Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Melnkalne saglabā, bet Francija - palielina cerības

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Melnkalne saglabā, bet Francija - palielina cerības
Francijas izlases vārtsardze Amandine Leino bija kā siena Dānijas spēlētāju priekšā.

Aizvadītas pirmās divas spēles pamatturnīrā jeb otrajā posmā Eiropas čempionātā handbolā sievietēm. Uzvaras tajās guva Melnkalnes un Francijas izlases, pirmajai saglabājot cerības uz iekļūšanu pusfinālā, bet otrajai tās palielinot.

Pamatturnīra I grupā vispirms tikās mājiniece Francija un Dānija. Dānietes sāka veiksmīgāk - 2:0, taču jau pēc pirmā puslaika spēles liktenis lielā mērā bija izšķirts - 17:11 Francijas izlases labā. Nze Minko un Alisone Pino nodrošināja panākumu uzbrukumā, bet vārtos lieliska bija Amandine Leino, kura spēles pirmajās 40 minūtēs atvairīja 12 metienus - 20 minūtes pirms mača beigām rezultāts bija 22:14 mājinieču labā un viņas uzvarēja ar 29:23. Francijas izlases rēķinā tagad ir 4 punkti un tā spēra soli pretī pusfinālam, savukārt dānietes paliek ar 2 punktiem.
Melnkalnes izlase ar 30:28 (18:14) pārspēja Zviedriju un saglabāja izredzes tikt pusfinālā (turnīra otro posmu 2012. gada čempiones sāka bez punktiem). Jovankas Radičevičas 9/4 vārti, Marinas Rajčičas atvairīti 15 metieni no 40 (38 procenti) un Milenas Raičevičas 10 rezultatīvas piespēles bija Melnkalnes uzvaras pamatā. Tuvāk par triju vārtu starpību zviedrietes netika - bija piecu minūši nogrieznis, kad melkalnietes neguva nevienus vārtus, zviedrietes toties guva 4 vārtus pēc kārtas un no 21:28 panāca 25:28, taču vārtsardze Rajčiča neļāva zviedrietēm izdarīt vēl vairāk.
Pamatturnīra I grupā tagad pa 4 punktiem ir Francijai un Krievijai, taču olimpiskajām čempionēm ir par spēli mazāk (rīt Krievija spēlēs ar Serbiju), bet pārējām četrām komandām - Dānijai, Zviedrijai, Serbijai un Melnkalnei - ir pa 2 punktiem.
Šodien pirmās spēles tiks aizvadītas II grupā - Spānija (0 punktu) tiksies ar Vāciju (2), bet Ungārija (2) ar Norvēģiju (0). Pašreizējām titula īpašniecēm norvēģietēm noteikti jāuzvar, jo citādi jau diezgan drīz var nākties nolikt savas pilnvaras...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-07 16:06, pirms 5 gadiem
Respekt mazajai Melnkalnei, arī sieviešu handbolā startē ievērības cienīgi