Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Krištopāns - finālā, Pētersonam un "Lauvām" - 44 189 skatītāji, Jurdžam un Lilienfeldam - otrais zaudējums

Krištopāns - finālā, Pētersonam un "Lauvām" - 44 189 skatītāji, Jurdžam un Lilienfeldam - otrais zaudējums
Aleksandrs Pētersons vairāk nekā 44 000 (!) skatītāju klātbūtnē guva 8 vārtus un kļuva par mača lielāko zvaigzni.

Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgas spēlē sestdien tika sasniegts jauns pasaules rekords handbola klubu komandu spēļu apmeklētības ziņā - uz "Rhein-Neckar Lowen" maču pret HSV "Hamburg" komandu Frankfurtes "Commerzbank-Arena" tribīnēs atnāca 44 189 skatītāji. Izcilu spēli tādas auditorijas priekšā nodemonstrēja Aleksandrs Pētersons, savukārt Dainis Krištopāns un Prešovas "Tatran" iekļuva EHF Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra finālā, bet Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds piedzīvoja otro pēc kārtas zaudējumu 2. bundeslīgā.

Iepriekšējais apmeklētības pasaules rekords bija 36 651 skatītājs - tik daudz skatītāju 2011. gada maijā atnāca uz Dānijas virslīgas čempionāta spēli "Brondby" stadionā starp Kopenhāgenas AG un BSV "Bjerringbro-Silkeborg" komandām. Sestdien Frankfurtē šis rekords tika pārspēts par 7 ar pusi tūkstošiem. Vairāk nekā 44 000 skatītāju klātbūtnē "Rhein-Neckar Lowen" guva ceturto pēc kārtas uzvaru Vācijas 1. bundeslīgas čempionātā - 28:26 (17:8) pār HSV "Hamburg". Izcila spēle Latvijas handbola audzēknim Aleksandram Pētersonam, kurš "Lauvu" labā guva 8 vārtus un kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.
Brestā risinās viens no EHF Čempionu līgas kvalifikācijas turnīriem un tā pirmajā pusfinālā Slovākijas čempions Prešovas "Tatran" ar 25:21 (15:10) pārspēja Serbijas pēdējo divu gadu čempionu Novisadas Hc "Vojvodina". Dainis Krištopāns uzvarētāju labā guva 4 vārtus un bija trešais rezultatīvākais savā komandā aiz Olivera Rābeka (7) un slovēņa Vasjas Furlana (5). Svētdien finālā par pirmo vietu un vienīgo ceļazīmi uz EHF Čempionu līgas grupu turnīru "Tatran" spēlēs ar vietējo HK "Meškov", kas ar 36:23 sagrāva "Targos Bevo" no Nīderlandes. Otrās un trešās vietas ieguvēji sezonu turpinās EHF kausa izcīņā.
Otro zaudējumu pēc kārtas, turklāt atkal savā laukumā, Vācijas 2. bundeslīgas čempionātā piedzīvoja Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach" - 22:26 (14:13) no Esenes TuSEM. Viesu komanda ir viena no jaunākajām 2. bundeslīgā (13 spēlētāji dzimuši vēlāk nekā 1990. gadā), tā bija zaudējusi pirmajās divās spēlēs, taču šoreiz 2005. gada EHF kausa ieguvēja (ar Evaru Klešniku sastāvā!) spēles lielāko daļu bija vadībā un uzvarēja pelnīti. Par laukuma saimnieku lielāko klupšanas akmeni kļuva 22 gadus vecais spāņu vārtsargs, 2013. gada U21 pasaules čempions Spānijas izlases sastāvā divmetrinieks Karloss Doneriss Vegass, kurš otrajā puslaikā atvairīja vairākus ļoti sarežģītus metienus, turklāt nereti divos vai pat trijos mājinieku uzbrukumos pēc kārtas. Jurdžs 40 minūtes spēlēja gandrīz tikai aizsardzībā un vārtus guva tikai pretuzbrukumos (tieši pēc Aivja diviem pēc kārtas vārtiem no 15:17 izdevās panākt 17:17), taču tad, kad ūdens sāka smelties mutē, viņu Aizenahas komandas treneris lika arī uzbrukumā. Iespējams, ka par vēlu, jo spēles pavediens komandai jau sen bija zudis... Tomēr kopā Jurdžs guva 5 vārtus. Lilienfelds savukārt bija viens no retajiem mājinieku rindās, kurš gandrīz katrreiz uzbruka precīzi un turklāt vēl dalīja rezultatīvas piespēles - 6 vārti un vismaz tik pat piespēļu.
Divi punkti trijās spēlēs - tas ne tuvu nav tas, ko līdzjutēji gaidīja no savas komandas. Nākamā spēle ThSV "Eisenach" būs 14. septembrī viesos ar Hildeshaimas "Eintracht".


, 2014-09-07 11:21, pirms 10 gadiem
Viss jādara autora vietā.
Fināls Krištopānam ir 18:30 pēc LV laika.Video tiešraide- LIVE/QUALIFICATION-TOURNAMENT-1-FINAL-TATRAN-PR...
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.