Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vicečempiomi "Celtnieks" principiālā cīņā apspēlē "Jūrmalas Sportu"

Jānis Pārums

Vicečempiomi "Celtnieks" principiālā cīņā apspēlē "Jūrmalas Sportu"
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šovakar SynotTip Virslīgas handbola čempionāta otro uzvaru izcīnīja Latvijas vicečempioni "Celtnieks Rīga", kas savā laukumā saspringtā spēlē ar 24:22 salauza pērnās sezonas bronzas medaļnieku "Jūrmalas Sports" pretestību.

Šosezon šī bija pirmā abu komandu savstarpējā spēle, bet pērn dažādos turnīros rīdzinieki un jūrmalnieki tikās astoņas reizes, sešreiz uzvarot "Celtniekam", reizi "Jūrmalas Sportam" un vienai cīņai noslēdzoties neizšķirti. Tiesa, lielākoties spēles bija līdzvērtīgas un spraigas praktiski līdz pat spēles izskaņai. Šo sezonu "Celtnieks Rīga" iesāka ar tikai vienu uzvaru trijās spēlēs, kamēr jūrmalnieki vienu panākumu guva divos mačos. Neskatoties uz to, ka "Celtnieka" sastāvā trūka vairāku nozīmīgu spēlētāju, bija sagaidāms ļoti principiāls un sīksts duelis.

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki "Celtnieks Rīga", kas pēc diviem Alekseja Sasuļina un vieniem Vladimira Maslaka vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:0, bet jūrmalnieki pirmos vārtus guva vien septītās minūtes sākumā. Rīdzinieki turpināja saimniekot arī vēlāk, līdz puslaika vidum palielinot savu pārsvaru līdz pieciem vārtiem – 8:3. Puslaika otrajā pusē pēc Laura Eglīša metiena "Celtnieks Rīga" atrāviens sasniedza pat +7 (12:5). Puslaika beigu daļu veiksmīgāk aizvadīja "Jūrmalas Sports", sadeldējot deficītu līdz trim vārtiem, bet puslaiks tika noslēgts ar 13:9 "Celtnieka" labā.

Lai gan otrā puslaika sākumā "Celtnieks" panāca +5, turpinājums bija pagalam neveiksmīgs – nākamās astoņas minūtes laukuma saimnieki zaudēja ar 0:6 un 40.minūtē pēc Ulda Līberga metiena pirmoreiz nonāca iedzinējos – 14:15. "Celtniekam" gan izdevās atgūt vadību un iegūt +2, tomēr vēlāk vadība mainījās vēl vairākkārt. Mača izskaņā veiksmīgāk nospēlēja "Celtnieks", kuru vārtos lielisku sniegumu demonstrēja pieredzējušais Helmuts Tihanovs, kas ļāva Latvijas vicečempioniem izcīnīt otro uzvaru – 24:22.

SynotTip Virslīga, 7.oktobris

Celtnieks Rīga – Jūrmalas Sports 24:22 (13:9)
Celtnieks Rīga: Jablonskis 5, Maslaks 4/2, Sasuļins 4/1, Leja 3, Eglītis 3, Malahovs 3, Blome 1, Freibergs 1.
Jūrmalas Sports: Latkovskis 10, Naglis 5, Gulbis 2, Ivanovs 2/2, Kupčs 1/1, Lībergs 1, Zvejnieks 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv