Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolisti uzsāk cīņu 20. Latvijas čempionātā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolisti uzsāk cīņu 20. Latvijas čempionātā
Pirmajā sezonas duelī "LSPA" pieveica "Tenax" handbolistus. Svētdien komandas tiksies atkal!
Foto: Sandra Škutāne, hk-lspa.lv

Nedēļas nogalē sāks aktīvi griezties Latvijas handbola ritenis - tiks atklāta jau 20. Latvijas čempionāta sezona. Jau otrajā virslīgas sacensību dienā tiksies divi galvenie favorīti Dobeles "Tenax" un "LSPA".

Tiek prognozēts, ka jaunajā sezonā par Latvijas čempionāta medaļām cīnīsies pagājušā gada trijnieks - "LSPA", Dobeles "Tenax" un "Jūrmalas sports". Grūti minēt, kas varētu sastādīt konkurenci šim trio. Kādu punktu varētu atņemt "ASK" handbolisti, kuru rindas pastiprinājis Latvijas izlases handbolists Arnolds Straume, kā arī klubam pievienojušies vairāki jauni spēlētāji, kuru starpā ir arī "Inčukalns-RVR" rezultatīvākie puiši Artūrs Lazdiņš un Emīls Reniņš. Tiesa, liela problēma "ASK" komandai būs vārtsargi, jo Helmuts Tihanovs starpsezonā pārgāja uz "LSPA", bet Aleksandrs Babra joprojām cīnās ar savainojumiem un citām problēmām.

Dobeles komanda sezonu mijā centās atrast aizstāvjus vārtsargam Dainim Putram. Turpmāk par vārtu drošību "Tenax" vienībā rūpēsies Ivars Lācis (no LSPA) un Latvijas U-18 vārtsargs Artūrs Kuģis. Komandai pievienojies arī Mārtiņš Lībergs, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Baltkrievijā un Vācijā. Pirmajās sezonas spēlēs pilnvērtīgu sniegumu dobelniekiem neļāva parādīt vairāku spēlētāju savainojumu, tāpēc par vienības gatavību sezonai vēl pāragri spriest.

No "Jūrmalas sports" komandas uz "LSPA" pārgājis Mareks Černousovs, bet pievienojies bijušais Ogres kluba līderis Artis Laganovskis (116 vārti 18 mačos). Atklātajos galvaspilsētas mačos jūrmalniekiem izdevās izcīnīt divas pārliecinošas uzvaras pār krietni vājākām komandām, tomēr spēles kvalitāte mačā ar Dobeli vēl kliboja.

Bez jau pieminētajām divām Tihanova un Černousova pārejām, Latvijas čempionu "LSPA" rindas papildinājis arī Lauris Eglītis (no RTU) un Mārtiņš Dāvidnieks (no HK S&A). Arī šogad augstskolas handbolisti būs vieni no galvenajiem pretendentiem uz čempiona titulu. To studenti paspēja apliecināt, uzvarot Baltijas līgas čempionus "Polva Serviti" un triumfējot Rīgas čempionātā.

Spraigas cīņas varētu izvērsties arī starp otrā ešelona komandām "SK Latgols", "HK Ogre", "RTU", "RVR", "Stopiņu NHK" un "HK Vaiņode" (1. līgas čempioni). Iespējams, kādai komandai izdosies parādīt zobus arī pirmajam četriniekam, tomēr atlikušās vietas visticamāk sadalīs tieši šīs komandas. Izspēles kārtība palikusi nemainīga - čempions būs skaidrs pēc diviem aizvadītajiem apļiem.

Pirms nedēļas pirmos mačus Latvijas čempionātā aizvadīja sievietes. Komandu skaits tajā sarucis līdz piecām. Spēlētāju trūkuma dēļ čempionātā nepiedalīsies Ogres komanda, bet pēdējā brīdī trenera slimības dēļ dalību no turnīra atsauca Salaspils vienība. Jau pirmajā mačā zaudējumu piedzīvoja valsts čempiones Ludzas SHK, kas izbraukumā ar 33:40 zaudēja "Stopiņu NHK" vienībai, kura šogad piedalīsies EHF Challange Cup kausa izcīņā. Pirmo 3. kārtas spēli ar kvalifikācijas turnīra uzvarētāju mūsu dāmas aizvadīs novembra otrajās brīvdienās.

Lielāku pieredzi ir sakrājušas Dobeles SS handbolistes, jauna komanda ir arī Skrīveriem, arī sievietēm medaļas sadalīs aizvadītās sezonas trīs stiprākās komandas Ludzas SHK, "LSPA" un "Stopiņu NHK". Mainīties var tikai secība. Pēc trīs apļu aizvadīšanas labākās četras komandas iekļūs pusfinālā, kur turnīra uzvarētāju noskaidros pēc izslēgšanas spēļu principa.

Pirmajā līgā atgriezusies "HK S&A Skrīveri" komanda, kura savu vietu virslīgā bez pārspēlēm atdeva pagājušā gada čempioniem "HK Vaiņode". Izdevies saglabāt arī to pašu komandu skaitu - septiņas ("RTU-J", "RTU-S", "Jūrmalas sports-2", "MSĢ/LAT-92", "HK S&A Skrīveri", "Dobeles SS", "Jēkabpils"). Čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal cīnīsies Jēkabpils handbolisti. Sezonas izskaņā, kā ierasts, 1. līgas čempions varēs piedalīties pārspēlēs par iekļūšanu virslīgā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija
Lasiet jaunajā numurā | Sporto.lv

Kura komanda uzvarēs Latvijas čempionātā vīriešiem?

  • 23

  • 26

  • 7

  • 14


     [+] [-]

, 2010-10-08 11:18, pirms 14 gadiem
Nav AB.lv nav arī ASK spēka diemžēl vairs

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 17:38, pirms 14 gadiem
par HK Vainodi !

     [+] [-]

, 2010-10-08 17:50, pirms 14 gadiem
Vynilz rakstīja: Nav AB.lv nav arī ASK spēka diemžēl vairs
Nav gan vairs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-10 14:43, pirms 14 gadiem
Raiti, labāk nebūtu neko prognozējis--> jau pirmajā dienā Jūrmala, TOP3 komanda, zaudē punktus. Un nejau pret ASK, kurš varētu atņemt TOP3 komandām punktus, bet Vagonkai...