Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" pret "Tenax" lielā fināla otrā kauja, tiešraide Sportacentrs.com TV

Jānis Pārums

"Celtnieks" pret "Tenax" lielā fināla otrā kauja, tiešraide Sportacentrs.com TV
Robertu Freibergu (pa vidu) cenšas apturēt
Nils Kreicbergs un Egils Politers
Foto: Romualds Vambuts

Sestdien plkst. 15:30 O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā (Skrindu 1) tiks aizvadīta SynotTip Virslīgas otrā finālspēle, kurā mājinieki "Celtnieks Rīga" uzņems Latvijas čempionus Dobeles "Tenax".

Pirms nedēļas sērijas pirmajā spēlē pēdējo divu sezonu Latvijas čempioni apliecināja favorītu statusu un savā laukumā tika galā ar rīdziniekiem – 30:25. "Tenax" bija vadībā visas spēles garumā, tiesa, vēl piecas minūtes līdz beigām čempioniem bija minimāls pārsvars. Dobelnieki labāk izmantoja savas izdevības (neskatoties uz to, ka kopējā metienu precizitāte nedaudz labāka bija rīdziniekiem), kā arī pārliecinoši sodīja rīdziniekus par kļūdām, aizskrienot ātrajos uzbrukumos.

"Celtnieks" gana veiksmīgi tika galā ar dobelnieku play off līderi Nilu Kreicbergu, kurš no spēles realizēja tikai vienu no astoņiem metieniem (visā spēlē trīs vārti), toties rezultatīvi bija Toms Lielais (septiņi vārti) un Ansis Bilkštis (pieci vārti, visi otrajā puslaikā, tostarp izšķirošajos brīžos). Rīdzinieku rindās vienu no labākajām spēlēm šosezon aizvadīja līnijas spēlētājs Roberts Freibergs (attēlā ar bumbu), izceļoties ar sešiem vārtiem (metieni 6/7), produktīvs bija arī Rihards Leja (5/6). Jāpiebilst, ka "Celtniekam" pirmajā spēlē nevarēja palīdzēt Edgars Vadzītis, Dobelei nespēlēja Elvijs Lazda.

Sērijas otrajā spēlē komandas gaida lieliska atmosfēra (kāda bija arī Dobelē) un, iespējams, arī pilnas tribīnes kompaktajā "Celtnieka" mājas zālē. Arī komandu izredzes ir līdzvērtīgākas nekā pirms nedēļas, kad izteiktāku favorītu statusā bija čempioni. Ja "Celtniekam" izdosies samazināt kļūdu skaitu, tādējādi novēršot dobelnieku draudīgo ieroci – ātros uzbrukumus – rīdziniekiem ir labas izredzes līdzsvarot sēriju. Savukārt, ja dobelniekiem izdosies gūt otro panākumu, viņi nokļūs tikai uzvaras attālumā no trešā titula triju gadu laikā, bet sērijas trešā spēle jau svētdien notiks Dobelē.

Visās sešās šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs, ieskaitot Rīgas čempionātu un LHF kausu, uzvaras izcīnījuši dobelnieki, tiesa, jāuzsver, ka tikai viena no spēlēm notikusi mājas zālē (Rīgas čempionāta finālspēles tika izspēlētas ASK zālē). Līdzīgi kā pirms gada, sezonas otrajā pusē abu komandu dueļi palikuši līdzīgāki un konkurētspējīgāki.

Atlikušās spēles sērijā: 7.maijā plkst. 15:30 Rīgā, 8. maijā plkst. 17:00 Dobelē, 13.maijā plkst. 19:00 Rīgā (ja nepieciešams), 14.maijā plkst. 17:00 Dobelē. Visas spēles tiešraidē skatāmas bezmaksas apraidē esošajā televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV un interneta portālā Sportacentrs.com

Savstarpējās spēles šosezon:
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 27:17 (16:8) Rīgas čempionāts
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 29:21 (13:10)
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 21:32 (9:16)
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 24:28 (13:13) LHF kauss
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 27:24 (15:14)
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 30:25 (16:11) play off

Uzbrukuma līderi savstarpējās spēlēs
Dobeles Tenax: Nils Kreicbergs (38)
Celtnieks Rīga: Lauris Eglītis (18)

Uzbrukuma līderi sezonā:
Dobeles Tenax: Toms Lielais (134)
Celtnieks Rīga: Artūrs Lazdiņš (105)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv