Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" Baltijas līgā spēkosies ar čempioniem un pastarīšiem

Jānis Pārums

"Tenax" Baltijas līgā spēkosies ar čempioniem un pastarīšiem
Dobeles "Tenax" handbolisti

Baltijas Handbola līgas čempionātā šajā nedēļas nogalē spēles aizvadīs arī abi Latvijas klubi Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga".

"Tenax" aizvadīs divas izbraukuma spēles, ar komandām, kas turnīra tabulā atrodas diametrāli pretējās pozīcijās. Sestdien dobelnieki viesosies Rīhimaki pie pēdējo divu sezonu Baltijas līgas čempioniem un pašreizējiem A apakšgrupas līderiem "Riihimaen Cocks", savukārt svētdien spēlēs ar pēdējā pozīcijā esošo "Kehra". Ja Somijas komanda četrās spēlēs tikusi pie tikpat panākumiem, tad Igaunijas klubs piedzīvojis četrus zaudējumus.

Turpretī dobelnieki trīs spēlēs izcīnījuši divas uzvaras un ar četriem punktiem ieņem otro pozīciju aiz saviem sestdienas pretiniekiem. Tikpat punktu, cik "Tenax" gan ir arī Klaipēdas "Dragunas" un Viļņas "Šviesa", taču šīs komandas aizvadījušas par vienu spēli vairāk, turklāt dobelniekiem ir arī labāka vārtu attiecība.

Latvijas čempionātā Dobeles klubs nupat noslēdza otro apli ar perfektu bilanci, iekrājot 14 uzvaras tikpat spēlēs, un nākamnedēļ startēs LHF prezidenta kausa izcīņā, pusfinālā sacenšoties ar "Celtnieks Rīga". Baltijas līgā vienīgais zaudējums piedzīvots septembra beigās, kad tika atzīts "Dragunas" pārākums (19:30). Tiesa, tas bija čempionāta ievadā, kam sekojušas divas uzvaras – 32:25 pret "Šviesa" un graujošs panākums ar 36:18 pret "Viljandi".

Tikmēr otram Latvijas klubam, jau pieminētajam "Celtnieks Rīga", Baltijas līgā šobrīd neveicas tik labi. B apakšgrupā rīdzinieki ir vienīgie, kas nav tikuši pie punktiem un ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs ieņem pēdējo pozīciju.

Šajā nedēļas nogalē rīdziniekiem varētu būt laba iespēja tikt pie pirmajiem punktiem, jo pretiniekos būs turnīra tabulas kaimiņiene Kauņas "Granitas". Kauņas komanda līdz šim tikusi pie viena panākuma, iepriekšējā spēļu kārtā pārspējot "Tallinn" (31:26), kam "Celtnieks" dienu iepriekš bija zaudējuši (21:27).

Rīdzinieki, kas ir pašreizējie valsts čempioni, gan demonstrē nepārliecinošu sniegumu arī pašmāju čempionātā, kur šobrīd ieņem trešo vietu, bet pēdējā kārtā nespēja pieveikt "Ogre/Miandum" (32:32). Savukārt "Granitas" Lietuvā ir pavisam citā situācijā – septiņas uzvaras septiņās spēlēs un līderpozīcija.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league