Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

SynotTip handbola Virslīgas treneri par pusfinālu sērijām

Jānis Pārums

SynotTip handbola Virslīgas treneri par pusfinālu sērijām
Foto: Romualds Vambuts / Ritvars Raits / Sandra Škutāne

Cik spēles pusfināla sērijās prognozē SynotTip Virslīgas četru vadošo komandu treneri? Kas būs to trumpji? Sandris Veršakovs, Andris Molotanovs, Arnis Butans un Ivars Dumarāns izsaka savas domas par to, kā varētu aizritēt pusfināli!

Dobeles Tenax (1.) pret Ogre/Miandum (4.).

Sandris Veršakovs (Dobeles Tenax):
Pēdējie gadi jau ir pierādījuši, ka viegli nebūs. Tas tomēr ir pusfināls. Kamēr mums bija pauze, esam trenējušies, bet trešdien aizvadījām treniņspēli pret Murjāņu handbolistiem, kurā varējām iespēlēt visus spēlētājus un atstrādāt kombinācijas. No vienas puses, iespējams, pauze varētu nenākt par labu, taču no otras puses – tā bija iespēja saārstēt mikrotraumas. Drīzāk saskatu tajā pozitīvo. Cik spēles būs nepieciešamas sērijā? Provokatīvs jautājums (smejas). Atturēšos atbildēt.
Par otro pusfinālu: Grūti spriest, kas šajā pārī uzvarēs, bet būs interesanti. Favorīts, protams, ir "Celtnieks", taču "Jūrmalas Sports" noteikti pretestību izrādīs. Domāju, ka būs trīs spēles.

Andris Molotanovs (Ogre/Miandum):
Būs spraiga cīņa. Katra komanda saprot, ka likme ir medaļas. Komanda pakāpeniski sezonas gaitā veidojusi raksturu, un domāju, ka saliedēts komandas sniegums būs viens no mūsu plusiem šajā sērijā. Trīs ceturtdaļfināla spēles, manuprāt, mums būs nākušas par labu. ASK/LSPA bija negaidīti labs sparingta partneris un radīja fināla cienīgu atmosfēru. Kas attiecas uz pusfinālu, tad domāju, ka sērijas uzvarētājs noskaidrosies divās spēlēs. "Tenax" būs favorīti mūsu pārī, taču tīri psiholoģiski mēs esam gatavi uzvarēt, ko pierādījām jau regulārajā čempionātā, kad uzvarējām viņu laukumā. Esam vairāk gatavi uzvarēt nekā iepriekš.
Par otro pusfinālu: "Celtnieks" ir pārliecināti par savu sniegumu. Domāju, ka viņu pārliecība par saviem spēkiem, ātrie pretuzbrukumi un stabilie vārtsargi attaisnos viņu ambīcijas uz vietu finālā. Divās spēlēs!

Spēles sērijā: 9. aprīlī plkst. 19:00 Dobelē, 14. aprīlī plkst. 19:00 Ogrē un 23. aprīlī plkst. 17:00 Dobelē (ja nepieciešams).

Celtnieks Rīga (2.) pret Jūrmalas Sportu (3.).

Arnis Butans (Celtnieks Rīga):
Latvijā pārsteigumus viens otram grūti sagādāt. Varbūt, ka tādi būs, bet domāju, ka tiksim galā arī bez pārsteigumiem. Pretiniekiem ir laba aizsardzība, pacentīsimies, lai mums būtu labāka. Tas, ka mums ir divi līdzvērtīgi vārtsargi Helmuts Tihanovs un Raitis Puriņš, var nospēlēt divejādu lomu. Būs jāuzmin, kurš konkrētajā dienā būs labāks. Jūrmalai šajā ziņā galvu nebūs jālauza. Varētu būt trīs, bet būs divas spēles (smejas).
Par otro pusfinālu: Dobele visu sezonu mokās ar Ogri, viņu spēles vienmēr ir līdzīgas, ne tikai šajā sezonā. Pietiks ar minimālo spēļu skaitu (divām), taču, kurš izcīnīs uzvaru, to grūti prognozēt.

Ivars Dumarāns (Jūrmalas Sports):
Mūsu trumpji šajā sērijā būs laba aizsardzība un vārtsargs Viktors Turkupols. Svarīgi būs tas, kā spēsim pārslēgties no aizsardzības uz uzbrukumu, izmantot savas iespējas ātrajos uzbrukumos. Domāju, ka sērija noslēgsies trijās spēlēs.
Par otro pusfinālu: Dobeles "Tenax" un "Ogre/Miandum" sērijā prognozēju dobelnieku uzvaru divos mačos.

Spēles sērijā: 8. aprīlī plkst. 20:30 Rīgā, 16. aprīlī plkst. 14:00 Spuņciemā un 20. aprīlī plkst. 20:30 Rīgā (ja nepieciešams).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv