Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

"Ogre/Miandum" izcīna uzvaru pirmajā bronzas spēlē

"Ogre/Miandum" izcīna uzvaru pirmajā bronzas spēlē
Foto: Ritvars Raits

Šovakar ar uzvaru cīņu par trešo vietu iesāka "Ogre/Miandum" handbolisti, kas savā laukumā ar 34:26 pieveica Ludzas "Latgolu", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Abas komandas šo spēli aizvadīja bez vairākiem nozīmīgiem spēlētājiem, jo Ogrei pietrūka Uvja Strazdiņa, Jāņa Novika un Sanda Lepera, bet Ludzai ierindā nebija Gunta Piļpuka. Tiesa, šosezon gan "Ogre/Miandum", gan "Latgols" reti kad bijušas pilnīgi optimālos sastāvos.

Jau pirmo minūšu laikā ogrēnieši panāca 2:0, un drīz pēc tam sekoja ludzāniešu minūtes pārtraukums, kas gan spēles gaitu būtiski nemainīja – spēles turpinājumā Andra Pozņaka un Arta Laganovska gūtie vārti ļāva iegūt jau 5:1 vadību. Puslaika vidū Artis Kurmēns Ogrei panāca +5, bet ar Aivara Strazda, Normunda Seņkāna un Jāņa Pavloviča pūlēm viesi spēja pietuvoties līdz minimumam (10:9). Līdzsvarot rezultātu gan viesiem neizdevās, turklāt puslaika izskaņā "Ogre/Miandum" atkal atrāvās, pārtraukumā dodoties pie rezultāta 17:13.

Trīs bezatbildes vārti otrā puslaika sākumā ogrēniešiem ļāva panākt 20:13, taču maksimālo atrāvienu laukuma saimnieki ieguva pēc puslaika vidus, kad Kurmēna gūtie vārti ļāva sasniegt jau +9 (27:18).Gūstot četrus vārtus pēc kārtas, "Latgols" uz īsu brīdi spēja pietuvoties piecu vārtu attālumā (27:22), tomēr spēles izskaņu pārliecinoši aizvadīja "Ogre/Miandum", izcīnot uzvaru bronzas sērijas pirmajā spēlē – 34:26. Arvis un Artis Laganovskis ogrēniešiem guva pa septiņiem vārtiem, bet ludzāniešu rindās rezultatīvākais ar 10 vārtiem bija Jānis Pavlovičs.

Sērijā līdz trijām uzvarām ogrēnieši izvirzījušies vadībā ar 1-0, bet sērijas otrā spēle 14. aprīlī norisināsies Ludzā.

Viens no labākajiem spēlētājiem uzvarētāju rindās Artis Kurmēns, kurš guva piecus vārtus, pēc spēles atzina: "Pēc pusfināla sērijas labi izanalizējām savstarpējās spēles pret Ludzu , bijām labi izpildījuši savu mājasdarbu, īpaši pret viņu līderiem. Protams, var just, ka "Latgols" pēdējā laikā ir nomocījusies ar dažādām mikrotraumām, kā arī Jānis Pavlovičs ar savām personiskajām lietām, tāpēc viņš nav labākajā formā. Bijām gan fiziski labāki, gan svaigāki, uz kā rēķina arī uzvarējām. Žēl, ka komandas nebija labākajos sastāvos – viņiem iztrūka Gunta Piļpuka, mums Uvis Strazdiņš ir satraumējies, kā arī abi līnijas spēlētāji, tāpēc gandrīz visu spēli šovakar spēlēju savā kādreizējā pozīcijā. Izdarīju melno darbiņu un arī savus goliņus sametu."

"Ludzā nekad nav bijis viegli. Ja aizbrauksim ar domu pretiniekus ar cepurēm nomētāt, tad varam nemaz nebraukt," Kurmēns norādīja, ka otrajā spēlē sagaidāma krietni sīkstāka cīņa. "Ludzai ir gana labs treneris, komanda izanalizēs kļūdas un tur būs ļoti līdzīga spēle. Šodien mums vienkārši izdevās viņus vienā brīdī salauzt un tad tā spēle aizgāja."

Kurmēns lielāko daļu sezonas izlaida muguras savainojuma dēļ, atgriežoties ierindā vien februārī. Viņš atklāja, ka vairāk par to, ko viņš šobrīd demonstrē laukumā, gaidīt nevajadzētu, jo viņš vēl tikai iespēlējas: "Pēc muguras operācijas nav viegli atgriezties, taču operācija bija veiksmīga, rehabilitācija izdevās labāka nekā gaidīts, tāpēc salīdzinoši ātri varēju atgriezties apritē. Šī man vairāk ir tāda kā ieskriešanās sezona, jo komandai tomēr vajag palīdzēt cīņā par medaļām. Spēles ziņā varbūt neesmu labākajā formā, bet tīri fiziski jūtos labi. Mazliet traucē tas, ka pusfināla sērijas pirmajā spēlē savainoju īkšķi."

Savukārt spēlē par 5. līdz 7. vietu Vaiņodes handbolisti savā laukumā pārspēja ASK/LSPA. Lielāko daļu pirmā puslaika Vaiņodei bija neliels pārsvars, taču tā izskaņā mājinieki atrāvās un pirmās 30 minūtes noslēdza ar +7. Otrajā puslaikā ASK/LSPA izdevās nedaudz pietuvoties, tomēr ne tuvāk par pieciem vārtiem. Visā spēlē Vaiņodei panākums ar 37:30. Ainārs Pāvils uzvarētāju labā guva 11 vārtus, viņa brālis Oskars atzīmējās ar deviņiem vārtiem.

SynotTip handbola Virslīga. Par 3.vietu
Ogre/Miandum – Latgols 34:26 (17:13)
Ogre/Miandum: Art. Laganovskis 7/1, Arv. Laganovskis 7/3, Dravnieks 6, Kurmēns 5, Pozņaks 4, Mancurovs 3, Bauze 2.
Latgols: Pavlovičs 10/5, Seņkāns 6, Logins 3, Strazds 2, Matvejenko 1, Borodkins 1, Usāns 1, Tretjakovs 1, Gojevs 1.

SynotTip handbola Virslīga. Par 5.-7.vietu
Vaiņode – ASK/LSPA 37:30 (21:14)
Vaiņode: A. Pāvils 11, O. Pāvils 9, Strēlis 4, Vaitkus 4, Pumpurs 2, Mickus 2, Taujēns 2, K. Plūme 2, Domanskis 1.
ASK/LSPA: Ozols 8/4, Liepiņš 7, Zariņš 6, Reniņš 5, Grīnbergs 2, Sūnaitis 1, Grants 1.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.