Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Klešniks iekļūst Vācijas kausa "Final Four", Krištopāns - Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

Klešniks iekļūst Vācijas kausa "Final Four", Krištopāns - Čempionu līgas ceturtdaļfinālā
Evars Klešniks
Foto: OV

Latvijas handbolists Evars Klešniks un viņa pārstāvētā komanda "Wetzlar" aizvadītajā nedēļas nogalē sasniedza Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieku, bet Dainis Krištopāns ar "Vardar" – EHF Čempionu līgas ceturtdaļfinālu.

Daiņa Krištopāna "Vardar" EHF Čempionu līgas pamatturnīra pēdējā spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 31:31 ar "Orlen Wisla Plock", ar ko bija pietiekami, lai nosargātu pirmo vietu grupā un automātiski iegūtu grupas uzvarētājai pienākošos ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Iepriekšējās sezonas Čempionu līgas uzvarētāja "Vardar" iekrāja 21 punktu, apsteidzot "Barcelona Lassa" un "Nantes" par punktu.

Dainis Krištopāns noslēdzošajā grupu turnīra spēlē guva divus vārtus (metieni – 2/4), bet kopumā šosezon Čempionu līgā latvietis guvis jau 45 vārtus.

EHF Čempionu līgas ceturtdaļfināli norisināsies aprīļa beigās, bet pirms tam, marta izskaņā tiks aizvadīta "Last 16" kārta. "Vardar" ceturtdaļfinālā spēkosies ar "Pick Szeged" un "THW Kiel" pāra uzvarētāju.

Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieku kā pirmā sasniegusi Latvijas handbolista Evara Klešnika pārstāvētā "Wetzlar", kas ceturtdaļfinālā ar 25:21 apspēlēja "1898 Stuttgart". Klešniks vārtus neguva (0/0). Otrdien, 5.martā, otro gadu pēc kārtas "Final Four" mēģinās sasniegt Aivja Jurdža "Leipzig", kas spēkosies ar Latvijas handbola audzēkņa pārstāvēto Vācijas čempioni "Rhein Neckar Lowen".

Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē Aivja Jurdža pārstāvētā komanda savā laukumā sīvā cīņā ar 23:20 pieveica pastarīti "Die Eulen Ludwigshafen", bet Jurdžs šoreiz palika bez vārtu guvuma (0/0). Leipciga ar 27 punktiem ieņem astoto vietu, Klešnika "Wetzlar" ar 22 punktiem ir devītā, bet līdervienība ir Pētersona "Rhein Neckar Lowen", kura iekrājusi 36 punktus.

Vācijas 3. līgā Māris Veršakovs guva septiņus vārtus, palīdzot "TGS Pforzheim" savā laukumā ar 29:25 apspēlēt "Fürstenfeldbruck". Rezultatīvs sniegums arī Raimondam Trifanovam, kurš guva četrus vārtus "Nußloch" uzvarā pār "Neudausen/Filder" – 37:26. Trīs vārtus guva Elvijs Borodovskis, tomēr viņa pārstāvētā "Haßloch" viesos ar 27:32 piekāpās "1893 Neuhausen". Savukārt Tomam Lielajam vieni vārti "Bad Blankenburg" uzvarā 30:26 pret "Germania Großsachen".

Vārtsarga Edgara Kukšas "Fredenbeck" savā laukumā ar 29:37 atzina "Hannover - Burgwedel" pārākumu, bet cita vārtsarga Artūra Kuģa "Großwallstadt" viesos cīnījās neizšķirti 20:20 pret "Bruchkobel". Panākumu guva Latvijas izlases galvenā trenera Armanda Uščina vadītā "Anhalt Bernburg", kas savā laukumā pieveica "Magdeburg II" – 27:23.

Francijas ProD2 līgā zaudējumu piedzīvoja Ingara Dudes "Limoges Hand87", viesos ar 23:30 piekāpjoties vicelīderei "Dijon Bourgogne". Dude guva divus vārtus (2/4) un nopelnīja divus noraidījumus. Limožas komanda ar 13 punktiem atkāpusies ar 12. vietu 14 komandu konkurencē.

Slovākijas Ekstralīgā Raivis Gorbunovs guva vienus vārtus, palīdzot "Šala" savā laukumā ar 32:24 pieveikt "Sporta Hlohovec". Vadošajā sešiniekā "Šala" ar 28 punktiem ieņem ceturto vietu.

Norvēģijas 1. divīzijā zaudējumu izbraukumā piedzīvoja Eināra Kiršteina un brāļu Kuzminu "Herulf Moss", piekāpjoties "Cherlottenlund" ar 28:31. Andrejs Kuzmins guva trīs vārtus, Aleksejs vienus, bet Kiršteins spēlē nepiedalījās. "Herulf Moss" ar 17 punktiem ieņem septīto vietu 12 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.