Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ievadā - trilleris Ģērā

Ievadā - trilleris Ģērā
Jana Uskova 10 sekundes pirms mača beigām izglāba Krievijas izlasi no zaudējuma Ungārijai.

Svētdien sākās Eiropas 11. čempionāts rokasbumbā sievietēm, kas risināsies divās valstīs - Ungārijā un Horvātijā. Vakar notika pirmās spēles A un B apakšgrupās Ungārijā (Ģērā un Debrecenā), bet pirmmdien spēles uzsāks arī C un D grupu komandas Horvātijā (Varaždinā un Osijekā). Pirmā diena atnesa trīlleri Ģērā.

A grupas ietvaros vienas no finālturnīra saimniecēm un favorītēm ungārietes tikās ar Krievijas izlasi, neilgi pirms mača beigām (nepilnas 4 minūtes) viņas bija vadībā ar 29:27, bet tomēr gandrīz 5000 skatītāju klātbūtnē "'Audi Arena" laukumā Ģērā uzvaru nenoturēja - 10 sekundes pirms mača beigām neizšķirtu 29:29 panāca viena no Krievijas izlases titulētākajām spēlētājām (divkārtējā pasaules čempione un 2008. gada olimpiskā vicečempione) Jana Uskova.
Vēl a grupā Spānija diezgan pārliecinoši ar 29:22 pieveica Poliju.
B grupā Norvēģija ar 27:19 uzvarēja Rumāniju, bet Dānija ar 32:23 - Ukrainu.
C grupā pirmdien spēlēs Vācija ar Nīderlandi un Zviedrija ar Horvātiju, bet D grupā - Francija ar Slovākiju un Melnkalne ar Serbiju.
Grupu turnīra pirmajā posmā komandas spēlē pa četrām četrās grupās un trīs labākās komandas no katras grupas iekļūs otrajā posmā - būs divas grupas pa sešām komandām, katrai no komandām vēl pa trim spēlēm un divas labākās izlases no katras grupas iekļūs pusfinālā.
No grupu turnīra otrā posmā spēles sāks rādīt arī Viasat Sport Baltic TV.

Līdzšinējos desmit čempionātos titulu ir ieguvušas četru valstu izlases - 5 reizes triumfēja Norvēģija, 3 reizes - Dānija un pa vienai reizei - Ungārija un Melnkalne. Pirms diviem gadiem titulu ieguva Menkalnes izlase, kas finālā papildlaikā ar 34:31 pārspēja Norvēģiju.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.