Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

SynotTip Virslīgā spēkiem mērosies pērnās sezonas medaļnieki

Jānis Pārums

SynotTip Virslīgā spēkiem mērosies pērnās sezonas medaļnieki
Foto: Andris Pintāns

Šovakar plkst. 20:15 SynotTip Virslīgas spēlē Latvijas vicečempioni "Celtnieks Rīga" savā laukumā uzņems pērnās sezonas bronzas medaļniekus "Jūrmalas Sports".

Latvijas vicečempioniem sezonas sākums nav bijis pārāk veiksmīgs – zaudēts tika ne tikai Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax" (29:21), bet arī ambiciozajai ASK/LSPA (22:23), kas šobrīd ar trim panākumiem trijās spēlēs šobrīd izvirzījusies SynotTip Virslīgas galvgalī. Pie pirmā panākuma "Celtnieks" tika vien septembra beigās, kad pārspēja pastarīšus MSĢ/LAT-98 (31:23).

"Jūrmalas Sportam" sezonas ievadā divās spēlēs izdevies tikt pie viena panākuma. Pēc vieglas uzvaras pār "Latgolu" (32:13) jūrmalnieki kapitulēja jau pieminētajai ASK/LSPA komandai (20:25).

Šajā sezonā (pirmssezonas turnīros un Rīgas čempionātā) abu komandu ceļi vēl nav krustojušies, bet pērn (Rīgas un Latvijas čempionātā, kā arī LHF kausā) "Celtnieks Rīga" un "Jūrmalas Sports" mērojās spēkiem astoņreiz. Sešos gadījumos pārāks bija "Celtnieks", vienreiz spēle noslēdzās neizšķirti, bet vienreiz pie panākuma tika jūrmalnieki. Pēdējā savstarpējā spēle bija LHF kausa pusfinālā, kur rīdzinieki uzvarēja ar 33:27 un vēlāk kļuva arī par LHF kausa ieguvējiem.

"Celtniekam" ierindā atkal būs saspēles vadītājs Vladimirs Maslaks, kuram smadzeņu satricinājuma dēļ nācās ņemt piespiedu atpūtu un izlaist ne tikai treniņus, bet arī pēdējo SynotTip Virslīgas spēli. Tāpat pirmoreiz kopš 2014.gada decembra laukumā varētu doties Guntis Ciematnieks. Tomēr optimālajā sastāvā rīdzinieki nebūs – aizvien nevar spēlēt Artūrs Lazdiņš, saslimuši ir Edgars Iļjinihs un Ritvars Balceris, bet ģimenes apstākļu dēļ spēlē nevarēs piedalīties viens no "Celtnieka" šobrīd rezultatīvākajiem spēlētājiem Aivars Čikuts.

Interesanti, ka abas komandas ir vienīgās SynotTip Virslīgā, kuru sastāvos ir leģionāri. "Celtnieka" rindās tādi ir uzreiz trīs – pagājušās sezonas labākais saspēles vadītājs ukrainis Vladimirs Maslaks, baltkrievs Aleksejs Sasuļins un vēl viens ukrainis Vladislavs Lazarjuks. Ja Maslaks savu lietderību pierādīja jau pērn, bet Sasuļins cenšas apliecināt šosezon (pagaidām rezultatīvākais "Celtnieka" spēlētājs ar 12 gūtajiem vārtiem), tad par Lazarjuka lietderību bažas tika izteiktas jau pirmssezonas preses konferencē. Neskatoties uz to viņš gan joprojām ir sastāvā un spēlēs arī šovakar. Savukārt "Jūrmalas Sporta" rindās šosezon spēlē vācietis Maksimilians Angerers, kurš gan ar augstu rezultativitāti neizceļas – divos turnīros (Rīgas čempionāts un SynotTip Virslīga) piecās spēlēs gūti seši vārti.

Jūrmalas komandā gan pagaidām izteikta uzbrukuma līdera nav un vārtu guvumi sadalās diezgan līdzīgi. Visvairāk vārtu (deviņus) divās SynotTip Virslīgas spēlēs guvis pērnās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Rolands Ivanovs, bet ar septiņiem vārtu guvumiem seko Mareks Černousovs un Uldis Lībergs.

Iepriekšējā sezonā abu komandu spēlēs reti kad bija augsta rezultativitāte un domājams, ka arī šovakar galvenie akcenti tiks likti uz aizsardzību. Tas sola vēl vienu intriģējošu maču abu komandu izpildījumā.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv