Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Latgols" pēdējās sekundēs izrauj uzvaru pār "Vaiņodi"

"Latgols" pēdējās sekundēs izrauj uzvaru pār "Vaiņodi"
Foto: ReKurZeme.lv

Šodien vienīgajā Latvijas vīriešu Virslīgas spēlē handbolā pērnās sezonas bronzas medaļnieki Ludzas "Latgols" sīvā cīņā savā laukumā ar 31:30 pieveica "Vaiņodi", uzvaras vārtus gūstot trīs sekundes līdz spēles beigām.

Šosezon abas komandas divreiz jau bija tikušās – sezonas atklāšanas spēlē ludzānieši uzvarēja pārliecinoši (36:23), bet vēlāk Vaiņodes komanda savā laukumā spēja revanšēties (35:32). Šī spēle bija gana nozīmīga no turnīra tabulas viedokļa, jo "Latgola" uzvaras gadījumā viņi Vaiņodi apsteigtu turnīra tabulā.

Spēles sākums izvērtās līdzīgs un pirmajās minūtēs vadībā pabija gan mājinieki, gan viesi. Līdzvērtīga cīņa turpinājās līdz 23.minūtei, bet pēc tās Vaiņode, pateicoties diviem Oskara Pāvila un vieniem Kristapa Mickus gūtajiem vārtiem ieguva triju vārtu pārsvaru, ko nosargāja līdz pat puslaika beigām – 17:14.

Otro puslaiku "Latgols" uzsāka ar izrāvienu 4:1, panākot pretiniekus rezultātā (18:18). Vēlāk, pēc Aivara Strazda metiena ludzānieši panāca arī +2 (24:22), bet pēdējā desmitminūtē ieguva arī triju vārtu pārsvaru (29:26, 30:27). Taču tas vēl nebija viss – Vaiņode spēja atspēlēties un 19 sekundes līdz beigām Matīss Mickus panāca izlīdzinājumu – 30:30. "Latgols" pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura veiksmīgi noslēdza uzbrukumu – vien trīs sekundes līdz spēles beigām Andrejs Zinovjevs izrāva uzvaru mājiniekiem – 31:30.

Tādējādi "Latgols" turnīra tabulā apsteidza "Vaiņodi" un šobrīd ar 13 punktiem ieņem piekto vietu, kamēr vaiņodnieki, atpaliekot par punktu, noslīdējuši uz sesto. Līdz regulārā čempionāta beigām abām komandām vēl četras spēles, bet vadošo komandu četrinieks ir tālu priekšā – trešo un ceturto vietu īpašnieces "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sports" ir septiņu punktu attālumā. Jāatgādina, ka četras labākās regulārā čempionāta komandas jau pēc Latvijas čempionāta noslēguma startēs LHF kausa izcīņā.

Virslīga vīriešiem

SK Latgols – Vaiņode 31:30 (14:17)
Latgols: Tuminskis 7/2, Strazds 6, Rancāns 6, Matvejenko 3, Borisenko 3, Zinovjevs 3, Lisovskis 2, Skopincevs 1.
Vaiņode: O. Pāvils 10, K. Mickus 6, A. Pāvils 6, M. Mickus 5, Auders 1, Taujēns 1, Juzups 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.