Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

BHL: Par čempioniem atkārtoti kļūst Rīhimaki "Cocks"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

BHL: Par čempioniem atkārtoti kļūst Rīhimaki "Cocks"
Somijas Rīhimaki "Cocks" - 2016./17. gada Baltijas Handbola līgas čempione
Foto: Helin Potter/baltichandball.net

Par Baltijas Handbola līgas čempioni Igaunijas pilsētā Pilvā notikušajā "Final 4" turnīrā kļuva Somijas daudzkārtējā čempione Rīhimaki "Cocks", kas ar 20:18 pārspēja Ukrainas "ZTR Zaporozhye". Trešo vietu izcīnīja Minskas SKA, kas ar 26:23 apspēlēja mājinieci Pilvas "Serviti".

Finālspēles sākums bija diezgan līdzīgs, līdz "Cocks" ieguva trīs vārtu pārsvaru - 7:4. Tomēr "ZTR Zaporozhye'' pretiniekus paspēja noķert jau īsi pirms puslaika beigām. Pirmajā puslaikā saspringtā spēlē neizšķirts - 10:10.

Otrajā puslaikā "ZTR Zaporozhye'' pirmoreiz spēlē izvirzījās vadībā, tomēr pēc desmit minūtēm sekoja lūzums spēlē - Ukrainas komandas vārtsargs Oleksandrs Popovs nopelnīja sarkano kartīti un īsi pēc tam "Cocks" spēja iegūt sev četru vārtu pārsvaru - 16:12. Zaporožjes vienība gan uzreiz veica lielisku atspēlēšanos - 16:16. Tomēr spēles galotnē, labāk nospēlēja Somijas komanda, kas triumfēja spēlē ar 20:18, kā arī visā Baltijas Handbola līgā.

"Cocks" spēlētājam Tēmu Tamminenam šajā spēlē septiņi vārti, kā arī līgas vērtīgākā spēlētāja (MVP) tituls. "ZTR Zaporozhye" komandā astoņi vārti Oleksandram Tiltem.

"Cocks" galvenais treneris lietuvietis Gintautas Savukinas: "Dēļ lieliskās aizsardzības spēles un vārtsarga mēs šodien ielaidām tikai 18 vārtus, kas ir gandrīz uz pusi mazāk nekā pusfinālā pret Minskas SKA (uzvarā ar 36:35 - aut. piez.). Ļoti lieti noderēja dalība EHF Kausā, kurā piedalījāmies tā grupu turnīrā. Bez šīs Eirokausu pieredzes visticamāk mēs nebūtu uzvarējuši Baltijas līgā."

"ZTR Zaporozhye" galvenais treneris Vitālijs Nats: "Man nav pārmetumu saviem spēlētājiem - viņi cīnījās līdz spēles beigām un gandrīz izlīdzināja spēli. Diemžēl uz turnīra noslēgumu pazaudējām vairākus atslēgas spēlētājus, kā arī šodien savainojās mūsu līderis Andrijs Akimenko. Mūsu komandas soliņš vienkārši bija par īsu, lai mēs uzvarētu."

Fināls

ZTR Zaporozhye - Riihimäen Cocks 18:20 (10:10)

Savukārt, cīņā par trešo vietu Minskas SKA spēja atspēlēt pirmajā puslaikā iekrāto deficītu (11:15) un uzvarēt Pilvas "Serviti" ar rezultātu 26:23. Mājinieki spēles beigās pilnībā salūza, pēdējās desmit minūtēs spējot tikai vienreiz pārspēt SKA vārtsargu.

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Aļaksandrs Padšīvlavs, kamēr "Serviti" komandā septiņi vārti Romānam Aizatulovam.

SKA galvenais treneris Ihors Papruha: "Mēs uz Pilvu devāmies ar mērķi uzvarēt šajā turnīrā, tāpēc mūsu spēlētāji pēc vakardienas zaudējuma pusfināla spēlē (35:36 pret "Cocks" - aut. piez.) bija ļoti sarūgtināti. Abi mači - gan vakardienas pusfināls, gan šodienas spēle par trešo vietu bija fināla cienīgi - tas norāda, cik līdzīgs ir komandu līmenis Baltijas līgas "Final 4"."

Spēle par 3. vietu

Põlva Serviti - SKA Minsk 23:26 (15:11)

Izmantotie resursi:
News | Baltic Handball league