Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Ceturtdaļfinālus ar uzvaru sāk "Ogre", "Celtnieks/LSPA" un "Tenax"

Ceturtdaļfinālus ar uzvaru sāk "Ogre", "Celtnieks/LSPA" un "Tenax"
Arnolds Straume (HK Ogre)
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Virslīgas čempionāta ceturtdaļfinālu ar uzvaru izbraukumā sāka "HK Ogre" handbolisti, pieveicot "HK Vaiņode" ar 34:29 (17:12). Otro maču komandas pēc nedēļas aizvadīs Ogrē.

Jau sākot ar spēles pirmajām minūtēm Vaiņodes handbolisti uzbrukumā individuāli sedza viesu līderus Arvi Laganovski un Arnoldu Straumi. Tā tomēr īsti nedeva augļus un puslaika vidū ogrēnieši bija ieguvuši jau piecu vārtu pārsvaru (8:3). Mājiniekiem, gūstot četrus vārtus pēc kārtas, izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (7:8), taču atlikušajās puslaika 13 minūtēs, neskatoties uz daudzajiem noraidījumiem, labi darbojās "HK Ogre" uzbrukums un spēlējošais treneris vārtsargs Andris Molotanovs, ļaujot atpūtā doties ar +5 (17:12).

Otrā puslaika vidū ogrēnieši pēc Arnolda Straumes realizētā 7 metru soda metiena ieguva deviņu vārtu pārsvaru (27:18). Mājinieki nepadevās. Viesi vairākkārt nerealizēja savas vārtu gūšanas iespējas, kamēr Vaiņodes handbolistiem nepilnas septiņas minūtes pirms mača beigām izdevās pietuvoties tikai divu vārtu attālumā (27:29). Pēdējās minūtes Ogre aizvadīja precīzi un noveda spēli līdz likumsakarīgai uzvarai - 34:29.

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Arnolds Straume, sešus - Andris Pozņaks. Mājiniekiem deviņas reizes izcēlās Oskars Pāvils, septiņas - Andis Grundmanis.

Ceturtdaļfinālā sērija ilgst līdz vienas komandas divām uzvarām. Otro un, ja nepieciešams, trešo spēli handbolisti aizvadīs 12. un 13. aprīlī Ogrē. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar "Celtnieks/LSPA" - ASK/LU dueļa spēcīgāko vienību.

Savukārt regulārās sezonas uzvarētājās Dobeles "Tenax" un RTU duelī intriga pārāk liela nebija. Dobelnieki droši uzvarēja pirmajā puslaikā (15:8) un spēli novadīja līdz uzvarai 32:18. Tiesa, abās regulārās sezonas spēlēs RTU bija zaudējusi daudz smagāk (11:35 un 16:41). Otrā un iespējams pēdējā spēle šajā sērijā notiks devītajā aprīlī. Uzvarētāju komandas sastāvā teju visi spēlētāji izcēlās ar vismaz vienu vārtu guvumu, bet zaudētājiem septiņus vārtus guva Uldis Vilsons.

Pie uzvaras šodien tika arī "Celtnieks/LSPA", kurš ar 26:22 pieveica ASK/LU. Neko nelīdzēja arī Ērika Drobota sniegums, kurš viens pats guva pusi no komandas vārtiem, un pēc līdzīga pirmā puslaika (10:11), ASK tomēr piekāpās ar četru vārtu starpību. Uzvarētāju sastāvā astoņi vārti Artūram Lazdiņam.

Savukārt sieviešu virslīgas pusfinālu ar uzvaru uzsākusi SK "Latgols", ar 26:24 pieveicot LSPA. Arī šī sērija norisināsies līdz divām uzvarām, bet finālā būs jāspēlē ar Dobeles SS/REIR un Stopiņu NHK dueļa uzvarētājām.

Latvijas Virslīgas čempionāts
6. aprīlis.
HK Vaiņode - HK Ogre 29:34 (12:17)

Vaiņode: O.Pāvils 9, Grundmanis 7, Lapiņš, N.Pāvils un Tiškus 3, K.Mickus 2, M.Mickus 1, Auders 1/1.
Ogre: Straume 8/2, Pozņaks 6, Laganovskis un Dravnieks 5, Bauze un Lepers 3, Želna 2, Avotiņš un Knodze 1.

Tenax - RTU 32"18 (15:8)
Tenax:Grandbergs 6, Krivmanis 6, Bilkštis 5, Juzups 4, Arājs 4, Krastiņš 2, Štelfs 1, Kreicbergs 1, Blūms 1, Straume 1, Ērmanis 1
RTU: Vilsons 7, Grēberis 5, Kašs 2, Šibins 2, Naglis 1, Lubgāns 1

ASK/LU - Celtnieks/LSPA 22:26 (10:11)
ASK/LU: Drobots 11, Šnēvelis 3, Kivlenieks 3, Hovratovičs 2, Liepiņš 1, Jaunzemis 1, Adamaitis 1
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 8, Kurmēns 6, Laganovskis 4, Lielais 2, Malahovs 2, Kiršteins 2, Eglītis 1, Reniņš 1

Virslīgas pusfināls sievietēm
LSPA-Latgols 24:26 (10:12)
LSPA: Eihvalde 9, Kiršteine 4, Sidorova 4, Krievāne 4, Nardiševa 2, Zaščerinska 1, Kirejeva 1
Latgols: Kalašnikova 8, Šlubčenko 7, Matisāne 4, Puncule 4, Oļipova 2, Borisenko 1

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2014-04-06 15:19, pirms 10 gadiem
Malači - tagad jāatkārto Kurbada sasniegtais un jāiekļūst finālā!
, 2014-04-06 16:02, pirms 10 gadiem
Vaiņodes līmeni parādīja Grundmaņa demonstratīvā telefonsaruna puslaika pārtraukumā, tad kad citi iesildas otrajam puslaikam un vismaz kaut kā koncetrējas mačam, tajā laikā Grundmanis zvana uz mājām un pieprasa saļanku un kotletes...
, 2014-04-06 21:53, pirms 10 gadiem
Nu nekas,puikas saņemsies un tiekamies sestdien Ogrē!!! Vaiņod's fans on tour!!!!
, 2014-04-07 19:44, pirms 10 gadiem
da_neshau rakstīja: Vaiņodes līmeni parādīja Grundmaņa demonstratīvā telefonsaruna puslaika pārtraukumā, tad kad citi iesildas otrajam puslaikam un vismaz kaut kā koncetrējas mačam, tajā laikā Grundmanis zvana uz mājām un pieprasa saļanku un kotletes...
Jā pilnīgi piekrītu ka Grundmanis ir tas kas rok Vaiņodes komandu. Skatījos spēli un kārtējo reizi pārliecinājos ka ne skrien, ne darbojas aizsardzībā. izskatās ka pilnīgs po viņam, bet treneri spītīgi tur laukumā viņu kautgan viņa dēļ Vaiņode zaudēja un vēl cik paskatījos, par ko tiem tiesnešiem ir atļauja tiesāt? izskatās ka kāds federācijas uzstādījums kost, jo nav normālas šādas kļūdas? Zinu ka Vaiņode šad tad pārspīlē par tiesāšanu, bet nu šoreiz es viņiem piekrītu, šitā kost ir jāmāk. Reāli arī tiesneši uztaisīja spēli, jo kā Vaiņode pietuvojās, tā atkal debilas švilpes pret viņiem. Šie jau vienmēr izcēlušies ar stulbumu, bet federācija jau negrib redzēt, jo redz trūkst tiesnešu laikam ....
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.