Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti noslēgs "Adriatic Cup" pret līdz šim nezaudējušo Itāliju

Jānis Pārums

Latvijas handbolisti noslēgs "Adriatic Cup" pret līdz šim nezaudējušo Itāliju
Foto: Fabrizia Petrini

Šovakar plkst. 19:45 noslēdzošo "Adriatic Cup" spēli aizvadīs Latvijas vīriešu handbola valstsvienība, kas spēkosies ar mājinieci Itāliju. Tiešraide Pallamano TV.

Turnīru abas komandas sākušas ar atšķirīgām sekmēm. Latvija vispirms ar 22:29 piekāpās Ukrainai, bet pēc tam, pateicoties labi aizvadītam otrajam puslaikam, ar 28:23 apspēlēja Turciju, savukārt Itālija pirmajās divās dienās tikusi pie diviem panākumiem - turnīra pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 30:29 tika pieveikta Turcija, bet pēc tam ar 28:23 uzvarēta arī Ukraina.

Latvijas un Itālijas valstsvienību pēdējā tikšanās datēta ar 2014.gada 27. decembri, kad Rīgas domes kausa turnīrā latvieši itāļus apspēlēja spraigā cīņā ar 27:25. Itālijai no tā sastāva, kas Rīgā spēlēja pirms trīsarpus gadiem, "Adriatic Cup" ierindā ir septiņi spēlētāji, kamēr Latvijai tikai četri – Nils Kreicbergs, Andis Ērmanis, Artūrs Lazdiņš un Elvijs Borodovskis.

Neskatoties uz zaudējumu turnīra pirmajā spēlē latviešiem aizvien ir iespējas uz uzvaru visā turnīrā. Tiesa, lai tas notiktu, jāpiepildās kādam no diviem scenārijiem, taču ikvienā no tiem Latvijai jāpārspēj Itāliju. Ja latvieši pieveiks itāļus, bet Turcija tiks galā ar Ukrainu, par turnīra uzvarētājiem kļūs tieši mūsējie. Savukārt, ja Ukraina uzvarēs Turciju, tad Latvijai uzvarai turnīrā būs nepieciešams panākums ar maz ticamo, taču ne neiespējamo +10. Pie citiem scenārijiem Latvija var ierindoties jebkurā no pozīcijām no otrās līdz ceturtajai.

Latvija šajā turnīrā, kā jau minēts, piedalās bez virknes līderu, ieskaitot Daini Krištopānu un Aivi Jurdžu, kas dod iespēju sevi apliecināt jaunās paaudzes handbolistiem. Pirmajās divās spēlēs vārtu guvumi mūsu valstsvienībā sadalījušies līdzīgi – ar astoņiem vārtiem rezultatīvākais ir Artūrs Lazdiņš, pa septiņiem vārtiem guvuši Guntis Piļpuks un Emīls Kurzemnieks, seši ir Nila Kreicberga, bet pieci – Raivja Gorbunova rēķinā.

Tikmēr Itālijas izlasē 13 vārtus guvis Andrea Karlo Parisini, bet pa astoņiem vārtiem pirmajās divās spēlēs Martinam Sonereram, Karlo Spreti un Dīnam Turkovičam. Zīmīgi, ka visi minētie, izņemot Spreti, piedalījās jau pieminētajā Rīgas domes kausā 2014.gada nogalē, taču starp komandas līderiem tolaik nebija.

Turnīra pirmajās divās dienās komandas spēlēja Itālijas pilsētā Kjeti, bet šodien pārcēlušās uz 30 kilometrus attālo Peskāras provinces pilsētu Čitu Santandželo. Tas nozīmē pārcelšanos arī uz kompaktāku spēļu zāli - ja "Santa Filomena" ir spējīga uzņemt 1000 (pēc citiem datiem - līdz 1500) skatītāju, tad Čitas Santandželo sporta kompleksa "Palacastagna" sporta zāle - zem 1000.

Visas turnīra spēles tiešraidē demonstrēs interneta platformā Pallamano TV un Pallamano TV "Facebook" profilā, kā arī "Youtube" kanālā.

Latvijas izlases sastāvs turnīrā Itālijā:

Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija), Elvijs Kušners, Guntis Piļpuks, Artūrs Meikšāns, Normunds Seņkāns (visi - SK Latgols), Egīls Politers, Ņikita Pančenko, Emīls Kurzemnieks, Nils Kreicbergs, Andis Ērmanis (visi - Dobeles Tenax), Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja (abi – Celtnieks Rīga), Elvijs Borodovskis (Haßloch, Vācija), Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Armands Uščins
Treneri: Arnolds Straume, Andrejs Narnickis.
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

"Adriatic Cup" turnīra kalendārs

DatumsLaiksSpēleRez.
07.06.18:45Ukraina - Latvija29:22
07.06.21:00Itālija - Turcija30:29
08.06.18:45Latvija - Turcija28:23
08.06.21:00Itālija - Ukraina28:23
09.06.17:30Turcija - Ukraina
09.06.19:45Itālija – Latvija

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv