Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Jēkabpilī pludmales handbolā uzvar Ogre, "Jēkabpils/LSPA" un Jēkabpils SS

Jēkabpilī pludmales handbolā uzvar Ogre, "Jēkabpils/LSPA" un Jēkabpils SS
Handbolisti Jēkabpils smiltīs
Foto: http://twitter.com/Janis_Kuze

Gada otrajā pludmales handbola turnīrā "Jēkabpils Kauss 2013" šodien Jēkabpilī vīriešiem triumfēja "HK Ogre", sievietēm - "Jēkabpils/LSPA", bet meitenēm (1996./1999. gados dzimušās) - Jēkabpils SS.

"HK Ogre" handbolisti visās spēlēs uzvarēja ar 2:0 un pelnīti triumfēja arī turnīrā. Otro vietu izcīnīja "Janka Sēļu sētā", bet trešo - Jēkabpils.

Sievietēm uzvarētājām "Jēkabpils/LSPA" sīvāka cīkstēšanās izvērtās ar trešās vietas ieguvēji Salaspili. Uzvarētājs tika noskaidrots tikai ar pēcspēles metienu palīdzību - 2:1. Pirms tam Skrīveri, kas izcīnīja otro vietu, tika pieveikt ar 2:0.

Jaunajām meitenēm uzvaras laurus plūca laukuma saimnieces Jēkabpils SS, kas ar 2:1 pieveica Skrīverus un ar 2:0 pārspēja Ogri.

Vīriešiem turnīrā piedalījās četras komandas "Janka Sēļu sētā", Jēkabpils, "HK Ogre" un Skrīveri, sievietēm trīs - "Jēkabpils/LSPA", Salaspils un Skrīveri, meitenēm trīs - Jēkabpils SS, Skrīveri un "HK Ogre". Uzvarētājs katrā grupā tika noskaidrots pēc viena apļa aizvadīšanas.

Atšķirībā no parastā handbola pludmalē par atraktīvi gūtajiem vārtiem (vērtē tiesneši), tāpat, ja precīzs ir vārtsargs (spēlētāji mainās) vai viņš tiek pārspēts no soda metiena līnijas, komandas rezultātam tiek pieskaitīti divi punkti. Par pārējiem iemestajiem vārtiem piešķir vienu punktu. Laukuma izmēri ir mazāki, spēlētāju skaits sarucis līdz četriem, kā arī viens mačs ilgst tikai divreiz pa desmit minūtēm, no handbolistiem pieprasot maksimālu koncentrēšanos jau no paša spēles sākuma. Ja katrā puslaikā uzvaras tiek dalītas uz pusēm, tad mača iznākums atkarīgs no soda metienu izpildes.

Latvijas Handbola federācija saka lielu "paldies" uzņēmējam Andrim Litauniekam par atbalstu handbola attīstībā.

"Jēkabpils Kauss 2013" rezultāti

Vīriešiem

10:00, Janka Sēļu sētā – Jēkabpils 2:1
11:20, HK Ogre – Skrīveri 2:0
12:40, Skrīveri – Janka Sēļu sētā 0:2
14:00, Jēkabpils – HK Ogre 0:2
15:20, Jēkabpils – Skrīveri 2:1
17:00, HK Ogre – Janka Sēļu sētā 2:0

1. HK Ogre
2. Janka Sēļu sētā
3. Jēkabpils
4. Skrīveri

Sievietēm

10:40, Jēkabpils/LSPA – Skrīveri 2:0
13:20, Skrīveri – Salaspils 2:1
16:00, Salaspils – Jēkabpils/LSPA 1:2

1. Jēkabpils/LSPA
2. Skrīveri
3. Salaspils

Meitenēm (1996./1999. gados dzimušās)

12:00, HK Ogre – Jēkabpils SS 0:2
14:40, Jēkabpils SS – Skrīveri 2:1
16.40, Skrīveri – HK Ogre 2:0

1. Jēkabpils SS
2. Skrīveri
3. HK Ogre

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.