Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pusfināla dalībniecēm pievienojas "Latgols" handbolistes

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pusfināla dalībniecēm pievienojas "Latgols" handbolistes
"Latgols" handbolistes
Foto: Laura Grišāne

Šodien Latvijas sieviešu Handbola virslīgas pirmā ceturtdaļfināla atbildes mačā Ludzas SK "Latgols" handbolistes mājās ar 21:18 pieveica LSPA komandu, triumfējot divu spēļu summā ar rezultātu 49:35.

Pirmajā ceturtdaļfināla mačā Rīgā "Latgols" handbolistes uzvarēja ar 28:17, kas nozīmēja, ka mājās iekļū;sanai pusfinālā teorētiski derēja arī zaudējums ar desmit vārtu starpību, kas protams bija ļoti nereāls scenārijs.

Ludzā gan LSPA handbolistes parādīja daudz cienīgāku sniegumu nekā mājās Rīgā. Pats spēles sākums gan bija viešņām ļoti nesekmīgs - 1:6. Par spīti tam, LSPA puslaika otrajā daļā jau bija panākusi vairs tikai -1 (7:8). Puslaiks arī noslēdzās ar minimālu ludzāniešu pārsvaru - 10:9.

Uzreiz pēc pārtraukuma LSPA panāca neizšķirtu - 10:10. Tomēr tad mājinieces veica sešu vārtu izrāvienu, kas praktiski izšķīra spēles gala iznākumu. Līdz spēles beigām gan LSPA atkārtoti centās atspēlēties (spējot pievilkt līdz 17:19), tomēr "Latgols" svinēja uzvaru ar 21:18, divu spēļu summā triumfējot ar 49:35.

Septiņus vārtus mājiniecēm guva Vilma Matisāne, kamēr LSPA komandā pa četriem vārtiem leģionārei Leā Dorvālai un Elīnai Balandai.

Pusfinālā SK "Latgols" tiksies ar "REIR Dobele" komandu.

SK Latgols - LSPA 21:18 (10:9)
SK Latgols: Matisāne 7, Daņiļenko 5, Sidorova 4, Rutkovska 4, Borisenko 1.
LSPA: Dorvāla 4, E.Balanda 4, Damberga 3, Saveļjeva 2, Čubare 2, Liepiņa 2, V.Balanda 1/1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Izslēgšanas spēles