Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 izlase PČ kvalifikāciju noslēdz ar uzvaru pār Itāliju

Jānis Pārums

Latvijas U-21 izlase PČ kvalifikāciju noslēdz ar uzvaru pār Itāliju
Latvijas U-21 handbola izlase

Šovakar ar uzvaru pasaules U-21 čempionāta kvalifikāciju noslēdza Latvijas jaunie handbolisti, kas ar 27:24 pārspēja mājinieci Itāliju. Apakšgrupā latvieši ieņēma trešo vietu un pasaules čempionātam nekvalificējās.

Jāatgādina, ka turnīra pirmajās divās dienās abas komandas bija piedzīvojušas zaudējumus pret grupas favorītēm. Latvijas handbolisti vispirms piekāpās Krievijai ar 20:26 (9:15), bet sestdien bez ierunām kapitulēja Nīderlandei ar 15:38 (10:24). Savukārt Itālijas handbolisti aizvadīja salīdzinoši labus pirmos puslaikus gan pret Nīderlandi (15:17), gan Krieviju (12:16), tomēr galarezultātā abām zaudēja pārliecinoši, attiecīgi, 21:31 un 22:36. Latvijas un Itālijas duelī izšķīrās trešās vietas īpašniece, kur itāļiem pietika arī ar neizšķirtu.

Spēles sākums aizritēja līdzīgā – rezultātu otrās minūtes sākumā atklāja itāļi, bet latviešiem pirmo desmit minūšu laikā lielākoties nācās atspēlēties no minimāla deficīta. Pirmoreiz Latvija vadību pārņēma 11.minūtē, kad pēc Toma Lielā un Igora Ignatjeva gūtajiem vārtiem latvieši panāca 6:5. Lai gan Itālija uz brīdi atguva vadību, puslaika otrajā daļā iniciatīva jau piederēja Andreja Narnicka vadītajai komandai, kas neilgi pirms pārtraukuma panāca +4, bet pirmo puslaiku noslēdza ar 15:12.

Otrā puslaika sākumā latvieši saglabāja 2-3 vārtu pārsvaru, bet tad divu minūšu laikā zaudēja trīs vārtus pēc kārtas, ļaujot mājiniekiem līdzsvarot rezultātu – 19:19. Pēc Narnicka pieprasītā minūtes pārtraukuma Raivis Gorbunovs atjaunoja vadību Latvijai, bet vēlāk atjaunoja arī +2 (22:20, 23:21). Itālija gan vēlreiz panāca izlīdzinājumu (23:23 spēles 55. minūtē), tomēr galotnē latvieši nospēlēja pārliecinošāk, uzvarot ar 27:24 un izcīnot trešo vietu. Deviņi vārti Emīlam Kurzemniekam, seši Raivim Gorbunovam.

Pasaules čempionātam, kas šī gada jūlijā norisināsies Alžīrijā, kvalificējās tikai grupas uzvarētāja. Tā noskaidrojās Krievijas un Nīderlandes duelī. Pēc pirmā puslaika piecu vārtu pārsvars bija Nīderlandei (20:15), taču krievi veiksmīgi aizvadīja otro puslaiku un uzvarot ar 31:30, nodrošināja vietu pasaules čempionātā.

Pasaules U-21 čempionāta kvalifikācija

Itālija – Latvija 24:27 (12:15)
Latvija: Kurzemnieks 9, Gorbunovs 6, Ignatjevs 4, Pančenko 3, Meikšāns 3, Strazdiņš 1, Lielais 1.

Latvijas U-21 izlases sastāvs

Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Nils Kreicbergs (S.V. Beckdorf, Vācija), Rolands Ļebedevs (SK Latgols), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Iļja Skopincevs (ASK/LSPA), Pjotrs Borisenko (ASK/LSPA), Renāts Hovratovičs (Dobeles Tenax), Raivis Gorbunovs (SK Latgols), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Ņikita Pančenko (Dobeles Tenax), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum), Emīls Kurzemnieks (Dobeles Tenax), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga).
Treneri: Andrejs Narnickis un Arnolds Straume.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone

Kalendārs
Turnīra tabula
Latvijas spēlētāju statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv