Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Handbola izlase ielaiž 36 vārtus un zaudē olimpiskajai čempionei Dānijai

Handbola izlase ielaiž 36 vārtus un zaudē olimpiskajai čempionei Dānijai
Jānis Pavlovičs dāņu ielenkumā
Foto: Edgars Vaivaids

2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā otro zaudējumu piedzīvoja Latvijas handbola izlase, kas savā laukumā ar 23:36 piekāpās olimpiskajai čempionei Dānijai. Ar pieciem vārtu guvumiem rezultatīvākais bija Jānis Pavlovičs.

Latvijas izlase pirmo uzbrukumu izmantoja pēc pilnas programmas – sāncenši trīs reizes pārkāpa noteikumus, līdz bumbu izdevās nogādāt līdz Ingaram Dudem, kurš tika neatļauti kavēts un nopelnīja septiņu metru soda metienu. 100 sekunžu uzbrukumam punktu pielika aukstasinīgais Jānis Pavlovičs.

Pēc tam, kad Rihards Leja guva vārtus atrajā uzbrukumā, laukuma saimnieki ieguva divu rezultatīvu metienu pārsvaru, un 11. minūtē handikapu atjaunoja Māris Veršakovs, pirms tam vārtos lielisku sniegumu demonstrējot Edgaram Kukšam – 5:3 Latvijas izlases labā.

Tomēr olimpiskie čempioni dāņi guva trīs vārtus pēc kārtas un izvirzījās vadībā. Pie 6:7 Toma Lielā mestā bumba atdūrās pret pretinieku pārliktni, un pretuzbrukumā Lase Svāns guva savus ceturtos vārtus trīs minūšu laikā. Kad latvieši bija iedzinējos ar četriem vārtiem, galvenais treneris Uģis Vikštrems izmantoja minūtes pārtraukumu, bet tas cerēto rezultātu nedeva – pēc pauzes Dānijas izlase guva četrus no nākamajiem pieciem vārtiem.

Sāncenši lieliski aizsargājās un nekavējoties metās uzbrukumā, un tas Latvijas handbolistiem sagādāja lielas problēmas – 29. minūtē Svāns no labās malas panāca deviņu punktu pārsvaru Dānijai. Taču pēdējos divus vārtus pirmajā puslaikā iemeta mājinieki – vispirms līnijā bumbu saņēma Uldis Lībergs, bet 11:18 ar šāvienu no deviņiem metriem panāca Raimonds Trifanovs.

Tomēr otrā puslaika ievadā atkal izpaudās olimpisko čempionu pārākums. Ja pēc Lejas, Pavloviča un Dudes vārtiem izdevās turēt līdzi dāņu tempam, tad viesi laika posmā no 39. līdz 43. minūtei iemeta četrus vārtus pēc kārtas. Tādējādi Dānijas valstsvienības pārsvars pirmo reizi sasniedza divciparu skaitli – 27:15.

Viesu ofensīvu piebremzēja Latvijas sniegums uzbrukumā, vārtus gūstot arī Arvim Juzupam un izceļoties Kuģim, kurš izmantoja Dānijas lēmumu nomainīt vārtsargu pret papildus spēlētāju laukumā un bija precīzs no laukuma otra gala. Tomēr dāņu uzdevumu apturēt tā arī neizdevās, beigās piekāpjoties ar 23:36 un piedzīvojot otro neveiksmi ciklā.

Rezultatīvākais ar pieciem vārtiem bija Pavlovičs, četras reizes sāncenšu vārtsargu pārspēja Leja, bet trīs precīzi metieni padevās Dudem un Lielajam. Dānijas nometnē astoņus vārtus guva Lase Andersons, bet sešas reizes izcēlās Svāns un Jespers Nedesbo, kurš realizēja piecus no pieciem soda metieniem.

Latvija – Dānija 23:36 (11:18)

Latvija: Pavlovičs 5, Leja 4, Lielais 3, Dude 3, Juzups 2, Trifanovs 2, Kuģis 1, Lībergs 1, Kreicbergs, Veršakovs.

2018. EČ kvalifikācija

VValstsUNZVP
1.Dānija20065:434
2.Ungārija20052:434
3.Nīderlande00247:570
4.Latvija00239:600

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Edgars Kukša (VfL Frendenbeck, Vācija)
Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (SV Beckdorf, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga),
Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Raimonds Trifanovs (SV Beckdorf), Māris Veršakovs (HSG Nord HU, Vācija).
Labie ārējie: Valdis Gūtmanis (Mecklenburg Schwerin, Vācija),
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Arvis Juzups (SV Beckdorf, Vācija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports, Latvija).


, 2016-11-06 18:51, pirms 7 gadiem
36? Vai tad ne 33 ?
, 2016-11-06 20:20, pirms 7 gadiem
izskatās, ka HOL ar nebūs pa zobam :/
, 2016-11-06 20:20, pirms 7 gadiem
Redz ko nozīmē, muļķīgās neveiksmes pret BKR
, 2016-11-06 20:21, pirms 7 gadiem
Lietuva - Norvēģija 32:29.
, 2016-11-06 20:23, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: izskatās, ka HOL ar nebūs pa zobam :/
Ja būs visi līderi, mums nav jābaidās no šiem, taču, protams, viegli nebūs jebkurā gadījumā. Neesmu pesimists, gaidot spēles pret NED, atšķirībā no Tevis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.