Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Klešniks: "Vēlos pabeigt karjeru uz skaistas nots"

Klešniks: "Vēlos pabeigt karjeru uz skaistas nots"
Evars Klešniks
Foto: Michael Frey

"Karjeras spilgtākais notikums noteikti ir izcīnītais Eiropas kauss 2005.gadā, taču gribētos, lai vēl kāds spilgts notikums ir priekšā, jo esam iekļuvuši Vācijas kausa "Final Four". Karjeru gribētu pabeigt uz skaistas nots," intervijā Latvijas Handbola federācija - Handball.lv atzīst viens no pēdējās desmitgades Latvijas labākajiem handbolistiem Evars Klešniks.

Kā jau informējām, Vācijas Bundeslīgas klubu "Wetzlar" pārstāvošais Klešniks pēc šīs sezonas nolēmis likt punktu karjerai. Intervijā handball.lv spēlētājs atklājis iemeslus, neslēpjot, ka lielu lomu tajā nospēlējusi gan ģimene, gan veselība.

"Ik pa vienam gadam esam pagarinājuši līgumu, un piedāvāja parakstīt arī uz nākamo sezonu, taču es atteicos – man pietiek, vairs nespēlēšu. Visu laiku esmu prom no ģimenes. Lai biežāk būtu mājās, sanāk daudz braukāt. Varbūt es kaut kur zemākajās līgās varētu vēl uzspēlēt prieka pēc, lai uzturētu savu ķermeni formā," atklāja handbolists, vienlaikus neslēpjot, ka pieļauj varbūtību uz īsu brīdi atgriezties. "Var gadīties, ka nākamās sezonas beigās kādai vadošai komandai noplīst aizsardzības spēlētājs un man piedāvā īstermiņa līgumu klubā, kas cīnās par kaut ko nozīmīgu. Varētu teikt, ka es atstāju vēl vienas durvis, kuras varētu atvērties. Karjerai pēc šīs sezonas lieku punktu, taču varu atgriezties uz īsu brīdi, ja ir iespēja izcīnīt ko lielu."

Klešniks akcentēja, ka lielā mērā lēmumu pieņēmis ģimenes dēļ: "Ģimenei bija ļoti liela loma. Pietiek braukāt. Pagājuši jau pieci gadi [Veclārā], bērns aug liels, un tas zināmā mērā tiek palaists garām. Ja mēs visi dzīvotu uz vietas (Evara ģimene dzīvo Mindenē – aut.), domāju, ka vēl kādus divus gadus varētu uzspēlēt."

Jautāts par atvadu spēli Latvijas izlasē, Klešniks norādīja, ka viņam tas nešķiet būtiski: Jaunāks nepalieku, veselība man ir tikai viena, tāpēc ir laiks atkāpties no profesionālajām gaitām. Pēc muguras savainojuma izlases vadībai pateicu, ka šim stāstam jāpieliek punkts. Mans organisms man ir svarīgāks. Atvadu spēle izlasē? Šis jautājums man ir jau ticis uzdots (smejas). Domāju, ka nē. Nē, nē! Priekš kam? Valstsvienībā jādod iespēja sevi apliecināt jaunajiem spēlētājiem."

Pavisam nesen Klešniks ar "Wetzlar" sasniedza lielāko panākumu kluba jaunāko laiku vēsturē, iekļūstot Vācijas kausa "Final Four". Latvijas handbolists neslēpa, ka cer uz veiksmīgu turnīra noslēgumu, lai ar gandarījumu varētu aiziet.

"Karjeras spilgtākais notikums noteikti bijis Eiropas kauss kopā ar Eseni 2005.gadā. Ar Veclāru Bundeslīgā augstākais sasniegums bijusi sestā vieta iepriekšējā sezonā, kas varēja mums dot vietu Eiropas kausā, taču netika piešķirta, jo Vācijas kausā uzvarēja ne tie, kam vajadzēja [Kiel']. Taču gribētos, lai vēl kāds spilgts notikums ir priekšā, jo esam iekļuvuši Vācijas kausa "Final Four". Karjeru gribētu pabeigt uz skaistas nots," sacīja Klešniks.

Profesionālās karjeras laikā Klešniks pārstāvējis tādu klubus kā ASK/AB.LV, "ThSV Eisenach", "Tusem Essen", "GWD Minden" un "HSG Wetzlar". 64 spēlēs pārstāvējis arī Latvijas nacionālo valstsvienību, pēdējo spēli izlases rindās aizvadījis 2014.gada 11.janvārī, pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Igauniju gūstot trīs vārtus.

Pilnu interviju ar Evaru Klešniku var izlasīt Latvijas Handbola federācijas mājaslapā: Latvijas Handbola federācija - Klešniks par...

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.