Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopānam 5 vārti Čemopionu līgā, Pētersonam - 1. bundeslīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopānam 5 vārti Čemopionu līgā, Pētersonam - 1. bundeslīgā
Dainim Krištopānam Spānijas vicečempions veltīja pienācīgu uzmanību...

Viens no Latvijas handbola izlases līderiem Dainis Krištopāns, kurš nesen pirmo reizi tika iekļauts EHF Čempionu līgas kārtas All Star septiņniekā, rezultatīvi aizvadīja arī nākamo maču un guva 5 vārtus, taču viņa pārstāvētā Brestas komanda zaudēja. Savukārt Aleksandram Pētersonam 5 vārti Vācijas 1. bundeslīgā un viņa komandai "Rhein Neckar Lowen" - 9. uzvara pēc kārtas.

Baltkrievijas čempions Brestas HC "Meshkov" EHF Čempionu līgas grupu turnīra spēlē savā laukumā uzņēma Spānijas vicečempionu "Naturhouse La Rioja" un Brestas sporta hallē uz šo maču tika aizņemtas visas 3000 vietas (patiesībā skatītāju bija pat vairāk).
Pirmajā puslaikā laukuma saimniekiem bija izdevies iegūt četru vārtu pārsvaru (12:8), bet pirms pārtraukuma rezultāts bija 17:15 viņu labā. Spēles 38. minūtē Brestas komanda panāca 23:18 savā labā. Viesu komandas treneris Havjers Gomess veica vārtsargu maiņu - zviedra Ričarda Kapellina vietu ieņēma divmetrīgais Gurutss Aginagalde un kļuva par spēles varoni. Vispirms viņš atvaira 7 m soda metienu, taču ar atkārtotu metienu tiek pārspēts - 27:24 Brestas labā. Turpinājumā Aginagalde atvairīja vissarežģītākos metienus, kas radīja arī papildus nervozitāti Brestas komandas spēlē. 54. minūtē vadībā jau Spānijas vicečempions - 28:27. Tūdaļ pat Dmitrijs Ņikuļenkovs gūst Brestas komandas 1000. vārtus Čempionu līgas grupu turnīros - 28;28, bet 1.30 pirms beigām - jau 30:32... 15 sekundes pirms spēles beigām rezultāts bija 31:32 un mājinieki ieguva skaitlisko pārsvaru, taču kļūdījās piespēlē - 31:33.
Dainis Krištopāns guva 5 vārtus, kaut gan viņam pretinieki veltīja īpašu uzmanību.
Tagad pa 6 punktiem četrās spēlēs C grupā ir gan HC "Meshkov", gan "Naturhouse La Rioja" komandām. Ar 4 punktiem trijās spēlēs seko FC "Porto". Tieši ar Portugāles čempionu Brestas komandai būs divas nākamās spēles - vispirms 17. oktobrī viesos, bet tad 24. oktobrī Brestā.
Vācijas 1. bundeslīgas čempionātā Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein Neckar Lowen" savā SAP-Arena laukumā Manheimā 13 200 skatītāju klātbūtnē ar 24:20 (13:7) pārspēja čempionu TWH "Kiel" un sagādāja tam jau trešo zaudējumu turnīrā. "Lauvām" - 9. uzvara 9 spēlēs. Pētersona rēķinā - 5 vārti. Vairāk - 7 - guva tikai Ūve Genshaimers (pēc sezonas pamet dzimtās pilsētas komandu un dodas uz Francijas PSG), taču 5 vārtus viņš guva ar 7 m soda metieniem.
Aivja Jurdža pārstāvētais Leipcigas SC DHfK gandrīz 5000 skatītāju kklātbūtnē savā laukumā ar 25:31 (13:14) piekāpās vienam no turnīra favorītiem SG "Flensburg-Handewitt". Jurdža rēķinā - 2 gūti vārti.
Pirms tam Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar" savā laukumā 4300 skatītāju klātbūtnē ar 27:23 (11:9) pārspēja vienu no medaļu pretendentiem SC "Magdeburg" un pats pietuvojās līderu grupai (no otrās vietas šķir tikai divi punkti). Klešnikam vieni vārti un viens noraidījums.
"Rhein Neckar Lowen" ar 18 no 18 iespējamajiem punktiem ir līderis, Veclāras komanda ar 11 punktiem dala 5.-7. vietu, bet Leipcigas komanda ar 7 punktiem atrodas 12. vietā.
Vācijas 2. bundeslīgā 6. uzvaru pēc kārtas guva Ģirta Lilienfelda pārstāvētais HSC 2000 "Coburg" - 26:19 pār VfL 'Bad Schwartau" - un atrodas 1. vietā. Lilienfelds, kā zināms, rokas pirksta savainojuma dēļ nespēlē un nevarēs palīdzēt arī Latvijas izlasei 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēs 4. novembrī Dobelē ar Grieķiju un 8. novembrī Ukrainā.