pirmajā spēlē pret Vaiņodi (29:19). Tikai par vieniem vārtiem atpalika Vaiņodes pārstāve Elīna Taujēna, bet trešā vieta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Madarai Cibuļskai no Ludzas, kura katrā no trim spēlēm guva septiņus vārtus, kopumā iekrājot 21 vārtu guvumu.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Vietu sadalījums:

1. Ludzas novads
2. Salaspils novads
3. Jēkabpils
4. Vaiņodes novads

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv