Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Tenax" pēdējais solis līdz titulam, "Celtniekam" - iespēja pagarināt sēriju

"Tenax" pēdējais solis līdz titulam, "Celtniekam" - iespēja pagarināt sēriju
Foto: Kārlis Briedis

Svētdienas vakarā plkst. 17:00 Dobeles sporta centrā tiks aizvadīta trešā SynotTip Virslīgas finālspēle, kurā pašreizējie čempioni "Tenax" spēkosies ar "Celtnieks Rīga", mēģinot noslēgt finālsēriju.

Pēc divām spēlēm "Tenax" izvirzījušies vadībā ar 2-0 – sērijas pirmajā spēlē Dobelē čempioni bija pārāki ar 30:25, bet sestdien otrajā mačā, pateicoties veiksmīgām pēdējām astoņām minūtēm, saspringtā un emocijām bagātā gaisotnē uzvarēja ar 27:24, lai gan otrā puslaika sākumā "Celtnieks" vairākkārt bija atrāvies līdz +3 un bija vadībā arī vēl astoņas minūtes līdz spēles beigām.

"Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs pēc spēles norādīja, kas īsti palīdzējis čempioniem atgūties un uzvarēt: "Pēc ne pārāk veiksmīgā sākuma pamainījām aizsardzību, pārejot uz 6-0, individuāli sākām segt Lazdiņu. Pretinieki bija spiesti kļūdīties, mēs aizskrējām ātrajos pretuzbrukumos un izlīdzinājām spēli. Iespējams, mums šodien bija nedaudz vairāk veiksmes, sportiskā gara."

Rīdzinieku galvenais treneris Arnis Butans apstiprināja, ka būtisks pavērsiens bija Lazdiņa neitralizēšana, taču lūzumu radīja "muļķīgas kļūdas un nevajadzīgi noraidījumi". Tāpat Butans izteica cerību, ka sērija vēl atgriezīsies Rīgā. Taču tad rīdziniekiem jāpaveic tas, kas šosezon septiņās savstarpējās spēlēs (dažādos turnīros, ieskaitot Rīgas čempionātu un LHF kausu) pret "Tenax" nav izdevies – uzvarēt! Pēdējoreiz tas Butana vadītajiem handbolistiem izdevās gandrīz pirms gada – 2015.gada 24.maijā, kad "celtnieki" triumfēja iepriekšējās sezonas LHF kausā (26:25), turklāt tas tika paveikts pretinieku laukumā.

Lai gan čempioniem ir sava laukuma un šobrīd arī psiholoģiskas priekšrocības, "Celtniekam" Dobelē būs "būt vai nebūt spēle" – atkāpties vairs nav kur un vēl viena neveiksme būs arī sezonas beigas. "Tenax" bez šaubām ir favorītu lomā, taču jāatgādina, ka abus zaudējumus pēdējā gada laikā dobelnieki piedzīvojuši savā laukumā – jau pieminētā kausa spēle, kā arī šī gada februārī pret "Ogre/Miandum" .

Jāpiebilst, ka iepriekšējos divus titulus dobelnieki nodrošināja izbraukuma spēlēs – 2014.gadā sēriju noslēdza Ogrē, bet gadu vēlāk – Rīgā. Abos gadījumos "Tenax" sērijā uzvarēja ar 3-0. Ja tas pats tiks paveikts arī svētdienas vakarā, dobelnieki varēs pacelt uzvarētāju kausu savu līdzjutēju priekšā. "Celtnieks" gan noteikti to mēģinās nepieļaut, lai sērija vēl reizi atgrieztos Rīgā.

Atlikušās spēles sērijā: 8. maijā plkst. 17:00 Dobelē, 13.maijā plkst. 19:00 Rīgā (ja nepieciešams), 14.maijā plkst. 17:00 Dobelē. Visas spēles tiešraidē skatāmas bezmaksas apraidē esošajā televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV un interneta portālā Sportacentrs.com

Savstarpējās spēles šosezon:
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 27:17 (16:8) Rīgas čempionāts
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 29:21 (13:10)
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 21:32 (9:16)
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 24:28 (13:13) LHF kauss
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 27:24 (15:14)
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 30:25 (16:11) play off
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 24:27 (12:11) play off

Uzbrukuma līderi savstarpējās spēlēs
Dobeles Tenax: Nils Kreicbergs (41), Toms Lielais (37)
Celtnieks Rīga: Artūrs Lazdiņš (21), Rihards Leja, Lauris Eglītis (20)

Uzbrukuma līderi sezonā:
Dobeles Tenax: Toms Lielais (143), Nils Kreicbergs (127)
Celtnieks Rīga: Artūrs Lazdiņš (113), Lauris Eglītis (94)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-05-08 10:16, pirms 8 gadiem
Laikam kārtējo reizi čempioni tiks noskaidroti ātrāk nekā 3.vietas ieguvējs... Neloğisks spēļu grafiks!
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.