Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Serbi EČ kvalifikācijā handbolā atkal pārsteidzoši atņem punktus Francijai

Serbi EČ kvalifikācijā handbolā atkal pārsteidzoši atņem punktus Francijai
Epizode no Francijas un Serbijas handbola izlašu spēles. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

2022. gada Eiropas handbola čempionāta kārtējā kvalifikācijas spēlē Serbijas izlase otrajā savstarpējā spēlē dažu dienu laikā atkal negaidīti spēja neļaut tikt pie uzvaras vienam no Eiropas grandiem Francijai - šoreiz fiksēts neizšķirts 26:26.

Abu komandu savstarpējā spēlē Serbijas pilsētā Zrenjaninā serbi bija pārāki ar 27:24. Šovakar vienības spēkojās Kretejā, serbiem atkal cīņu iesākot pārliecinošāk. Serbijas izlases pārsvars mača sākumā vienubrīd sasniedza trīs vārtu starpību (4:1), bet puslaika beigās serbi bija priekšgalā ar 15:11, līdz pārtraukumam gan francūžiem vienus vārtus atgūstot.

Serbijas izlase pārsteidzoši turējās nelielā vadībā gandrīz vai visu otro puslaiku, tikai pašās beigās Francijai pēc ilgāka laika atgūstot līdzsvaru. Nedaudz mazāk nekā divas minūtes līdz pamatlaika izskaņai pie minimāla pārsvara 26:25 divu minūšu noraidījumu Serbijas komandas sastāvā nopelnīja Lazars Kukičs, tādējādi dodot Francijai lielisku iespēju izraut kaut punktu. 80 sekundes līdz finālsirēnai Kentīns Maē to arī paveica (26:26). Atlikušajā laikā serbi nerealizēja savu uzbrukumu, atstājot pusminūti laika Francijai izraut divus punktus un revanšu, tomēr mājinieki netika līdz kvalitatīvam metienam, samierinoties ar punktu.

Serbijas sastāvā lielisku maču aizvadīja Mijajlo Marseničs, kurš realizēja astoņus no deviņiem metieniem. Savukārt septiņus vārtus guva Petars Džordžičs. Francijas komandā rezultatīvākais ar pieciem precīziem raidījumiem bija Ludoviks Fabregass.

Bez trīs punktus ieguvušās Serbijas un divkārtējās olimpiskās čempiones, seškārtējās pasaules čempiones un trīskārtējās Eiropas meistarsacīkšu uzvarētājas Francijas kvalifikācijas 1. apakšgrupā piedalās arī Beļģijas un Grieķijas handbolisti, kas spēles vēl nav aizvadījuši.

Savukārt kvalifikācijas 5. grupā otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi Polija, kas mājās ar 35:24 sagrāva Turciju, kam šī bija trešā neveiksme trīs mačos, tostarp otrā pret poļiem. Polijas valstsvienībā ar septiņiem vārtiem rezultatīvākais bija Arkadiušs Morito. Pa sešām reizēm turku vārtus iekaroja Tomašs Gebala un Šimons Sicko. Turcijas sastāvā piecas reizes izcēlās Doruks Pehlivans. 5. grupā pa diviem punktiem ir Slovēnijai un Nīderlandei.

2022. gada Eiropas čempionātam, kas notiks Ungārijā un Slovākijā, kvalificēsies visu astoņu grupu divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Bez rīkotājvalstīm vietu finālturnīrā nodrošinājušas arī pagājušā Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Horvātija.

Izmantotie resursi:
https://ehfeuro.eurohandball.com/me...


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.