Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" un "Ogre/Miandum" noskaidros otru Rīgas čempionāta finālistu

Jānis Pārums

Šovakar "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" duelī noskaidrosies otrais Rīgas atklātā čempionāta finālists, savukārt MSĢ/LAT un ASK/LSPA cīnīsies par iespēju spēlēt par bronzas medaļām.

A apakšgrupā spēlējošā pašreizējā Rīgas čempione "Celtnieks" turnīru iesāka ļoti pārliecinoši, sakaujot "Jūrmalas Sportu" ar 37:24. Produktīvu sniegumu nodemonstrēja Rihards Leja, pārspējot pretinieku vārtsargu septiņas reizes, kamēr Artūrs Lazdiņš un Ritvars Balceris bija precīzi piecreiz. "Celtnieks" sezonu iesācis bez sava pamatvārtsarga un iepriekšējās sezonas vērtīgākā spēlētāja Raita Puriņa, kas pēdas savainojuma dēļ nespēlēs līdz oktobrim.

Jūrmalniekus apspēlēja arī "Ogre/Miandum", tiesa, vien ar četru vārtu pārsvaru – 27:23. Ogrēniešiem gan nācās iztikt bez viena no saviem vadošajiem spēlētājiem Arta Kurmēna. Spēlējot bez viņa līdera lomu uzņēmās Arvis Laganovskis un Dzintars Dravnieks, kuri katrs guva pa deviņiem vārtiem, turklāt Dravnieks meta ar simtprocentīgu precizitāti.

Pērn abas komandas tikās piecreiz, taču neviens no šiem gadījumiem nebija Rīgas čempionātā, kur pirms gada komandu ceļi nekrustojās. "Celtnieks Rīga" uzvarēja visās četrās Latvijas čempionāta spēlēs, bet piedzīvoja zaudējumu Ogrei LHF kausa izcīņas pusfinālā. Zīmīgi, ka vēlāk tieši "Ogre/Miandum" triumfēja LHF kausā, izcīnot pirmo trofeju kluba vēsturē.

"Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" spēles sākums šovakar plkst. 20:00 Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā.

Savukārt stundu agrāk, plkst. 19:00, B apakšgrupā sacentīsies MSĢ/LAT un ASK/LSPA. Uzvaru grupā un vietu finālā jau nodrošinājusi Dobeles "Tenax", kas pārliecinoši apspēlēja gan Murjāņu komandu (39:24), gan armijniekus (32:19). Vārtu attiecība labāka ir ASK/LSPA, kas nozīmē, ka neizšķirta gadījumā tieši viņi kvalificēsies bronzas finālam, taču MSĢ/LAT spēlēs savā laukumā, kas varētu viņiem dot zināmas priekšrocības.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī šobrīd ar 11 vārtiem ir Rolands Ivanovs (Jūrmalas Sports) un Emīls Kurzemnieks (Dobeles Tenax), bet ar 10 vārtiem seko Māris Grēberis (Jūrmalas Sports), Aleksandrs Krastiņš un Oskars Arājs (abi – Dobeles Tenax). Tiesa, jāpiebilst, ka jūrmalniekiem turnīrs jau beidzies, kamēr citiem vēl ir lieliskas iespējas savu statistiku papildināt.

Rīgas atklātā čempionāta finālspēles 9. septembrī notiks Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā plkst. 13:00 (spēle par trešo vietu) un 15:00 (spēle par pirmo vietu).

Rīgas atklāto čempionātu rīko Latvijas Handbola federācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv