Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

HSG "Wetzlar" un Evars Klešniks finišē 8. vietā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

HSG "Wetzlar" un Evars Klešniks finišē 8. vietā
Evars Klešniks un Veclāras komanda Vācijas 1. bundeslīgas čempionātā finišēja 8. vietā - pēdējās desmitgades labākā rezultāta atkārtojums.

Otro labāko rezultātu - 8. vieta - Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgā atkārtoja Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar" klubs. Uzvara pēdējā mačā savā laukumā pār "Frisch Auf Goppingen" ar 29:24 (12:13) deva komandai 8. vietu - tikai 2012./2013. gada sezonā Veclāras klubs bija augstāk (7. vieta), bet astotais tas bija arī 2001./2002. gada sezonā.

Spēlei, ko "Rittal-Arena" klātienē vēroja apmēram 4500 skatītāju, bija arī nedaudz skumja pieskaņa un to varēja saukt par "atvadu spēli", jo tā bija pēdējā spēle Veclāras komandas rindās sešiem handbolistiem ar leģendāro horvātu Ivano Baliču priekšgalā, turklāt horvātam tas vispār bija pēdējais oficiālais mačs viņa karjerā (turpmāk Baličs pievienosies Horvātijas izlasei un būs tās sporta direktors). Tādā spēlē vienkārši nevarēja un nedrīkstēja zaudēt...
Otrā puslaika sākumā laukuma saimnieki panāca 18:14 savā labā (38. minūte), taču viesi piecas reizes spēja samazināt rezultāta starpību līdz minumumam. Vēl viens Veclāras izrāviens - 26:22 no 23:22 - gan bija izšķirīgais un pēdējās minūtes jau aizritēja publikas ovāciju pavadījumā. Evars Klešniks šoreiz vārtus neguva.
Par Vācijas čempionu atkal kļuva THW "Kiel", kas par diviem punktiem apsteidza Aleksandra Pētersona pārstāvēto "Rhein-Nekar Lowen". Pat ja tieši Veclāra nebūtu paklupinājusi "Lauvas", tad tik un tā "Zebras" būtu čempiones, jo Ķīles komandai ir labāka gūto un zaudēto vārtu starpība (+241 pret +217). Trešajā vietā - SG "Flensburg-Handewitt"..
HSG "Wetzlar" ir tik pat punktu (34), cik HSV "Hamburg" un VfL "Gummersbach", taču labāka vārtu starpība nekā abām šīm komandām un tāpēc - 8. vieta.
Jaunajā sezonā Veclāras komandā būs lielas pārmaiņas - seši spēlētāji iet prom, bet viņu vietā būs citi. Evars Klešniks paliek komandā.