Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopānam četri vārti SEHA līgā, Lilienfeldam sakāve pret čempioni

Jānis Pārums

Krištopānam četri vārti SEHA līgā, Lilienfeldam sakāve pret čempioni
Dainis Krištopāns
Foto: bgk-meshkova.com

Trešdien pirmo uzvaru SEHA līgā izcīnīja Baltkrievijas čempionvienība "Meshkov Brest", ko pārstāv Latvijas izlases līderis Dainis Krištopāns. Pēc neizšķirta izbraukumā pret Skopjes "Vardar" (34:34) šovakar brestieši savā laukumā uzņēma Bosnijas un Hercegovinas klubu "Izvidač CO".

Spēle izvērtās ļoti rezultatīva. Pirmo puslaiku Bresta noslēdza ar piecu vārtu pārsvaru (19:14), bet otrajā nodemonstrēja vēl pārliecinošāku sniegumu, visā mačā pretinieku vārtos bumbu raidot 40 reizes un izcīnot pārliecinošu uzvaru – 40:28. Dainis Krištopāns uzvarētāju labā guva četrus vārtus.

Vācijas 1. Bundeslīgā trešdien otro maču aizvadīja sezonas pirmā lielā pārsteiguma autore "2000 Coburg", ko pārstāv Ģirts Lilienfelds, un kas pirmajā kārtā sensacionāli izbraukumā apspēlēja iepriekšējās sezonas ceturto labāko komandu "Melsungen". Šoreiz Koburga savā laukumā uzņēma Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvēto Vācijas čempioni "Rhein Neckar Lowen".

Lai arī spēles sākumā atspēlējuši pāris vārtu deficītu (0:2, 3:5) "2000 Coburg" spēja 11.minūtē izvirzīties arī vadībā (6:5), turpinājums krietni pārliecinošāks bija viesiem, kas jau pirmajā puslaikā ieguva +7 (14:7), bet pārtraukumā devās ar piecu vārtu pārsvaru – 15:10. Pretargumentus čempionu spēlei Lilienfelda klubs nespēja rast arī otrajā puslaikā, piedzīvojot sakāvi ar 19:31. Ģirtam Lilienfeldam vieni vārti (1/3) un brīdinājums, bet Aleksandram Pētersonam divi vārti (2/3), brīdinājums un divu minūšu noraidījums.