Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbola izlase mēģinās tikt pie panākuma Nīderlandē

Jānis Pārums

Latvijas handbola izlase mēģinās tikt pie panākuma Nīderlandē
Aivis Jurdžs uzbrukumā pret Nīderlandi
Foto: Raivo Sarelainens

Svētdien plkst. 15:00 Latvijas vīriešu handbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā vēlreiz sacentīsies ar Nīderlandes valstsvienību.

Šīs nedēļas vidū Latvijas handbola izlase savu līdzjutēju priekšā Valmierā spraigā cīņā atzina nīderlandiešu pārākumu ar 27:29. Mūsu valstsvienības rindās rezultatīvākie bija Dainis Krištopāns un Aivis Jurdžs, kuri guva, attiecīgi, astoņus un septiņus vārtus. Latvijai tas bija trešais zaudējums trijās kvalifikācijas cikla spēlēs, kamēr Nīderlande tika pie pirmā panākuma.

Jāatgādina, ka salīdzinot ar pirmo spēli, šoreiz ierindā nav Raita Puriņa un Emīla Kurzemnieka, bet viņu vietā sastāvu papildinājuši pieredzējušais vārtsargs Helmuts Tihanovs, kā arī 19 gadus vecais Raivis Gorbunovs, kas šosezon ir viens no rezultatīvākajiem SynotTip handbola Virslīgā. Jau ziņots, ka savainojumu un veselības problēmu dēļ izlasei šajā sabraukumā nevar palīdzēt ne tikai virkne spēlētāju (Lilienfelds, Kurmēns, Gūtmanis, Lībergs u.c.), bet arī galvenais treneris Uģis Vikštrems. Tieši tāpēc viņa pienākumus pilda Narnickis, bet uz jūnija spēlēm Vikštrems jau būs atpakaļ.

Otrā abu komandu spēle notiks Nīderlandes pilsētā Emenā, kurā dzīvo aptuveni 56 000 iedzīvotāju. Pilsētas handbola klubs "E&O", kas dibināts 1933.gadā, piecreiz bijis valsts čempionu godā, tiesa, tā slavas laiks bijis gana sen – pagājušā gadsmita astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmitajos gados – tituli izcīnīti 1989., 1991., 1992., 1996. un 1998. gadā. Komanda spēlē "Sporthal Angelslo", kur svētdien sacentīsies arī Nīderlande un Latvija. Savulaik Emenā spēlējis Elvijs Borodovskis, tiesa, pārstāvot citu komandu "Hurry Up" no tuvējā Zvartemēras ciemata.

"Sporthal Angelslo" vizuāli ir ļoti kompakta sporta zāle, taču oficiālā informācija liecina, ka tās kopējā ietilpība ir 1800 skatītāju vietu (1500 sēdvietu + 300 stāvvietu) un provizoriskā informācija liecina, ka visas biļetes uz spēli ir izpirktas. Tiesa, zināms, ka uz spēli būs arī Latvijas līdzjutēji, kas centīsies radīt pretsparu mājinieku atbalstītājiem.

Sestdien Latvijas handbolisti aizvadīja ne tikai divus treniņus, bet arī kopīgi noskatījās Latvijas hokeja izlases pirmo spēli pasaules čempionātā pret Dāniju. Treniņos tika strādāts pie nozīmīgākajiem spēles elementiem. Kā jau pēc pirmās spēles atzina treneris Andrejs Narnickis, tad galvenās problēmas spēlē Valmierā radīja spēle aizsardzībā.

"Galvenais, kas mums jāizdara pirms spēles Nīderlandē – jāsakārto un jānostiprina aizsardzība. Tā ir mūsu lielākā problēma. Uzbrukumā domāju, ka viss būs kārtībā," sacīja Narnickis. Viņam piekrita arī spēles rezultatīvākais spēlētājs Krištopāns, kurš uzsvēra, ka Nīderlandē viss būs pašu rokās.

Savukārt nīderlandiešu vārtsargs Gerijs Eijlers pirms abu komandu otrā mača norādījis, ka pirmajā spēlē nīderlandieši nav pratuši ierobežot Krištopānu un nav aizvadījuši labāko spēli. "Latvija nav diez ko ērts pretinieks. Viņi gandrīz iekļuva pasaules čempionātā, piekāpjoties Baltkrievijai tikai tāpēc, ka oponenti guva vairāk vārtu izbraukumā," piebilda Eijlers.

Ja Latvija grib pretendēt uz vismaz trešo vietu grupā, Nīderlandē svarīgi būtu tikt pie panākuma ar vismaz triju vārtu pārsvaru, tiesa, vēk korekcijas turnīra tabulā var ieviest atlikušās divas kvalifikācijas turnīra spēles, kas notiks jūnijā. Šobrīd grupas līderpozīcijās ir Dānija un Ungārija ar pieciem punktiem (ceturtdien abu komandu savstarpējā spēle noslēdzās neizšķirti 25:25, lai gan vienubrīd mājiniekiem ungāriem bija piecu vārtu pārsvars), seko Nīderlande ar diviem un Latvija bez punktiem. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece.

Latvijas - Nīderlandes spēles sākums plkst. 15:00 pēc Latvijas laika. Tiešraidē neviens no Latvijas kanāliem šo spēli nedemonstrēs, bet ierakstā spēle būs skatāma vēlā svētdienas vakarā "Viasat Sport Baltic". Interneta tiešraidē spēle būs skatāma ŠEIT.

Latvijas izlases sastāvs Nīderlandē:

Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Helmuts Tihanovs (SG Schalksmühle-Halver​, Vācija), Rihards Leja, Artūrs Lazdiņš, Igors Ignatjevs (visi – Celtnieks Rīga), Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Toms Lielais (ThSV Eisenach, Vācija), Raivis Gorbunovs, Jānis Pavlovičs (abi – SK Latgols), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija), Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija), Elvijs Borodovskis (TSG Haßloch​, Vācija), Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Ingars Dude (Limoges Hand87), Einārs Kiršteins (Herulf Moss, Norvēģija).
Treneris: Andrejs Narnickis
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone
Delegācijas vadītājs: Guntis Ciematnieks

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-05-07 08:33, pirms 7 gadiem
Vienīgais, kurš var pārvērst potenciālu zaudējumu uzvarā ir Tihanovs.