Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielā metienu galotnē izvelk vārtsargs, Latvijai minimāls zaudējums Nīderlandē

Jānis Pārums

Lielā metienu galotnē izvelk vārtsargs, Latvijai minimāls zaudējums Nīderlandē
Aivis Jurdžs
Foto: Raivo Sarelainens

Šodien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ceturto zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlase, kas izbraukumā sīvā cīņā ar 24:25 piekāpās Nīderlandei, lai arī lielāko daļu spēles bija vadībā.

Pirmoreiz abas komandas tikās šīs nedēļas vidū, kad Latvijas handbola izlase savu līdzjutēju priekšā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā spraigā cīņā atzina nīderlandiešu pārākumu ar 27:29. Viesos latvieši bija apņēmības pilni revanšēties, ko parādīja arī pārliecinošais spēles sākums.

Spēles rezultātu pēc pusotras nospēlētas minūtes atklāja Rihards Leja, izvirzot Latviju vadībā. Nīderlande rezultātu līdzsvaroja, taču pie rezultāta 2:2 latvieši veica varenu 5:0 izrāvienu un pēc Lejas jau trešajiem vārtiem panāca 7:2. Pēc minūtes pārtraukuma laukuma saimnieki spēja pievilkt līdz minimumam (7:6), bet Toms Lielais un Ingars Dude 17.minūtē atjaunoja Latvijai +3. Izmantojot vairākumu, mājinieki, vairākkārt raidot bumbu tukšos vārtos, spēja rezultātu līdzsvarot (9:9), taču Andreja Narnicka vadītie latvieši vadību neatdeva. Divreiz izceļoties Krištopānam Latvija piecas minūtes līdz puslaika beigām panāca 12:10, nedaudz vēlāk Latvija īsā laikā nopelnīja divus noraidījumus, taču latvieši vadību vienalga nosargāja – 14:13 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Otrā puslaika sākumā Marks Bults nīderlandiešiem vēlreiz panāca neizšķirtu, bet nedaudz vēlāk vēlreiz viņam izcelties liedza Helmuta Tihanova veiksmīgā spēle vārtos (vēlāk gan viņu nomainīja Artūrs Kuģis). Ilgāku laiku spēle ritēja punkts punktā – latvieši ieguva minimālu vadību, bet nīderlandieši līdzsvaroja rezultātu. Latvijai bija iespēja panākt arī +2, taču ātrajā uzbrukumā savu iespēju neizmantoja Leja. Nedaudz vēlāk mājinieki savas iespējas izmantoja un puslaika vidū Bobijs Shāgens pirmoreiz nostādīja latviešus iedzinēju lomā – 19:20. Tam sekoja vairākas labas epizodes mūsējo izpildījumā un pēc Ērmaņa un Jurdža metieniem Latvija atkal pārņēma vadību – 21:20. Diemžēl pēc tam latvieši vēlreiz nokļuva divu cilvēku mazākumā, ko mājinieki izmantoja, turklāt nīderlandiešu vārtos pārliecinošu sniegumu demonstrēja Gerijs Eijlers un 53.minūtē mūsējo deficīts sasniedza jau trīs vārtus – 21:24. Priekšpēdējā minūtē Jurdžs latviešus pietuvoja līdz minimumam, pēdējās sekundēs iespēja izraut neizšķirtu bija Lielajam, taču bumbu atsita vārtsargs, bet pēc tam tā atsitās pret vārtu stabu, taču vārtos neiekrita... .. Zaudējums sīvā cīņā ar 24:25.

Šī Latvijas izlasei bija jau ceturtā neveiksme četrās spēlēs, kamēr Nīderlande izcīnīja otro uzvaru un nodrošināja vismaz trešo vietu. Latvijas valstsvienība, neatkarīgi no rezultātiem pēdējās divās spēlēs pret Ungāriju (15.jūnijā Valmierā) un Dāniju (18.jūnijā izbraukumā), augstāk par ceturto vietu vairs nevar tikt.

Eiropas čempionāta kvalifikācija. 1. apakšgrupa

Nīderlande – Latvija 25:24 (13:14)
Latvija: Krištopāns 6, Jurdžs 6, Dude 3, Leja 3, Veršakovs 3/3, Lielais 2, Ērmanis 1.

     [+] [-]

, 2017-05-07 17:36, pirms 7 gadiem
Kaput. Acīmredzot galvenā trenera šajos mačos pietrūka.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-07 18:00, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Kaput. Acīmredzot galvenā trenera šajos mačos pietrūka.
Vai arī meistarības.

     [+] [-]

, 2017-05-08 00:43, pirms 7 gadiem
Tomam 2 no 11....

     [+] [-]

, 2017-05-08 09:19, pirms 7 gadiem
Rezultāts bija 24:25...