Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Miandum" sīvā cīņā nodrošina vietu Rīgas čempionāta finālā

Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" sīvā cīņā nodrošina vietu Rīgas čempionāta finālā
Foto: Ritvars Raits

Svētdien par Rīgas atklātā čempionāta finālistiem kļuva "Ogre/Miandum" handbolisti, kas savā laukumā sīvā cīņā ar 27:26 pieveica "Celtnieks/LSPA".

Pirmo spēli ogrēnieši Rīgas čempionātā aizvadīja trešdien, kad diezgan viegli ar 32:22 (16:8) pieveica "LAT-98" jaunos handbolistus. Savukārt "Celtnieks/LSPA" tikai šovakar uzsāka Rīgas čempionātu un šajā mačā viņiem obligāti bija jāuzvar, jo ogrēniešu uzvaras gadījumā mājinieki iekļūtu finālā. Jāatgādina, ka pirms nedēļas K. Vītola piemiņas kausa izcīņā minimālu uzvaru ar 25:24 izcīnīja "Celtnieks/LSPA".

Spēles sākums nedaudz veiksmīgāks bija "Celtnieks/LSPA" handbolistiem, kas ieguva 1-2 vārtu pārsvaru, epizodiski ļaujot mājiniekiem izlīdzināt rezultātu. Tomēr pakāpeniski iniciatīva pārgāja "Ogre/Miandum" pusē, kas pēc bijušā "celtnieka" Arta Kurmēna gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā un puslaiku noslēdza ar 13:12.

Otrā puslaika sākumā notikumus laukumā turpināja kontrolēt ogrēnieši, kas vienubrīd ieguva pat četru vārtu pārsvaru (21:17, 23:19), tomēr noturēt to nespēja – "Celtnieks/LSPA" guva četrus vārtus pēc kārtas (Lazdiņš, Blome, Jablonskis, Maslaks), līdzsvarojot rezultātu – 23:23. "Ogre/Miandum" gan vēlāk atjaunoja vadību, spēles izskaņā panākot 27:25, bet atlikušajā pusotrā minūtē, lai gan ielaida vienus vārtus, uzvaru tomēr nosargāja – 27:26.

Tādejādi ogrēnieši revanšējās "Celtnieks/LSPA" handbolistiem par zaudējumu pirms nedēļas Vītola kausā un iekļuva Rīgas čempionāta finālā, kur "Ogri/Miandum", kas pērn šajā turnīrā bija ceturtie, jau gaida Latvijas un Rīgas čempioni Dobeles "Tenax". Jāatgādina, ka nedēļu iepriekš ogrēnieši jau pieminētajā Vītola kausā piekāpās bez ierunām (19:32), taču šis jau ir cits turnīrs un nākamsvētdien Rīgas atklātā čempionāta finālā būs pavisam cita spēle...

Spēlē pret "Celtnieks/LSPA" rezultatīvākais ogrēniešu rindās bija Arvis Laganovskis ar astoņiem vārtiem, bet sešus guva Artis Kurmēns. Savukārt "Celtnieka" sastāvā astoņi vārti Artūram Lazdiņam, seši – Ričardam Jablonskim.

Rīgas atklātā čempionāta finālisti jau zināmi, bet komandas, kas cīnīsies par trešo vietu tiks noskaidrotas "Jūrmalas Sports" - "Stopiņu NHK" (10.septembrī plkst. 19:00) un "Celtnieks/LSPA" – "LAT98" (12.septembrī plkst. 20:30) dueļos.

Rīgas čempionāta finālspēles tiks aizvadītas 14.septembrī – spēle par trešo vietu plkst. 14:00, bet spēle par pirmo vietu plkst. 15:45.

Rīgas atklātais čempionāts. 7. septembris, Ogre

Ogre/Miandum - Celtnieks/LSPA 27:26 (13:12)
Ogre: Arvis Laganovskis 8/3, Kurmēns 6, Artis Laganovskis 5, Dravnieks 4, Lepers 3, Bauze 1.
Celtnieks: Lazdiņš 8/2, Jablonskis 6, Blome 5, Ciematnieks 4, Maslaks 2, Freibergs 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv