Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrems slavē izlases cīņassparu, jūnija spēlēm cer piesaistīt Jurdžu un Klešniku

Jānis Pārums

Vikštrems slavē izlases cīņassparu, jūnija spēlēm cer piesaistīt Jurdžu un Klešniku
Uģis Vikštrems darbā ar izlasi
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Latvijas vīriešu handbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē izbraukumā pret Slovākiju nodemonstrēja īstu cīnītāju raksturu, atzina valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems.

Jāatgādina, ka Latvijas izlase Slovākijā atspēlējās no septiņu vārtu deficīta un spēles galotnē izcīnīja uzvaru ar 23:22, tiekot pie otrā panākumu šajā kvalifikācijas ciklā.

"Atklāti sakot, tas, kas notika Slovākijā, bija acīmredzamais neticamais. Pēc spēles gaitas ne pēc kā laba neizskatījās un varēja šķist, ka mums nav variantu. Slovākijas spiediens bija milzīgs. Taču, kā jau iepriekš teicu – ja pirmo puslaiku izturēsim, tad viss ir iespējams. Tiesa, brīdī, kad bija jau -7, sāku satraukties, jo vairāk vairs nevarējām atļauties zaudēt. Čaļiem milzīgs kompliments par spēli, bija prieks redzēt, kā viņi cīnījās. Tas bija kaut kas vienreizējs," par puišu varonīgā cīņā izcīnīto uzvaru sacīja Uģis Vikštrems.

"Otrajā puslaikā spēlējām, kā pēc handbola ābeces," norādīja treneris. "Slovāki pirmajā puslaikā skrēja, cik vien var, bet pēc tam fiziski noplīsa, viņi bija beigti. Mēs savukārt disciplinēti izspēlējām savus uzbrukumus un labi darbojāmies aizsardzībā. Pirmajā puslaikā nomainīju vārtsargu Kukšu pret Kuģi, kurš pēc tam pāris bumbas atsita. Zināju, ka, ja Kuģim spēle daudzmaz aiziet, viņu nedrīkst mainīt, tomēr noriskēju un otrajā puslaikā atkal sūtīju laukumā Kukšu, jo man bija labas priekšnojautas."

Vikštrems arī akcentēja vairāku spēlētāju devumu, taču uzsvēra, ka panākumu guvusi komanda, kā viens vesels: "Ļoti labi uzbrukumus vadīja Ģirts Lilienfelds – ar prātu, pieredzi. Neuzkrītoši, bet ļoti efektīvi. Lai gan pirmajā Dobelē spēle nevedās Kreicbergam, otrajā mačā viņš sameta savas iespējas, aizsardzībā labi nospēlēja Uldis ar Daini. Vispār jau ir grūti izcelt kādus konkrētus spēlētājus, jo katrs pielika savu roku. Komanda pierādīja, kāds viņiem ir raksturs. Ja visi tic viens otram, tad varam kalnus gāzt!"

Izlases galvenais treneris arī uzsvēra, ka izlases spēlēm jūnijā pret Zviedriju un Slovēniju centīsies piesaistīt visus labākos spēlētājus, tostarp Evaru Klešniku (šajā ciklā nav spēlējis) un Aivi Jurdžu (ģimenes apstākļu dēļ nespēlēja mačos ar Slovākiju).

Šobrīd 3. apakšgrupas līdere ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam sekoja Slovēnija ar pieciem un Latvija ar četriem punktiem, bet Slovākija punktus nav izcīnījusi. 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīram Polijā kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešo vietu ieguvējām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv