Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtniekam" sīksta aizsardzība un uzvara pirmajā pusfināla spēlē

Jānis Pārums

"Celtniekam" sīksta aizsardzība un uzvara pirmajā pusfināla spēlē
Foto: Romualds Vambuts

SynotTip Virslīgas pusfināla sēriju šovakar ar uzvaru iesāka pērnās sezonas vicečempioni "Celtnieks Rīga", kas savā laukumā ar 22:15 pieveica "Jūrmalas Sportu".

Regulāro čempionātu "Celtnieks Rīga" noslēdza stabilā otrajā vietā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā divās spēlēs ar 26:15 un 25:21 apspēlēja Ludzas "Latgolu". Savukārt jūrmalnieki pamatturnīru noslēdza pozīciju zemāk un ceturtdaļfinālā sacentās ar Vaiņodi, uzvarot sērijā ar 2-0 (42:23, 28:23). "Celtnieks Rīga" un "Jūrmalas Sports", ieskaitot LHF kausu, savā starpā bija tikušās četras reizes, trijos gadījumos triumfējot rīdziniekiem (24:22, 18:19, 22:21, 33:19).

Pusfināla sērija starp Rīgas un Jūrmalas komandām iesākās izslēgšanas spēlēm piemītošajā atmosfērā – spriedzes pilni un mazrezultatīvi. Lai gan spēles rezultātu atklāja jūrmalnieki, ātri vien rīdzinieki līdzsvaroja rezultātu un pārņēma iniciatīvu. Līdzīgā cīņā ar nelielu "Celtnieka" pārsvaru aizritēja praktiski viss pirmais puslaiks, un tikai tā izskaņā, kad viesi nopelnīja vairākus noraidījumus pēc kārtas, laukuma saimniekiem izdevās atrauties – pa reizei izceļoties Rihardam Lejam, Robertam Freibergam, Edgaram Vadzītim un Laurim Eglītim rīdzinieki guva četrus bezatbildes vārtus un puslaiku noslēdza ar 11:7.

Artūrs Lazdiņš un Vladimirs Maslaks otrā puslaika ievadā panāca jau +6 mājiniekiem, bet jūrmalnieki nepadevās. Ar Mareka Černousova un Raita Ences (vēlāk arī Kaspara Nagļa) pūliņiem "Jūrmalas Sports" pietuvojās četru vārtu attālumā (13:9, 18:14), tomēr lieliskā sekmīgā Raita Puriņa spēle "Celtnieka" vārtos (galotnē viņu nomainīja Helmuts Tihanovs), dzelžainā aizsardzība un ātrie pretuzbrukumi tā arī īsti neļāva viesiem pacīnīties par uzvaru. Pēdējo minūšu laikā "Celtnieks" vēl nedaudz atrāvās un izcīnīja pārliecinošu panākumu ar 21:14, sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Zīmīgi: Šajā spēlē "Celtnieks" nerealizēja nevienu no diviem 7 metru soda metieniem (abos gadījumos metienus atsita jūrmalnieku vārtsargs Viktors Turkupols), tostarp tikai otro reizi sezonā neprecīzs bija Lauris Rūtiņš (šosezon dažādos turnīros realizēti 32 no 34 soda metieniem).

Nākamās spēles sērijā: 16. aprīlī plkst. 13:00 Spuņciemā (TV) un 20. aprīlī plkst. 20:30 Rīgā (ja nepieciešams).

SynotTip Virslīga

Celtnieks Rīga – Jūrmalas Sports 22:15 (11:7)
Celtnieks Rīga: Freibergs 4, Leja 4, Vadzītis 3, Maslaks 3, Lazdiņš 3, Eglītis 2, Jablonskis 2, Kļaviņš 1.
Jūrmalas Sports: Černousovs 3, Ence 3, Kupčs 3/3, Latkovskis 2, Narme 2, Naglis 2.
Sērijā: Celtnieks Rīga 1 – 0 Jūrmalas Sports

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-04-09 02:48, pirms 8 gadiem
Pilna zāle skatītāju, atmosfēra lieliska. Neviena komentāra, tas jau liecina par to, ka komentē svētās dienas murmuļi.
Saulainas brīvdienas.

     [+] [-]

, 2016-04-14 10:09, pirms 8 gadiem
Īsts pusfināla kapiņš - pat neticējās, ka tas ir Latvijas handbols - diez gan labs pasākums un emocijas! - Skatītāji, cīņa, spraigums - ja visas spēles būtu tik apmeklētas, tad arī spēlētāji vairāk "atdotu" sevi šai lieliskajai spēlei!