Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"LAT-96" dodas pie čempioniem, "ASK/LU" - "HK Vaiņode" skaties tiešraidē

"LAT-96" dodas pie čempioniem, "ASK/LU" - "HK Vaiņode" skaties tiešraidē
Pirmajā savstarpējā spēlē Vaiņode ar 24:21 pārspēja ASK/LU
Foto: rekurzeme.lv

Latvijas Virslīgas handbolā čempionātā sievietēm brīvdienās tiks aizvadītas divas spēles, bet vīriešiem - četras. Svētdienas maču plkst. 18:30 no Rīgas starp "ASK/LU" un "HK Vaiņode" vīru komandām plkst. 18:30 demonstrēs video tiešraidē Sportacentrs.com TV.

Sievietēm abas spēles sestdien sāksies vienlaicīgi plkst. 15:00. Ulbrokā līderes "Stopiņu NHK" tiksies ar Dobeles SS/REIR, bet Rīgā ASK sporta zālē LSPA handbolistes otro reizi nedēļas laikā spēlēs ar Salaspils SS.

Virslīgā vīriešiem divas savstarpējās spēles Ludzā divu dienu laikā aizvadīs čempioni "SK Latgols" un "LAT-96". Abas divas vienības trenē Andrejs Narnickis, bet Ludzas handbolistiem vārtsargiem Pjotram Borisenko un Rolandam Ļebedevam, kā arī spēlētājiem Mārtiņa Greckim, Valdim Trukšānam un Andrejam Zinovjevam būs jāspēlē U-18 izlases rindās pret savu dzimto komandu "SK Latgols". Lai arī favorīti šajā mačā būs čempioni, tomēr "LAT-96" handbolisti punktus nedāvinās.

Sestdien spēle notiks plkst. 17:00, bet svētdien - plkst. 11:45. Arī pēc nedēļas Latvijas U-18 izlase dosies uz Ludzu, kur piedalīsies pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Igaunijas, Somijas un "SK Latgols" handbolistiem. Jau janvāra sākumā jaunie handbolisti Minskā aizvadīs 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, par vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru sacenšoties ar Baltkrieviju un Itāliju.

Revanšēties par negaidīto zaudējumu pirmajā aplī pret RTU (15:21) sestdien plkst. 18:30 Ulbrokā lūkos "HK Ogre". Ar Arnoldi Straumi un Arvi Laganovski sastāvā ogrēnieši sagādājuši ne mazum galvassāpes visām vadošajām komandām, kamēr RTU vienīgo panākumu izcīnījuši pret "Stopiņu NHK".

Intriģējoša solās arī nedēļas noslēdzošā spēle svētdien plkst. 18:30 starp "ASK/LU" un "HK Vaiņode" no Rīgas, kuru tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV. Abu vienību pirmajā mačā Vaiņodē sīvā cīņā panākumu izcīnīja mājinieki (24:21). "ASK/LU" ar četriem punktiem turnīra tabulā šobrīd ieņem desmito vietu, bet "HK Vaiņode" ar sešiem - septīto. Abām vienībām nepieciešami punkti, lai dalību izslēgšanas spēlēs nenodrošinātu pēdējā mirklī.

Pēdējo pirmā apļa spēli Baltijas līgā sestdien plkst. 16:45 ASK sporta zālē aizvadīs "Celtnieks/LSPA", uzņemot Igaunijas čempionus "Polva Serviti".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.