Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Vaiņodei" pirmā uzvara šosezon, "Ogrei" jau trešā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Vaiņodei" pirmā uzvara šosezon, "Ogrei" jau trešā
Ogrēnieši Rolands Ivanovs (22) un Arvis Laganovskis (8). Foto: Ritvars Raits

Šodien Latvijas "SynotTip" handbola Virslīgā tika aizvadītas divas spēles. Pie pirmā panākuma šosezon tika HK "Vaiņode", kas viesos ar 27:25 pārspēja komandu "Jūrmalas Sports". Trešo uzvaru trijās spēlēs izcīnījusi HK "Ogre", kas arī viesos ar 26:23 pieveica Ludzas SK "Latgols".

"Vaiņodes" handbolisti šo sezonu bija sākuši ar diviem zaudējumiem, kas spraigā cīņā bija piedzīvoti mačos pret Ogres un Ludzas handbolistiem. Šodien vaiņodnieki viesojās pie "Jūrmalas Sporta", kas arī bija bez panākumiem, jo vienīgajā viņu spēlē ogrēnieši spēja izraut uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru (25:24). Jūrmalas un Vaiņodes komandu spēles rezultātu 2.minūtē ar precīzu metienu atklāja mājinieks Uldis Zariņš – 1:0. Viesi ar atbildi nekavējās – jau pēc 13 sekundēm Deniss Punpurs panāca 1:1. Pirmā puslaika pirmo pusi veiksmīgāk aizvadīja kurzemnieki, kuri ieguva triju vārtu handikapu – 6:3. Tad ieskrējās laukuma saimnieki, kuri 20.minūtē pat izvirzījās vadībā ar 8:7. Pēc pirmā puslaika ievērojams pārsvars bija Vaiņodes komandai – 15:10. Otro puslaiku ar četriem pēc kārtas gūtiem vārtiem sāka Jūrmalas komanda, panākot 14:15. Izvirzīties vadībā vai vismaz izlīdzināt rezultātu jūrmalniekiem gan tā arī neizdevās. Priekšpēdējā minūtē "Vaiņodei" bija divu vārtu pārsvars (26:24). Atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – Vaiņodes handbolisti varēja svinēt pirmo uzvaru šajā turnīrā – 27:25.

Trīs HK "Vaiņode" spēlētāji šajā mačā guva pa sešiem vārtiem – Deniss Pumpurs, Matīss Mickus un Oskars Pāvils. Piecus vārtu guvumus pievienoja Ričards Juzups. Komandas "Jūrmalas Sports" rindās rezultatīvākie bija Edgars Korzāns (8 vārti), Uldis Zariņš (7) un Ričards Jablonskis (6). Pēc šīs uzvaras "Vaiņode" ar diviem punktiem pakāpās uz piekto vietu turnīra tabulā, bet "Jūrmalas Sports" joprojām bez punktiem un ieņem tikai septīto pozīciju.

"SynotTip" Virslīga, 6. oktobris
"Jūrmalas Sports" - HK "Vaiņode" 25:27 (10:15)
"Jūrmalas Sports": Korzāns 8, Zariņš 7, Jablonskis 6, Roberts Frīdenbergs 3, Grenebergs-Grīnbergs 1, Jaunzems, Grīnbergs, Turkupols, Ričards Frīdenbergs, Vilsons, Gramsts
HK "Vaiņode": Pāvils 6, Mickus 6, Pumpurs 6, Juzups 5, Greikšs 2, Dīks 2, Silnieks, Jurševskis, Sproģis, Žentiņš, Kanenieks, Plūme

HK "Ogre", kas čempionātu bija sākusi ar uzvarām pār "Jūrmalas Sportu" un "Vaiņodi", šodien viesojās pie Ludzas "Latgola". Jau ierasts, ka ogrēniešiem šosezon ir problēmas ar sastāvu, arī uz Latgali viņi bija devušies tikai desmit vīru sastāvā, kamēr Ludzas klubs pretī lika 16 spēlētājus. Pirmos divus vārtus šajā mačā guva ogrēnietis Arvis Laganovskis, izvirzot viesus vadībā ar 2:0. 6.minūtē pirmie vārti arī laukuma saimnieku rēķinā – 1:2, tos guva Romans Borodkins. Ludzas komanda vairākas reizes panāca neizšķirtu, bet 19.minūtē pirmo reizi arī izvirzījās vadībā – 6:5. Līdz pirmā puslaika beigām mājiniekiem bija arī divu un pat triju vārtu pārsvars, tomēr viesi spēja atspēlēties un līdz ar svilpi uz pātraukuma panākt izlīdzinājumu – 11:11. Arī pēc pārtraukuma laukumā turpinājās spraiga cīņa, kuras gaitā vadībā izvirzījās drīz viena, drīz otra komanda. Neizšķirts (23:23) bija vēl piecas minūtes pirms spēles beigām, bet atlikušajā laikā vārtus guva tikai Ogres handbolisti. Pateicoties Mārtiņa Dāvidnieka vienam un Rolanda Ivanova diviem vārtu guvumiem, uzvaru ar 26:23 guva HK "Ogre".

Divi galvenie Ogres komandas vilcēji šoreiz bija Arvis Laganovskis un Rolands Ivanovs – viņi katrs guva pa deviņiem vārtiem. Ludzas komandā ar desmit vārtu guvumiem rezultatīvākais bija Endijs Kušners, bet Romanam Borodkinam četri vārti. Pēc šīs uzvaras HK "Ogre" ar sešiem punktiem atguva turnīra tabulas līderes godu. Komandai SK "Latgols" četri punkti un trešā vieta.

"SynotTip" Virslīga, 6. oktobris
SK "Latgols" - HK "Ogre" 23:26 (11:11)
SK "Latgols": Endijs Kušners 10, Borodkins 4, Roberts Rancāns 3, Cvetkovičs 2, Edgars Rancāns 1, Strazds 1, Elvijs Kušners 1, Edijs Kušners 1, Vitālijs Borisenko, Pjotrs Borisenko, Lipskis, Pegasovs, Dobriņins, Malahovs, Kalvāns, Grebeņņikovs.
HK "Ogre": Ivanovs 9, Arv.Laganovskis 9, Dāvidnieks 2, Strēlis 2, Mancurovs 2, Bauze 1, Dravnieks 1, Noviks, Sļusarevs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija